Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészség-horoszkóp – Változtass csillagjegyed szerint!

Egészség-horoszkóp – Változtass csillagjegyed szerint!

betegségcsillagjegyegészséghoroszkóp
0

Írta:

Kos Szerencsére ritkán betegedsz meg, és még ha ágynak is esel, a szervezeted gyorsan legyűri a baktériumokat és vírusokat. Vigyázz a homloküreg- és az arcüreggyulladással! Szemészhez sem árt néha elmenned, mert hajlamos vagy a kötőhártya-gyulladásra. Az utcán is légy körültekintő, mert könnyen baleset érhet  – mindig legyen nálad elsősegélycsomag!Tipp: Sajnos a frontok nagyon megviselnek, gyakran fáj […]

Kos

Szerencsére ritkán betegedsz meg, és még ha ágynak is esel, a szervezeted gyorsan legyűri a baktériumokat és vírusokat. Vigyázz a homloküreg- és az arcüreggyulladással! Szemészhez sem árt néha elmenned, mert hajlamos vagy a kötőhártya-gyulladásra. Az utcán is légy körültekintő, mert könnyen baleset érhet  – mindig legyen nálad elsősegélycsomag!
Tipp: Sajnos a frontok nagyon megviselnek, gyakran fáj a fejed, ezért soha ne indulj el fájdalomcsillapító, gyógytea és ásványvíz nélkül!

Bika

Víz, víz, víz – fogyassz naponta legalább két-három liter vizet és gyógyteát, mert hajlamos vagy a vesebetegségekre, könnyen problémáid lehetnek például a vesekövekkel. A gyomor- és bélrendszered egészségére is oda kell figyelned: mellőzd az étrendedből a túl zsíros és megterhelő ételeket! Ha körültekintő vagy, akkor csak ritkán kell majd orvoshoz menned!
Tipp: Legalább havonta egyszer tarts folyadéknapot vagy gyümölcsnapot, de a hónap többi napján is rágcsálj minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt, a rostok ugyanis segítik az emésztést!

Ikrek

Idegeskedsz, feszült vagy és mindig aggódsz valami miatt – mint minden ikrekre, rád is ezek a jellemzők. Vigyázz, a stressz például olyan egészségügiy problémákat okozhat, mint emésztőrendszeri betegségek, váll- és hátfájás, magas vérnyomást, vagy a vissza-visszatérő fejfájás! A fertőzésekkel szemben sem vagy védett, az influenzás időszakokban még jobban erősítsd az immunrendszeredet!
Tipp: Akármennyire is pörgős életet élsz, a táplálkozásra mindig figyelj oda – a kiegyensúlyozatlan étkezés, a főtt ételek hiánya tönkreteszi a gyomrot!

Rák

A rákok szervezetében érzékeny terület a mell, a méh, a petefészek és a petevezeték – mindenképpen járj rendszeresen nőgyógyászati kivizsgálásra, és tanuld meg, hogyan vizsgálhatod át a melleidet otthon! Mivel a hangulatod ingadozó, a vérnyomásod is az: ha úgy érzed, hogy felment a vérnyomásod, igyál nyugtató gyógyteákat, például citromfűből készült italt!
Tipp: Mozogj minél többet, mert hajlamos vagy a hízásra! Táncolj, aerobikozz vagy jógázz – bármilyen sportágat is választasz, csak jót teszel magadnak!

Oroszlán

Minden kudarcot és konfliktust a szívedre veszel, és ez meglátszik az egészségeden is! A szíved és a keringési rendszered sérülékenyebb, mint a többi jegyé, ezért mindenképpen meg kell tanulnod, hogyan győzheted le a mindennapi stresszt – ne hagyd, hogy a vérnyomásod az egekbe szökjön! Vigyázz a csontrendszeredre is, fogyassz rendszeresen kalciumot!
Tipp: A magas vérnyomás ellen tökéletes fegyver a fokhagyma, de napi egy bögre galagonyából készült gyógytea is jó hatással van a keringésre és szívre!

