Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészség-horoszkóp októberre – Itt az alakformálás hónapja!

Egészség-horoszkóp októberre – Itt az alakformálás hónapja!

egészségfogyókúrahoroszkóp
0

Írta:

A hónap mottója: Alakformálás mesterfokon E hónap uralkodó jegye a mérleg (bolygója: a Vénusz), valamint 24.-étől a skorpió (bolygója: a Mars). Az októberi hónapot uraló két jegy két külön pólust alkot: a Vénusz uralta mérleg a külalak, a nőiesség, a kontúrok meghatározója, míg ezzel szemben a Mars irányította skorpió aktivitást, férfias lendületet és határozottságot, erősebb […]

A hónap mottója: Alakformálás mesterfokon

E hónap uralkodó jegye a mérleg (bolygója: a Vénusz), valamint 24.-étől a skorpió (bolygója: a Mars). Az októberi hónapot uraló két jegy két külön pólust alkot: a Vénusz uralta mérleg a külalak, a nőiesség, a kontúrok meghatározója, míg ezzel szemben a Mars irányította skorpió aktivitást, férfias lendületet és határozottságot, erősebb izomzatot követel magának.
Összhangban ezekkel az energiákkal, a hónap első két harmadában a problémás területek formálására, az utolsó harmadában pedig állóképességed, fizikai erőnléted fokozására keress megoldást!

KOS
A sok vita hatására gyomrod rosszalkodik, hajlamos vagy minden támadást „benyelni”, még ha megfelelően el is hárítod utána azt. Ami jó hír, hogy sokkal szívósabban, kitartóbban teszel magadért, legyen az sport, smink, öltözködés, sőt akár főzés is. Jó rád nézni, sugárzol. Magabiztosságodhoz elengedhetetlen a sok és hosszabb ideig tartó mozgás, a mérleg időszakában lassabb formában: pl. power (erő) jóga, tai-chi, a skorpióban pedig intenzív aerobik, biciklizés javasolt. Igyál sok ásványvizet, egyél sok almát, fűszernek pedig használj gyömbért!

0005272_2.jpg ()

BIKA
Lustálkodni van kedved, esténként meg a romantika jegyében folytatod az élvezetek halmozását. Ez alapvetően nem probléma, ha tartod a mértéket, és megteszed a szükséges „ellenintézkedéseket”: alkoholokból válaszd a száraz borokat, pezsgőket, amiket még étkezés előtt fogyassz el, az emésztés könnyítésére igyál sok zöld teát, a hangulatodnak megfelelő jázmin ízesítéssel. Emellett pedig kocogj rendszeresen, ha nincs kedved egyszerre nagyobb távhoz, akkor a sok kicsi sokra megy elvet kövesd, lazításként pedig szaunázz . Persze a masszázs is remek megoldás: hó elején narancsbőr elleni masszázs, hó végén pedig thai stílus a javasolt!

IKREK
Izgága vagy, mozgékony és szétszórt. Könnyedén megszabadulsz sok felesleges kilótól, nem is kell igazából tenned ezért. Igyekezz óvatos és fegyelmezett lenni a sporttevékenységek terén: a túlzott aktivitás a minőség rovására megy. Ha megteheted, fogadj személyi edzőt, így jobban biztosított a körültekintő kontroll, már csak a kisebb balesetek elkerülése miatt is. Még egy jó tanács: bár legtöbbször másoknál is sokkal jobban tudod, hogy mit kéne tenni, próbáld meg követni a belső hangot, és azt csináld, sőt, azt edd, amit igazán szeretnél!

RÁK
Ha nem mondod el, mi bánt, kiújulhatnak emésztési panaszaid, ráadásul ha nem adod ki fájdalmadat, ha nem rendezed a konfliktusokat, az testi szinten többször is torokgyulladásként csapódik le. A kamillatea még mindig favorit, ehhez társuljon egy-egy pohár ánizs és borsmenta is! Gyalogolj sokat friss levegőn, vedd elő hétvégente a görkorit, és hívd el barátnőidet egy Duna-parti kocogásra! E havi szépség tippünk a számodra: hétfőnként léböjt a fenti gyógyteákkal!

OROSZLÁN
Kifejezetten jó a közérzeted, kevesebbet idegeskedsz, kevesebbet nassolsz. Kis ráfordítással (ruha, smink) hatalmas eredményeket érsz el: sorra fordulnak meg utánad mindenhol. Könnyűnek érzed magad, és könnyű ételekre is vágysz, nem erőlteted a dolgokat, csak annyit teszel, amennyi jólesik: így nem fáj annyiszor a hátad, a fejed, és sokkal többet mosolyogsz! Frissen facsart grépfrútlével és gabonatermékekből készült menüsorokkal töltekezz, próbáld ki a pilates tornát, és hordj lágy színeket a biztos hatás érdekében!

