Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 lenyűgöző külföldi nyaralóhely – Válaszd a hozzád illőt!

3 lenyűgöző külföldi nyaralóhely – Válaszd a hozzád illőt!

kalandkülföldnyárnyaralásromantikaszerelemszórakozásúticél
0

Írta:

Már alig várod, hogy végre nekivágj a világnak, de még mindig nem sikerült eldöntened, hogy hová menj nyaralni? Imádod a tengert, netán az érintetlen hegyek vagy a nyüzsgő metropoliszok szerelmese vagy? Hogy megtaláld a hozzád illőt nyaralóhelyet, most bemutatjuk a 4 legjobb külföldi helyszínt! Montenegro – Érintetlen tengeri paradicsom kalandkedvelőknek A horvát vagy a görög […]

Már alig várod, hogy végre nekivágj a világnak, de még mindig nem sikerült eldöntened, hogy hová menj nyaralni? Imádod a tengert, netán az érintetlen hegyek vagy a nyüzsgő metropoliszok szerelmese vagy? Hogy megtaláld a hozzád illőt nyaralóhelyet, most bemutatjuk a 4 legjobb külföldi helyszínt!

Montenegro – Érintetlen tengeri paradicsom kalandkedvelőknek

A horvát vagy a görög tengerpart már nem jelent újdonságot számodra, és eleged van tengerparton hemzsegő turistákból is? Ha igazi kalandra vágysz, akkor felejtsd el a közkedvelt adriai nyaralóhelyeket, és válaszd a „fekete hegyek” országát, Montenegrót! Az aprókavicsos, homokos vagy sziklás parton minden lehetőség adott a tökéletes kikapcsolódáshoz, ha pedig az aktív pihenés híve vagy, akkor fedezd fel a Dinári-hegység vadregényes túraútvonalait, vagy raftingolj a gyönyörű Tara-folyón!
Kivel utazz?
A hegyi kirándulások és a vadvízi evezés is nagy társaságban a legélvezetesebb, ezért próbálj minél több barátot elhívni az útra!
Tippünk: Bár Montenegro egyelőre nem tagja az Európai Uniónak, egy megállapodás értelmében a beutazáshoz a magyar személyi igazolvány is elegendő. Ha tartasz a kanyargós szerpentinektől, akkor az autózás helyett válaszd inkább a vasutat: a Budapest-Belgrád-Podgorica útvonalon már egy fél nap alatt eljuthatsz a fővárosba, a vonaton ráadásul még biciklit is szállíthatsz! (Arra azért figyelj oda, hogy ha Szerbián keresztül utazol, akkor az útleveledre mindenképpen szükséged lesz!)
Bővebb információ: www.montenegro.lap.hu

0019671_1.jpg ()

Egyiptom - Az ókor és a tenger csodái a búvárkodás szerelmeseinek

Gyerekkorod óta vonzanak a hatalmas a piramisok, és szívesen kipróbálnád a búvárkodást is? Ha érdekelnek az ókori kultúrák, és nincs ellenedre a tengeri merülés sem, akkor ne habozz tovább: utazz az idén Egyiptomba! A nílusi hajóutak mellett nagyon népszerűek a búvártúrák, így Egyiptom legfontosabb nevezetességei – pl: a Gizai piramisok a Szfinx, Théba, Luxor temploma és a Királyok Völgye – mellett felfedezheted a tenger mélyét is  Hurghadában, a Vörös-tenger melletti búvárparadicsomban!
Kivel utazz?
Egyiptom ideális úticél lehet, akár a pároddal, akár baráti társasággal vagy a családoddal indulsz útnak, egészen pici babával azonban kevésbé forró nyaralóhelyet válassz!
Tippünk: Mielőtt Egyiptomba utaznál, feltétlenül oltasd be magad a Hepatitis A ellen, de érdemes a Hepatitis B és a hastífusz ellen is védettséget szerezned! Bármilyen csalogató is, a Nílus vizében ne fürödj, ne igyál csapvizet, és ne fogyassz utcai árustól vásárolt ételt!
Bővebb információ: www.egyiptom.lap.hu

Róma - Romantikus élmények szerelmeseknek

Lenyűgöznek a több ezer éves műemlékek, vagy egy különleges és romantikus kalandra vágysz? Hogy mindezt egyszerre élvezhesd, tölts egy hetet – vagy legalább egy hosszú hétvégét  – Rómában! Az összes nevezetességet persze hónapok alatt sem tudnád végignézni, a Vatikánt, a Szent-Péter Székesegyházat, a Forum Romanumot, a Trevi-kutat és a Spanyol lépcsőt viszont feltétlenül látnod kell, és ne feledkezz meg a felfedezésre váró éttermekről és szórakozóhelyekről sem!
Kivel utazz?
Bár Rómát elsősorban a pároddal érdemes bejárnod, ha egyedülláló vagy, akkor a legjobb barátnődet csábítsd el az útra! Az olasz férfiak temperamentumát ismerve, egy kis flörtölésért biztosan nem kell majd a szomszédba mennetek…
Tippünk: Bár a szórakozóhelyen talán szavak nélkül is sikerül megértetni magad, ha Rómában nappal is boldogulni akarsz, akkor szerezz be egy útiszótárt, mert az olaszok legszívesebben saját anyanyelvükön kommunikálnak. Készülj fel arra is, hogy Rómában a nyári hónapokban nagyon magas az átlaghőmérséklet (kb. 28-32 ), ezért ennek megfelelően állítsd össze a ruhatáradat.
Bővebb információ: www.roma.lap.hu

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X