Főoldal > EGÉSZSÉG > Legszebb Önmagad legyél!

Legszebb Önmagad legyél!

harmóniaönbizalomszépségwellness
0

Írta: and

Többen fordultok hozzám azzal a panasszal, hogy fogyókúra előtt vagy után, teltebben vagy soványabban, de sehogyan sem tudjátok elfogadni testeteket, elégedetlenek vagytok megjelenésetekkel. Néhány gondolatot és gyakorlatsort gyűjtöttem össze számodra, melyek segítenek abban, hogy rányíljon szemed valódi értékeidre, felfedezd tested szépségét. Tested képe A lélektan testképen a saját testünkkel kapcsolatos pszichológiai élményeinket és beállítódásainkat érti, […]

Többen fordultok hozzám azzal a panasszal, hogy fogyókúra előtt vagy után, teltebben vagy soványabban, de sehogyan sem tudjátok elfogadni testeteket, elégedetlenek vagytok megjelenésetekkel.

Néhány gondolatot és gyakorlatsort gyűjtöttem össze számodra, melyek segítenek abban, hogy rányíljon szemed valódi értékeidre, felfedezd tested szépségét.

Tested képe

A lélektan testképen a saját testünkkel kapcsolatos pszichológiai élményeinket és beállítódásainkat érti, valamint azt a módot, ahogy ezek az élmények szerveződnek…
Tehát, amit saját testedről gondolsz, ahogy önmagadat látod, az elméd szüleménye.
A jó hír az, hogy a saját testünkről kialakított kép – a fentiek fényében ez nyilvánvaló – nem állandó.
Ha testeddel kapcsolatos élményeid átszerveződnek, tehát elfogadod, megszereted, élvezed: tested hálás lesz, megszépül, kiegyensúlyozódik.

Hú, ez idáig elég rejtélyesen hangzik! Lássuk, mit jelent ez a gyakorlatban!

Szeresd a tested!

Kedvenc edzőm a levezető gyakorlatok során mindig felszólít minket, hogy törökülésben „vegyük karba, dajkáljuk meg” lábainkat, megköszönve „nekik” a sok mozgást, munkát… Bizony ez az, amit a hétköznapokban gyakran elfelejtünk. Állandóan testi működéseinkre figyelni lelki betegség jele lehet, ám az is tény, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról a „folyamatos szolgáltatásról”, amit egészséges testünk nyújt a hétköznapokban. Sokan csak akkor éreznek nosztalgikus hálát testük iránt, mikor már egészséges működése károsodott.

  • Az egészség önmagában szépség!
    Legyél hálás és szeresd a tested azért, mert „tudja a dolgát”, kiegyensúlyozottan működik. A saját szép, egészséges tested. Adj meg neki mindent, amire szüksége(d) van.
  • Ha elfogadod a tested, kibékülsz vele, pozitívan gondolkodsz róla/ önmagadról, tested valóban kívánatossá és széppé válik.
  • Állj a tükör elé. Ez most Te vagy. Ne feledd, a testünkről kialakított kép változékony, változtatható. Bírálat nélkül tekints tükörképedre. Lehetséges, hogy mostanáig egyes, általad hangsúlyozott negatívumok elvonták figyelmed más testrészeid szépségéről!
  • Dicsérd magad!
    Változást hoz, ha pozitívan gondolsz önmagadra.
  • Figyeld meg a tested mozgás közben is!
    Ugrálj, táncolj próbálj ki szép mozdulatokat.
  • Kérd meg párodat, valakit a családból, hogy készítsen rólad videofelvételt!
    Viselkedj igazi főszereplőként!
  • Ajándékozd meg magad már most egy-két olyan dologgal, ami „ideális” önmagadnak járna.
    Bátran élvezd ezeket az örömöket, hiszen most is „ideális” vagy!
  • Gyűjtsd össze az általad szeretett, kedvelt emberek névsorát. Írd a nevük mellé, kit miért kedvelsz. Vajon a külsejük mennyire játszik szerepet abban, ahogy megítéled őket? Ugye elenyészően? Neked milyen jó tulajdonságaid vannak?
  • Barátkozz a testeddel gondolatban is.
    Biztos van olyan élethelyzet, több is (!), amikor szépnek, vonzónak érezted magad. Idézd fel gondolatban újra és újra. Hunyd le a szemed és próbáld meg képszerűen, részletesen elképzelni mindezt!
  • Ha elfogadással gondolsz testedre, és nem akarod „kicserélni”, akkor a testformálás is hatékonyabban működik. Ne megváltoztatni akard, csak alakítani!
  • Lépésenként kicsi változtatásokat érdemes kitűzni.
  • Tapasztald meg, mire képes a tested. Válassz új mozgásformákat! Egy új tánc vagy kalandparkban tett próba?
  • Tested örömök forrása! Kényeztetheted érzékeidet is. Egy jó masszázs? Még kellemesebb, ha pároddal próbálod ki…

Nemrég beszélgettem egy idősebb hölggyel. Elmondta, hogy visszanézte régi fotóit s minden róla készült kép egy „szerelmi vallomás” férje részéről. Ma már sajnálja, hogy Ő soha nem tudta önmagát ennyire szépnek látni….

A témában kérdezz bátran, fordulj hozzám bizalommal!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X