Főoldal > wellness > 3 narancsbőrgyilkos masszázstipp

3 narancsbőrgyilkos masszázstipp

cellulitmasszázsnarancsbőr
0 0

Írta: and

Hogyan keletkezik a narancsbőr?Az ösztrogén nevű női nemi hormon fellazítja kötőszövetet, amely közé zsír rakódhat le. Amikor túl sok zsír gyűlik össze egy területen, narancsbőr alakul ki. A problémás területen a sejtek összecsomósodnak és közöttük folyadék halmozódik fel. Ezt a kötőszövet nem bírja tartani, ezért elernyed, megnyúlik és a bőr felszíne göröngyössé válik. A narancsbőrnek több fokozata van: […]

Hogyan keletkezik a narancsbőr?

Az ösztrogén nevű női nemi hormon fellazítja kötőszövetet, amely közé zsír rakódhat le. Amikor túl sok zsír gyűlik össze egy területen, narancsbőr alakul ki. A problémás területen a sejtek összecsomósodnak és közöttük folyadék halmozódik fel. Ezt a kötőszövet nem bírja tartani, ezért elernyed, megnyúlik és a bőr felszíne göröngyössé válik. A narancsbőrnek több fokozata van: először csak akkor látszik, amikor összenyomod a bőrt, és a préselés hatására kis gödrök keletkeznek, később már látszik akkor is, ha állsz, illetve amikor fekszel. Lássuk, milyen masszázsok lehetnek hatásosak a narancsbőr ellen! 

1. Cellulit masszázs

Ez az egyik leghatékonyabb módja, hogy megszabadulj a narancsbőrtől. A masszázs alatt először a fölösleges vizet hajtják ki a szervezetből, majd kézzel széttörik a zsírgolyócskákat. Az elején ez pici fájdalommal járhat, de nagyon hatásos. Minimum egy 10 alkalmas kúrát érdemes belőle csinálni. Ára: alkalmanként kb. 5-7 ezer forint

2. Nyirokmasszázs

Ha nem olyan súlyos mértékű a narancsbőröd állapota, akkor egy nyirokmasszázs is elegendő lehet, amellyel a fölösleges vizet el lehet távolítani azokról a helyekről, ahol pangás van. Akkor is elég ezt az eljárást alkalmaznod, ha egyes fokozatú narancsbőröd van. Ez a masszázsfajta nem fájdalmas, inkább lazító, pihentető. Alkalmanként kb. 5-6 ezer forintba kerül.

0019242_1.jpg ()

3. Köpölyözés

A köpölyözést masszázs szokta kiegészíteni. Először a masszázzsal fellazítják a kötőszövetet, majd a köpöllyel – ami lehet üvegből vagy gumiból is-, a fellazított részt átmozgatják. Az érzés nem kellemes, de az eljárás nagyon hatásos. Ára: alkalmanként kb. 5-6 ezer forint.

Egyik módszert sem ajánljuk, ha:

  • magas a vérnyomásod
  • visszered van
  • valamilyen bőrbetegséged van (pl. ekcéma, gombásodás stb.)
  • láz esetén
  • várandós vagy

Ne feledd! Szülés után csak akkor vedd igénybe ezeket a narancsbőr elleni kezeléseket, ha már nem szoptatsz, mert ezekkel a masszázsokkal nagyon sok méreganyag szabadul fel, amely bekerülhet az  anyatejbe is!

Mit tehetsz még narancsbőr ellen?
– Nem lehet eleget hangsúlyozni a mozgás fontosságát! Hetente legalább 3X1/1,5 órát szánj edzésre egy héten
– Ha teheted, szaunázz rendszeresen.
– Fogyassz naponta másfél liter ásványvizet!
– Kerüld a koffein, finomított cukrok, zsíros ételek fogyasztását.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

betegségegészség

Egzotikus utazás egzotikus betegségek nélkül

Írta:
2 napja 0 0

Vietnám, Mexikó, Srí Lanka, Fülöp-szigetek. Csupán néhány a gyönyörű, egzotikus úti célok közül. A fehér homokos tengerpart, a megelevenedő történelem, a titokzatos és vad tájak az év minden időszakában turisták ezreit vonzzák. Ám a feledhetetlen utazás komoly veszélyeket is rejthet magában, ha nem tájékozódunk kellőképp a célország egészségügyi helyzetéről és a kötelező vagy javasolt védőoltásokról.

harisnyakompressziós

Nyaraláskor is kell a kompressziós harisnya trombózis után

Írta:
2 napja 0 0

Mélyvénás trombózis után igen nagy szerepe van a prevencióban a kompressziós harisnya viselésének. Bár sokan ódzkodnak tőle, ám érdemes tudni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nyáron is szükséges alkalmazni a kompressziós terápiát. Dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosa összeszedte azokat a helyzeteket, amikor érdemes felhúzni a harisnyát.