Főoldal > wellness > A 4 legjobb belföldi nyaralóhely vízimádóknak

A 4 legjobb belföldi nyaralóhely vízimádóknak

családfolyónyárnyaralásstrandüdülésvízvízpart
0 0

Írta:

Ebben az évben nem engedheted meg magadnak, hogy külföldre utazz, a vízparti kikapcsolódásról azonban nem akarsz lemondani? Bár sós tengervizet és mediterrán tájakat biztosan nem találsz majd itthon, azért ne keseredj el, ha idén csak belföldi nyaralásra adódik lehetőséged! A jet-skitől kezdve a tó körüli lovastúráig számtalan lehetőség vár rád a hazai terepen is – […]

Ebben az évben nem engedheted meg magadnak, hogy külföldre utazz, a vízparti kikapcsolódásról azonban nem akarsz lemondani? Bár sós tengervizet és mediterrán tájakat biztosan nem találsz majd itthon, azért ne keseredj el, ha idén csak belföldi nyaralásra adódik lehetőséged! A jet-skitől kezdve a tó körüli lovastúráig számtalan lehetőség vár rád a hazai terepen is – csak meg kell találnod a neked leginkább megfelelő helyet! Íme a négy legjobb vízparti nyaralóhely!

1. Jet-ski paradicsom a Tisza-tavon

Tudtad, hogy a Tisza-tó valójában nem is tó, hanem egy mesterségesen létrehozott víztározó? Bár a hatvanas-hetvenes évek fordulóján kialakított Tisza-tó eleinte nem turisztikai célokat szolgált, az utóbbi években hazánk egyik legismertebb vízparti nyaralóhelyévé vált. A tó népszerűségében persze szerepet játszik az is, hogy a motoros vízisportokat nálunk egyedül itt lehet kipróbálni. Nem kell tehát az Adriáig utaznod, ha jet-skizni akarsz: elég, ha az irányt Abádszalók vagy Tiszafüred felé veszed!
+ 1útitipp: Ha a környéken nyaralsz, látogass el a tó északnyugati részénél található madárrezervátumba is! A Tisza-tó madárvilága egyedülálló, hiszen mintegy kétszáz fajta vízimadár él itt – ha elég csendben és figyelmesen jársz, akkor héját, fekete gólyát és örvös galambot is láthatsz!

0020375_1.jpg ()

2. Vizek találkozója a Körös-toroknál

Csongrád első lakosai nem is választhattak volna szebb helyet ahhoz, hogy letelepedjenek – a dél-alföldi kisváros ugyanis a Sebes-Körös, a Kettős-körös és a Tisza találkozásánál fekszik. A folyótorkolat nemcsak gyönyörű látványt nyújt, de a strandolásra is ideális helyszín. A partot 700 méter hosszan természetes eredetű homok borítja, a homokvárépítő gyerekek legnagyobb örömére!
+ 1 útitipp: Ha a strandolást, a csónakázást és a folyóparti sétákat már unjátok, akkor kiránduljatok el a Szarvasi Arborétumba vagy a közeli Gyulára is! Itt feltétlenül nézzétek meg a várat, és sétáljatok a hangulatos utcácskákban, ha pedig ismét egy kis vízre vágytok, akkor csobbanjatok egyet a híres gyulai Várfürdő valamelyik medencéjében!

3. Vadregényes tájak a Balaton északi partján

A Balaton déli partját már keresztül-kasul bejártad, az északi részen azonban még alig-alig voltál? Pedig a Badacsonyban pár napot mindenképpen érdemes eltöltened! Itt nemcsak a víz mélyebb valamivel, de gyönyörű hegyi útvonalakon lehetőséged nyílik a túrázásra is. Ha teheted, kapaszkodj fel a Badacsony tetején található Kisfaludy-kilátóba! Bár ez az útvonal még a gyakorlott túrázóknak is tartogat kihívásokat, az eléd táruló panoráma kárpótol majd a küzdelmekért, innen ugyanis az egész tavat és a Tihanyi-félszigetet is tökéletesen belátni!
+ 1 útitipp: Ha a Badacsonyban jártok, akkor ne feledkezzetek meg a környékbeli borospincékről sem, a híres kéknyelűből pedig akár haza is vigyetek egy-két palackkal!

4. Horgászbirodalom Orfűn

Pécstől alig 15 kilométerre, a Mecsek északnyugati lábánál helyezkedik el a három egybefüggő tó: az Orfűi-, a Pécsi-, és a Herman Ottó-tó. Megtalálható itt minden, ami „klasszikus” vízparti nyaraláshoz szükséges, hiszen szörfözésre, kajakozásra, csónakázásra és vízibiciklizésre is lehetőség van. Orfű emellett valóságos horgászparadicsom is. Ha a pasid szeret pecázni, vagy egyszerűen csak nyugodt és békés nyaralásra vágytok, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnotok ide!
+ 1 útitipp: Orfű környékén több lovastanya is található, így ha a gyalogos vagy a biciklis kirándulások már nem jelentenek kihívást, akkor a környéket akár lóháton is felfedezheted – persze csak akkor, ha biztonságosan ülsz a nyeregben!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

álmatlanságálmos

Álmatlanság? Itt a 4 leghatékonyabb megoldás

Írta:
2 órája 0 0

Számtalan ember küzd alvási gondokkal, ha te is egy vagy közülük, mielőtt a pirulákhoz és segédeszközökhöz folyamodnál, érdemes lehet a végére járni annak, hogy mi okozhatja a gondot. A folyamatos stressz, az egészségtelen életmód, betegségek egyaránt felelősek lehetnek a problémáért, azért, hogy ne csupán tüneti kezelést végezz, először járj utána, nincs-e valamilyen háttérprobléma, ami az álmatlanságot okozza.

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
23 órája 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.