SZŰZ
Kisebb zökkenőkkel, váratlan helyzetekkel tarkított októbered alapvetően minden téren kellemesnek ígérkezik. Testi-lelki harmónia jellemez, nem veszíted el a kellő kontrollt és érdeklődést az egészségi állapotod tekintetében. Ha bármilyen terved maradt, amely ezzel kapcsolatos, most könnyedén megvalósítod: hosszabb kezelések, akupunktúra, talpmasszázs, tisztító kúra különösen jól hat most nálad. Ahol felteheted a pontot az i-re, a napsugarakkal átjárt erdei táj, tornázz a puha levéltakarón!

MÉRLEG
A megszokottnál lustább és lassabb vagy, vonakodsz bármely nagyobb erőfeszítést megtenni. Kevesebb energiát és időt fordítasz állóképességed megőrzésére is. Ellenben bátrabban látogatod a cukrászdákat és bontogatod otthon az ajándékba kapott bonbonokat. A hónap második felére már „jobban viselkedsz”, újra rendezed soraid, kezd visszaállni a lelkiismeretednek megfelelő régi rend. Facsart citromos ásványvízzel védekezz a hónap eleje és vége közötti táplálkozási ingadozások ellen. Itt az idő, hogy újabb mozgásélménnyel gazdagodj: iratkozz be például flamenco tánctanfolyamra!

0005272_1.jpg ()

SKORPIÓ
E havi karbantartásod záloga a mindennapos meditáció, a tudattalanodban zajló folyamatok erőteljesebben foglalkoztatnak ugyanis, a belső világ tisztítása, a folyamatok megértése, a belső konfliktusok oldása a feladatod. Lelki problémáid oldására kineziológushoz is most érdemes ellátogatnod. Sportban is inkább olyat válassz, ahol érintett és átmozgatott a lelki sík is: jóga, tai-chi, aikido stb. Nyugodtabb és tartalmasabb éjszakáid érdekében kerüld a nehéz ételeket, mind nappal, mind este!

NYILAS
Erős vagy és jókedvű. Fordíts azonban több gondot a részletekre is, nézd meg jobban, mit eszel! Az őszi nagytakarítás kívül-belül feladat. Ha barátaid programajánlataikkal keresnek – márpedig ez kiváltképp gyakori ebben a hónapban – tereld őket a közös mozgás irányába: teniszezzetek, focizzatok a szabadban, amíg nincs nagy hideg! Értékes táplálékként egyél sütőtököt, italnak pedig fogyassz minden nap egy kis pohár kombucha-italt, ezzel megelőzheted a szokásos téli betegeskedéseket!

BAK
Szomjazol a munkára, ez amúgy sem szokatlan nálad, de most különösen élvezed a tehercipelést, a tudatos építkezést, mindent, ami rendszeres odafigyelést igényel. Válassz magadnak speciális diétát: például pár hétig kerüld a húsfogyasztást, vagy hagyd el a fehérlisztet egy időre, így tovább sokszorozódik az energiád. Tudod, mi a jó neked, és most meg is valósítod az(oka)t elképzelésednek megfelelően, ezért egyéb jó tanáccsal nem is élünk, hagyunk téged érvényesülni a legjobb eredmény érdekében!

VÍZÖNTŐ
Ebben a hónapban nem számíthatsz sok pihenésre. Amiért megdolgozol, azt kapod. Ha össze-vissza eszel, számíts sok pattanásra és gyomorfájdalomra is olykor. Jó hír azonban, hogy gondos odafigyeléssel ezt gyorsan orvosolni tudod, nem kell tartanod „maradandó károsodástól”. Tippünk a jól bevált zöld tea, kevesebb kávé, vagy legalábbis kevesebb tejjel, és rendszeres reggeli torna sok nyújtózkodással. Ezek adnak neked erőt a nap további részéhez. A hónap végén kirándulgatni van kedve családodnak, egy-egy kisebb túra még a te szoros időbeosztásodba is belefér!

HALAK
Az idegességre most a pihenés a gyógyír: ne terheld magad tovább: végy tengeri sós fürdőket, amit zárj hideg vizes zuhannyal, igyál sok menta- és citromfű teát, sétálj nagyokat visszafogott tempóban és hallgass nyugodtabb, ámde romantikus zenét. Ez most egészséged megőrzésének záloga, és nem is hangzik rosszul! Ha mégsem találnád otthon a helyed, vonulj el egy teljes napszakra egy közeli uszodába, szaunázz, ahogy jól esik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X