Főoldal > EGÉSZSÉG > fuszerezz_mereszen

fuszerezz_mereszen

bazsalikomfűszerekmenta
0

Írta: and

Egy biztos, a könnyű nyári fogásoknak mennyei ízeket adhatsz, ha merészen bánsz az illatos, finom fűszerekkel. Nemcsak az európai, de a távol-keleti konyha is előszeretettel használja. Finom ízt ad a paprikából és a padlizsánból készült ételeknek, fokhagymával megbolondítva csirkehúsok ízletes fűszere lehet. Olívaolajjal, pici dióval mennyei pestót készíthetsz belőle. Kakukkfű Főzelékfélék, halételek, töltelékek illatos hozzávalója. […]

Egy biztos, a könnyű nyári fogásoknak mennyei ízeket adhatsz, ha merészen bánsz az illatos, finom fűszerekkel.

Nemcsak az európai, de a távol-keleti konyha is előszeretettel használja. Finom ízt ad a paprikából és a padlizsánból készült ételeknek, fokhagymával megbolondítva csirkehúsok ízletes fűszere lehet. Olívaolajjal, pici dióval mennyei pestót készíthetsz belőle.

Kakukkfű

Főzelékfélék, halételek, töltelékek illatos hozzávalója. A citromos változattal jellegzetes ízhatást érhetsz el, a bátrabbak kipróbálhatják fokhagymával, konyakkal vagy vörösborral is. Ne hagyd ki a pácléből se!

 

Babérlevél

A középkorban fertőtlenítő hatása miatt kedvelték, ma viszont az ételek ízesítésére használjuk. Lehet friss vagy szárított, a páclevek, a húsok, a savanyúságok, a tejes mártások elképzelhetetlenek nélküle. Fénytől védve tárold, hogy megőrizze színét és aromáját!

 

Majoránna

Régen illatszerek alapanyaga volt, manapság az ízéért szeretjük, amit kiszárítva őriz meg a legjobban. Mindig csak a főzés végén tedd az ételbe, hogy ne főjön ki belőle finom aromája. Pici citromlével kikeverve salátaöntet összetevője lehet.

 

Rozmaring

A Földközi-tenger vidékéről származó örökzöld fűszernövényből ecettel és fokhagymával remek páclét készíthetsz. A pecsenyék, a roston- és nyársonsültek, valamint a halfélék is zamatosak lesznek tőle. 

 

 
Ha más fűszerekkel is szeretnél megismerkedni, olvass bele a Wellness magazin augusztusi számába.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X