0017458_1.jpg ()

Szűz

Minden apró problémán hosszú-hosszú ideig rágódsz, nem csoda, hogy életed során többször is problémád lehet az idegrendszereddel. A stressz az emésztőrendszeredet is megviseli, gyomor- és bélfekélyed is kialakulhat, ezért gyakran érdemes kivizsgáltatnod magad, és persze az okot, a folytonos feszültséget is próbáld megszüntetni!
Tipp: Mindenféle mozgásforma oldja a stresszt, ezért mindenképpen járj el mozogni, edzeni - a jóga tökéletes választás lehet a számodra! Esténként kortyolgass el egy bögre citromfű teát, amely lenyugtatja az idegeket!

Mérleg

Könnyen elkapod a fertőző betegségeket, ezért szedj vitaminokat, moss minél gyakrabban kezet, és mindig az időjárásnak megfelelően öltözködj! Hajlamos vagy a hólyaghurutra, a vesekőre és a vese egyéb betegségeire, ezért minden nap igyál legalább három liter vizet és teát, amellyel átmoshatod a vizeletkiválasztó szerveket.
Tipp: Ha a felfázás tüneteit veszed észre magadon, készíts naponta egy-két csésze csalánteát! Forrázz le egy púpozott evőkanálnyi teafüvet két deciliter vízzel, hagyd állni pár percig, majd lassan kortyolgasd el!

Skorpió

Gyakran szenvedsz székrekedéstől, bélproblémáktól, fertőzésektől és gyomorfájdalmaktól – a skorpió jegyűek emésztése nagyon lassú, ezért mindig oda kell figyelned arra, miből mennyit eszel! Időnként mindenképpen méregteleníts csalánteával, tarts léböjtöt és gyümölcsnapokat, és persze ne feledd, hogy a mozgás serkenti az emésztést, az anyagcserét!
Tipp: Ne hashajtót szedj, inkább fogyassz rostban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonából készült pékárut!

Nyilas

A májad és a hörgőid érzékenyebbek, mint a többi csillagjegy szülötteinek – mindig figyelj arra, hogy a hidegben a mellkasod ne legyen szabadon, különben könnyen ágynak eshetsz hörghuruttal. A májadat is kíméld: ne fogyassz túl gyakran alkoholt, időnként tarts méregtelenítő kúrát, és minden nap igyál sok vizet és gyógyteát!
Tipp: A máriatövis, az articsóka, a cukorrépa és a mezei cickafark regenerálja a májsejteket, és megvéd a különböző májbetegségektől!

Bak

Nagyon érzékenyek a végtagjaid, gyenge a csontozatod – vigyél be elegendő kalciumot a szervezetedbe, és ügyelj arra, nehogy elcsússz a téli utakon, ugyanis könnyen csonttörés lehet a vége! Legalább negyedévente keresd fel a fogorvosodat, mert gondod lehet az ínyed egészségével, de a bőrgyógyászhoz is menj el legalább évente egyszer, és ellenőriztesd anyajegyeidet, szemölcseidet!
Tipp: A sovány tej, a sajt, a túró és a joghurt  sok kalciumot tartalmaz, ezért fogyassz sok tejterméket. A zsíros ételeket viszont kerüld, mert a zsír lassítja a kalcium felszívódását.

Vízöntő

Gondjaid lehetnek az érrendszereddel: a vízöntőknél gyakran alakul ki visszérgyulladás, érszűkület és trombózis, ezért a dohányzás és a zsíros ételek fogyasztása szigorúan tilos számodra! Mozogj minél többet, ezzel erősítheted az érfalakat, és figyelj oda a vérnyomásodra is, mert az stressz hatására időnként ingadozhat!
Tipp: A szőlő, a vadgesztenye és a fekete áfonya gyulladáscsökkentő hatásúak, ráadásul rengeteg bennük a C-vitamin és az antioxidáns is!

Halak

Gyenge az immunrendszered, ezért bármikor előfordulhatnak nálad gombás fertőzések, allergiás reakciók, illetve gyomor- és bélrendszeri gyulladások! Figyelj oda a tartásodra is – ne csodálkozz, hogy időről időre erősen fáj a vállad és a hátad, hiszen egész nap az íróasztalnál görnyedsz! Muszáj sportolnod, válassz például gerinckímélő tornát, vagy ússz hetente kétszer-háromszor pár hosszt!
Tipp: A legfontosabb feladatod, hogy megerősítsd a szervezeted védekező rendszerét - egyél minél több nyers gyümölcsöt és zöldséget!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X