Főoldal > EGÉSZSÉG > Masszázs polinéz módra

Masszázs polinéz módra

harmóniamasszázswellness
0

Írta: and

A MA-URI egy ősi módszer, melynek célja, hogy visszaállítsa a harmóniát az ember és az Univerzum, az ember és a természet között, hogy megteremtse az egyensúlyt test-lélek és szellem között, melynek megléte elengedhetetlen a belső harmóniához. A masszázs gyökerei az ősi polinéz sámánkultúrába nyúlnak vissza. Az őslakosok már az idők kezdete óta ismerik a Huna […]

A MA-URI egy ősi módszer, melynek célja, hogy visszaállítsa a harmóniát az ember és az Univerzum, az ember és a természet között, hogy megteremtse az egyensúlyt test-lélek és szellem között, melynek megléte elengedhetetlen a belső harmóniához.

A masszázs gyökerei az ősi polinéz sámánkultúrába nyúlnak vissza. Az őslakosok már az idők kezdete óta ismerik a Huna filozófiát. A Huna „titkot” vagy „titkos tant” jelent, melynek tudása csak egy szűk réteg számára volt elérhető. A MA-URI szó jelentése a „Fehér Fény gyermeke” és „Korlátozásoktól mentes utód”. E jelentések a maorik eredetmítoszára utalnak, miszerint őseik a Plejádokról jöttek, Lemúriában telepedtek le, és tudásukat megosztották az ott élő népekkel. Érintés, zene, tánc, kántálás segítségével gyógyították és harmonizálták az emberek energiarendszerét. A Huna őrei, a Kahunák (sámánok), az emberi psziché és a természeti törvények mély ismeretével rendelkeztek, melynek segítségével csodaszámba menő gyógyulásokat és eredményeket értek el.  A Huna nem vallás, hanem életfilozófia és egyfajta gyakorlati tanítás. Bölcsességei a pozitív gondolkodásra, önismeretre és a természettel való harmóniára tanítanak.

A masszázs megalkotója és európai terjesztője a maori Hemi Fox, aki 1987 óta képezi a Hunával gyógyítókat és ezzel egyidőben megalapította Dániában a MA-URI Intézetet.

A masszőr a test köszöntése során fejezi tiszteletét az iránt, aki  ellátogat hozzá. A köszöntés alatt ráhangolódik a vendégre, és engedélyt kér a gyógyításhoz. Ha megkapja, polinéz zenére körbetáncolja a fekvő testet, és közben alkarjának, karjának, tenyerének simító mozdulataival végigmasszírozza tetőtől talpig meleg olajjal. Az intim területek természetesen folyamatosan fedve vannak. Azért kell táncolnia a masszőrnek, mert akkor vannak együtt a legfontosabb alappillérek: a test, a lélek, az akarat és az érzelem.

A masszázs személyre szól, és minden alkalommal más. Energetikai szempontból harmonikus állapotba hozza a testet a csakrák (energia központok) folyamatos harmonizálásával.

0002364_1.jpg ()

Masszázs közben a masszőr a „navigátor” szerepét tölti be, aki a ráhangolódáson és a benne lévő harmónián keresztül tökéletesen tudja a nyugalom, harmónia felé vezetni vendégét, aki igazából saját maga gyógyítója lesz minden egyes alkalommal. A vendég legtöbbször úgy érzi, mintha a víz folyna a testén, az óceán hullámai ringatnák, és eközben oldanák testéből a korábbi megrázkódtatások emlékeit. Sokaknak a lágy érintések a gyermekkori emlékeket idézik fel. Az édesanya lágy, ringató és simító érintéseit. Persze nem csak pozitív élmények jöhetnek felszínre masszázs közben. Előfordul, hogy olyan emlékek vagy érzések törnek elő, melyekkel szembe kell néznünk, és dolgoznunk kell vele, bár ezek sajnos nem mindig kellemesek.
A MA-URI masszázs megszabadít az olyan negatív érzelmektől, félelmektől, aggodalmaktól, amelyek akadályozzák a belső harmónia és egyensúly kialakulását. Hatékonyan használható a mindennapi stressz oldására, a traumás emlékek feldolgozására.

Szívből kívánom, hogy minél többen tapasztalják meg ezt a fantasztikus masszázst, és kellemes utazást kívánok mindenkinek a MA-URI világában.

Mihályi Emese

MA-URI masszőr

Még több masszázs:
http://wellness.lap.hu/
http://masszazs.lap.hu/  

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X