Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 bőrszépítő tipp tavaszra

7 bőrszépítő tipp tavaszra

bőrápolásszépség
0

Írta:

A bőrszépítés palettája széles, több, jól bevált praktika is segítségünkre lehet: például az arcmasszázs vagy a rendszeres kamillás gőzölés. Jót tesz a szaunázás is, amelynek hatására javul a bőr vérellátása és tisztulnak a pórusok. Lássuk, milyen bőrszépítő tanácsokat érdemes még megfogadnod tavaszra. Tippek otthoni bőrszépítéshez: Bőrradír egyszerűen és természetesenKeverj össze 1-2 dl vizet egy kis mandulareszelékkel és búzakorpával. A […]

A bőrszépítés palettája széles, több, jól bevált praktika is segítségünkre lehet: például az arcmasszázs vagy a rendszeres kamillás gőzölés. Jót tesz a szaunázás is, amelynek hatására javul a bőr vérellátása és tisztulnak a pórusok. Lássuk, milyen bőrszépítő tanácsokat érdemes még megfogadnod tavaszra.

Tippek otthoni bőrszépítéshez:

0009977_1.jpg ()

  • Bőrradír egyszerűen és természetesen
    Keverj össze 1-2 dl vizet egy kis mandulareszelékkel és búzakorpával. A kencét vidd fel a bőrödre és dörzsöld le vele az elhalt hámsejteket. Ha érzékeny a bőröd, hetente csak egyszer készíts ilyen pakolást.
  • Nyugtató borogatás könnyedén
    A széltől, hűvös levegőtől kis hajszálerek jelenhetnek meg az arcon, amelyek átlátszanak a bőr felső rétegén. Ilyenkor nyugtasd meg a bőrt és erősítsd az érfalakat.Készíts teafőzetet az alábbi növényekből: édesgyökér vagy árnika. A kihűlt lével itass át egy vattapamacsot és töröld át vele az arcodat.
  • Hidratálj olívával!
    A bőr hidratálására is fordíts figyelmet. Hatásos pakolást készíthetsz néhány perc alatt egy tojás sárgájából, egy csepp olívaolajból, egy evőkanál algaporból (bioboltokban kapható) és egy kevés citromléből. A hozzávalókat keverd össze és kend az arcbőrödre. 15-20 perc után öblítsd le langyos vízzel.
  • Tisztító pakolás almából
    Jó regeneráló és tisztító pakolást készíthetsz reszelt almából. Reszelj le egy piros almát és verj fel egy tojás fehérjéjét keményre. Keverd össze a hozzávalókat, és a pépet vidd fel az arcbőrödre. Pár perc után langyos vízzel távolítsd el a maszkot az arcodról.
  • Frissítő  pakolás banánnal
    A banán is hatásos szépítőszer. Villával nyomkodj pépesre egy darabot. Keverd össze kevés mézzel, citromlével és a pépet körkörös mozdulatokkal masszírozd az arcbőrödbe. Húsz perc pihenés után mosd le.
  • Száraz bőrre: eper, alma, citrom
    Száraz bőrre is ajánlhatók a friss gyümölcsökből készült pakolások. Vesd be az epret, az almát és a citromot. Turmixold össze a gyümölcsöket, és keverj hozzájuk egy kis tejszínt ízlés szerint. Kend az arcodra a maszkot, pihenj egy kicsit, és tíz perc elteltével mosd le a bőrödet.
  • Szemfrissítő borogatás uborkával
    Jól bevált arc és szemfrissítő praktika az uborkaborogatás: helyezz vékonyra vágott uborkaszeleteket a szemhéjadra. Könnyen és gyorsan megnyugtatja a fáradt, könnyező szemeket.

Szépülj belülről is!
Az alábbi élelmiszerek nemcsak pakolásként válnak be, de belülről is szépítik a bőrödet.
Eper:
Már öt szem eper is tartalmazza azt a C-vitamin mennyiséget, ami szükséges a bőr egészségének megőrzéséhez.
Olívaolaj:
A benne lévő telítetlen zsírsavak rugalmassá teszik a bőrt.
Zabpehely:
B-vitamin tartalma segíti a az új bőrsejtek fejlődését és kiszűri a méreganyagokat.
Spenót :
Sok vasat és rengeteg antioxidánst tartalmaz, különösen ajánlott azoknak, akiknek pattanásos a bőrük.  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X