Főoldal > EGÉSZSÉG > baratnos_hetvege

baratnos_hetvege

0

Írta:

Még messze a vágyott nyaralás időpontja, pedig tartalékaid igencsak az utolsókat rúgják? Invitáld meg barátnődet egy jó kis hétvégére! A szükséges kellékeket már péntek délután szerezzétek be, hogy a következő két nap valóban csak a testi-lelki kényeztetésről szóljon! A kikapcsolódás hozzávalói Lássuk, mire lesz szükségetek a szépségápoláshoz és a léleképítéshez. – 2 grépfrút, 5 alma, […]

Még messze a vágyott nyaralás időpontja, pedig tartalékaid igencsak az utolsókat rúgják? Invitáld meg barátnődet egy jó kis hétvégére! A szükséges kellékeket már péntek délután szerezzétek be, hogy a következő két nap valóban csak a testi-lelki kényeztetésről szóljon!

A kikapcsolódás hozzávalói

Lássuk, mire lesz szükségetek a szépségápoláshoz és a léleképítéshez.
– 2 grépfrút, 5 alma, 3 dkg ribizli, 1 doboz tejszín, 1 ananász, fél sárgadinnye, 2 banán, jojoba-olaj, mandulaolaj, levendulaolaj, 1 kis üveg méz, 1 uborka, 25 dkg málna, fél görögdinnye, 3-4  tojás, 1 kis üveg rum, élesztő, ricinusolaj, 2 dl író, tejszín, citromlé, puhító talpkrém, gyümölcsprés, pamutkendő, vattapamacs
– notesz, toll, relaxációs cédék, masszázsolaj, gyertyák, szőnyeg a páros tornához

Péntek esti ráhangolódás

Grépfrútos nyugtató juice
A kimerítő hét után ez a vitamindús esti mix megnyugtat és ellazít titeket. 2 grépfrútot hámozzatok meg, majd kockázzatok apróra. 10 dkg ribizlit szedjetek le a száráról. Mindkét gyümölcsből préseljetek gyümölcslevet, majd keverjétek őket össze.

Almapakolás fáradt bőrre
Az  alma frissítő és hidratáló hatású, A- és E- vitamin-tartalmának köszönhetően serkenti a bőr anyagcseréjét. Reszeljetek le 2-3 almát, és keverjétek krémesre 2-3 evőkanál tejszínnel! Vigyétek fel a masszát a bőrötökre, és hagyjátok hatni 15-20 percig, végül mossátok le langyos vízzel.

Lazító talpmasszázs
Jöhet a kikapcsoló talpmasszázs! Használjatok hozzá puhító talpkrémet vagy masszázsolajat, és nyomkodjátok át alaposan egymás talpát. Ez serkenti a vér- és nyirokkeringést, valamint elősegíti a salakanyagok kiválasztását.

Álomhozó zeneterápia
Készítsetek be néhány relaxációs hatású, lágy dallamokat tartalmazó cédét. Gyújtsatok gyertyákat, hallgassatok zenét, és beszéljétek ki mindazt, ami a lelketeket nyomja. Ezután az elalvás is könnyebb lesz.

Ha fellapozod a júliusi Wellness magazint, tippeket kaphatsz arra, hogyan teljen a szombati kikapcsolódás, milyen módszerekkel tudjátok vasárnap ellazítani magatokat a közösen eltöltött hétvége után.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X