Főoldal > Utazás > Toscana, a wellness-paradicsom

Toscana, a wellness-paradicsom

fürdőkultúraolaszToscanawellness
0

Írta: and

Az előkészületek Az egész éves hajtás, az állandó csúcsteljesítmény mindenki számára megterhelő egy idő után. Miközben a maximumot nyújtjuk mind a munkahelyünkön, mind a családi életünkben, nem csoda, hogy kívánságlistánkon az első helyek egyikén szerepel egy igazi pihentető wellness-hétvége. A hétköznapok rohanásában ugyanis valószínűleg kevesen engedhetjük meg magunknak a Thalasso-terápiához vagy éppen a forró köves […]

Az előkészületek

Az egész éves hajtás, az állandó csúcsteljesítmény mindenki számára megterhelő egy idő után. Miközben a maximumot nyújtjuk mind a munkahelyünkön, mind a családi életünkben, nem csoda, hogy kívánságlistánkon az első helyek egyikén szerepel egy igazi pihentető wellness-hétvége. A hétköznapok rohanásában ugyanis valószínűleg kevesen engedhetjük meg magunknak a Thalasso-terápiához vagy éppen a forró köves masszázshoz hasonló extra kényeztetést. Néhány nap egy színvonalas wellness-hotelben csodákra képes. Ahhoz azonban, hogy valóban annyira felejthetetlen és pihentető legyen a hétvége, nem árt alaposan utánajárni, hogy melyik hotelra is esik a választásunk. A választék meglehetősen nagy, azonban a hirdetések nem mindig fedik a valóságot, így érdemes alaposan utánanézni az ajánlott szolgáltatásoknak.

tombolotalassoresort.jpg ()Egy jó wellness-hotelhez elengedhetetlenül hozzátartozik a színvonalas wellness-részleg, igényes fürdőkkel, különböző szaunákkal, modern fitnesz-gépekkel, a kozmetikai-és szépségápolási kezelések széles választékával valamint tágas, gondozott külső és belső területtel. Ahhoz, hogy a megfelelő hotelt megtalálhassuk, mindenképpen tudatosítsuk magunkban személyes elvárásainkat, igényeinket. Inkább a szaunázást, fürdőzést és pihenést részesítjük előnyben, vagy innovatív, új trendeket, kezeléseket próbálnánk ki, vagy éppen egészségügyi megfontolásból vágunk bele egy-egy többnapos regeneráló terápiába. Fontos továbbá az is, hogy a kezeléseket mindig megfelelő végzettséggel rendelkező, tapasztalt szakember végezze.

Toszkána

Toszkána ciprussal benőtt lejtői, a chianti borvidék, a Tirrén-tenger bájos mandulafákkal övezett tengerpartja már önmagában is wellness-szolgáltatás a lélek számára. Az egészen a római korig visszanyúló fürdőzési tradíciók pedig valódi kikapcsolódást kínálnak. Az olyan legendás fürdőhelyek, mint az art-nouveau stílusban épült Montecatini Terme a századforduló báját és az itáliai nemesemberek és tehetős polgárok fürdőzési szokásait idézik, a legmodernebb kezelések antik tradíciókkal találkoznak.

masszazscikk.jpg ()A múltat idézi a Terme di Saturnia wellness-hotel klasszikus, antik épülete, az ötcsillagos, korszerű szolgáltatások széles választéka azonban a modern kényeztetésről is gondoskodik. A szálloda golfpályáján a golf szerelmesei tökéletesíthetik tudásukat, de a nagy kiterjedésű tengerpart ideális lehetőséget nyújt a passzív pihenésre is.

A Marina di Castagneto Carducci közelében található Tombolo Talasso Resort a Thalasso-masszázs számára biztosít ideális terepet. Ezt a masszázsfajtát ugyanis nem véletlenül nevezik „tenger általi gyógykezelésnek”. A masszázs elengedhetetlen részét képezi a víz, a só és a jódtartalmú levegő – mely a hotelban természetes módon adott.

albergovilla marta.jpg ()Ha egy kis kultúrára vágynánk a sok kényeztetés után, érdemes ellátogatni a tipikus olasz hangulatú toszkán kisvárosba, Luccába. A 4 kilométer hosszú faláról nevezetes városka ideális helyszíne a délutáni sétának, majd egy kellemes ital mellett elfogyasztott vacsorának. Ha éjszakára is a városban maradnánk, érdemes a családi vállalkozásként működő Albergo Villa Marta hotelben megszállnunk. A villa elegáns falusi stílusban berendezett, viszonylag kevés szobát kínál. Hatalmas kertje andalgásra csábít, az autentikus toszkán étteremben pedig a hagyományos olasz konyhából és a híres toszkán borokból kaphatunk ízelítőt.

A Luccától 30 km-nyire délre található Green Park Resort nem csak dizájnos enteriőrrel, fenyőerdőkkel borított tengerparttal csábítja a luxusüdülőhelyek szerelmeseit, de bőséges wellness-kínálatát szauna, törökfürdő, hidromasszázs úszómedence, tropikus zuhany, fitnesz-és szépségcentrum is gazdagítja.

Egyedi és innovatív kúrák, tudományosan tesztelt szépségápolási kezelések éppen annyira rendelkezésre állnak tehát Toszkána legnépszerűbb wellness-hoteljaiban, mint a lélegzetelállító tengerparti kilátással megkoronázott relaxációs lehetőségek. 

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X