Főoldal > EGÉSZSÉG > 1 napos nyári szépségkúra – 4 lépésben

1 napos nyári szépségkúra – 4 lépésben

bőrhajnyárszépségápolásszőrtelenítés
0

Írta:

Készülj fel alaposan a strandszezonra, az aprócska bikinik és az egy-két pántból álló szandálok ugyanis semmilyen szépséghibát nem takarnak el! Ne csak a bőröddel foglalkozz, hanem a hajaddal és körmeiddel is – ha megfogadod tanácsainkat, garantáltan te leszel a strand királynője! 1. Radírozd át a bőröd! Ne hagyd, hogy a napsütés és a víz kiszárítsa […]

Készülj fel alaposan a strandszezonra, az aprócska bikinik és az egy-két pántból álló szandálok ugyanis semmilyen szépséghibát nem takarnak el! Ne csak a bőröddel foglalkozz, hanem a hajaddal és körmeiddel is – ha megfogadod tanácsainkat, garantáltan te leszel a strand királynője!

1. Radírozd át a bőröd!

Ne hagyd, hogy a napsütés és a víz kiszárítsa a bőrödet! Első lépésben szabadulj meg az elhalt hámsejtektől: hetente egyszer alaposan radírozd át a bőrödet, majd kend be hidratáló krémmel! Így nemcsak egészségesebbnek fog tűnni a bőröd, de elkerülheted a napozás utáni hámlást is! Kezeld az izzadás miatt kialakuló apró pattanásokat is – akár a dekoltázsodon, akár az arcodon vagy a popsidon jelennek meg a piros foltok, gyorsan kend be az érintett területet grépfrútmag cseppel, amely megakadályozza a további gyulladások kialakulását!
Tipp: Ha sokáig szeretnéd megőrizni a strandon vagy a tengerparton szerzett barnaságod, kezdj répakúrába - a zöldségben lévő béta-karotin jót tesz a bőrödnek. 

0019502_1.jpg ()

2. Ápold a hajszálaidat!

A erős napsütés, a strand klórozott vize és a tengervíz nemcsak a bőrödet, hanem a hajszálaidat is megviseli! Hogy ne legyen száraz, fénytelen és töredezett a hajkoronád már az első, strandon töltött nap után, készíts meleg, olajos pakolást! Keverj össze három evőkanál szezámolajat, három evőkanál jojobaolajat, egy tojásfehérjét és egy-két evőkanál szárított csalánlevelet! A keveréket melegítsd fel, majd szűrd le – a gyógynövényes mixet pedig alaposan masszírozd a fejbőrödbe! Harminc percig hagyd fenn a pakolást, majd a szokásos módon mosd meg a hajad!
Tipp: A nyári hónapokban felejtsd el a hajszárítót – a hajszálaidat enélkül is éppen eléggé roncsolja az erős UV-sugárzás és a magas hőmérséklet! Ha mégis muszáj hajszárítót használnod, előtte kényeztesd a fejbőrödet ginsenges pakolással, amely rugalmassá teszi a szálakat!

3. Törődj a lábaiddal!

Nincs is csúnyább látvány a repedezett, száraz saroknál – mivel a pántos szandálok és a papucsok szinte teljesen szabadon hagyják a lábfejedet, minél hamarabb szabadulj meg a bőrkeményedésektől! Fürdés után alaposan töröld meg a lábfejedet, majd reszelővel vagy habkővel távolítsd el az érdes, kemény hámréteget. Ezután körömvirág krémmel masszírozd végig a lábfejedet, a problémás, száraz részeket pedig még vastagabban kend be a gyógynövényes ápolóval! Hetente vágd szögletesre a lábkörmeidet, és told vissza a körömágybőrt, majd ezt a területet is kend be hidratáló krémmel!
Tipp: Lábizzadás ellen jót tesz a kényeztető lábfürdőt – készíts főzetet egy liter vízből, 10 kg tölgyfakéregből és 5 dkg zsályából! Áztasd ebben a lábadat tizenöt percig, majd alaposan töröld meg, a lábujjaid közé pedig szórj egy kevés lábpúdert!

4. Szőrteleníts okosan!

Nyáron nem menekülhetsz a sokszor kellemetlen szőrtelenítési eljárások elől – ha sietsz, használj borotvát vagy szőrtelenítő krémet, de jóval hosszabb ideig sima marad a bőröd, ha epilátorral vagy gyantával szabadulsz meg a zavaró szőrszálaktól. Ha szeretnéd eltüntetni a begyulladt szőrtüszőket és befelé növő szőrszálakat, hetente legalább kétszer-háromszor alaposan radírozd át a bőrödet, epilálás után pedig használj nyugtató tonikot!
Tipp: Azért hogy elkerüld a fertőzéseket, az elektromos epilátor fejét használat után mindig fertőtlenítsd le gyógyszertárban kapható alkohollal! A borotvát se használd sokáig, és mindig alaposan mosd le a pengéket!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X