Főoldal > EGÉSZSÉG > Méregtelenít, szépít, oldja a stresszt – A 4 legtrendibb izzasztó módszer

Méregtelenít, szépít, oldja a stresszt – A 4 legtrendibb izzasztó módszer

fürdőkikapcsolódásszaunatrendiwellness
0

Írta:

Testi-lelki egészséged megőrzéséért és a jó közérzetért rendszeresen szakítasz időt a szaunázásra, de a hagyományos finn szauna mellett szeretnél valami újdonságot is kipróbálni? Vagy éppen ellenkezőleg: sosem értetted, hogyan képesek mások órákon keresztül a forró gőzben ülni? Bárhogy is vélekedtél eddig a szaunázásról, itt az ideje, hogy megismerkedj a legújabb módszerekkel! Most bemutatjuk a legtrendibb […]

Testi-lelki egészséged megőrzéséért és a jó közérzetért rendszeresen szakítasz időt a szaunázásra, de a hagyományos finn szauna mellett szeretnél valami újdonságot is kipróbálni? Vagy éppen ellenkezőleg: sosem értetted, hogyan képesek mások órákon keresztül a forró gőzben ülni? Bárhogy is vélekedtél eddig a szaunázásról, itt az ideje, hogy megismerkedj a legújabb módszerekkel! Most bemutatjuk a legtrendibb szauna- és gőzfürdőtípusokat!

1. Infraszauna – az izzasztó csodaszer

Ha nehezen viseled a finn szaunákban uralkodó 80-90 fokot, akkor az infraszaunát pont neked találták ki! A hőmérséklet itt „csak” 40-50 fok körül van, az infrasugarak ráadásul nem a kabin levegőjét, hanem közvetlenül a testedet melegítik át. Infraszaunázás közben hihetetlenül sok méreganyag távozik a szervezetedből, és legalább 600 kcal-tól szabadulhatsz meg, miközben kényelmesen, ellazulva fekszel az infraszauna kabinjában!
Tipp: Az infraszaunázás javítja a vérkeringést, csökkenti a stresszt, megszépíti a bőrt, és eltünteti a narancsbőrt is. Akár fogyni akarsz, akár szépülni szeretnél, az infraszaunát feltétlenül próbáld ki – vásárolj tízalkalmas bérletet a kedvenc wellness-szalonodban!

2. Hamam – testi-lelki felfrissülés keleti módra

A legendás török fürdők kényelmét ma már a legmodernebb wellness-komplexumokban élvezheted, az utóbbi időben ugyanis egyre többen ismerik fel a hamam, vagyis a keleti gőzfürdő előnyeit. A hamam nem egyszerűen fürdő vagy szauna – a termeken végighaladva egy mesebeli világ tárul fel előtted, közben pedig észrevétlenül szabadulhatsz meg a feszültségtől és a szervezetedben felgyűlt méreganyagoktól is.
Tipp: A hamam legmelegebb termét 50 fokosra melegítik fel, a páratartalom pedig legalább 90 százalékos, mivel a padlót és a falakat folyamatosan forró vízzel locsolják. A török fürdő kifejezetten jót tesz az asztmás betegeknek és a reumásoknak, de akkor is látogass el a hamamba, ha csak regenerálódni és szépülni vágysz! A legtöbb török fürdőben illóolajos masszázzsal is kényeztetnek! Ha teheted, mindenképpen vedd igénybe ezt a szolgáltatást!

0017440_1.jpg ()

3. Termofürdő – immunerősítés a forróságban

Nem szívesen szedsz multivitaminokat, de szeretnéd, ha erősödne az immunrendszered? Ha a természetes megoldások híve vagy, akkor próbáld ki a termofürdőt! Ennek a szaunatípusnak segítségével a testhőmérsékleted 39 fokra emelkedik, vagyis mesterséges lázállapotba kerülsz. A termofürdőben az izzadás lassabban indul be, és a salakanyagok is fokozatosan távoznak, a testhőmérséklet lassú emelkedése azonban kifejezetten erősíti a szervezet ellenállóképességét.
Tipp: Ha hajlamos vagy a náthára, influenzára vagy más felső légúti megbetegedésekre, akkor a téli időszakban legalább kéthetente használd a termofürdőt!

4. Bioszauna – kényeztetés az öt érzéknek

Létezik olyan szauna, amely minden érzékedre hatni tud? A bioszauna pontosan ezt nyújtja, hiszen nemcsak a meleg, de a kellemes meditációs zene, stresszoldó hatású illóolajok és a kellemes fények is segítik az ellazulást. A hagyományos finn szaunával szemben a bioszaunát csupán 50-60 fokosra fűtik fel, a páratartalom pedig körülbelül húsz százalékos. Ez a szaunatípus tehát kisebb terhelést jelent a szívnek és a légzőszerveknek is.
Tipp: A bioszauna tökéletes kikapcsolódást nyújt, a verejtékezés mellett ugyanis a hang- és fényterápiás eszközök is segítenek megszabadulni a mindennapos feszültségtől. Ha kisgyerekkel vagy idősebb rokonnal mész szaunázni, lehetőleg a bioszaunát válaszd, az ő esetükben kifejezetten ugyanis előnyös az alacsonyabb hőmérséklet!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X