Főoldal > Utazás > Sziesztázz a legszebb fővárosi kávéházakban!

Sziesztázz a legszebb fővárosi kávéházakban!

ajánlókávékávéházkikapcsolódás
0

Írta: and

Éld át az inspirációt! A New York több mint egy kávéház: irodalmi életünk örökös helyszíne, a városba látogató turisták, a művészetet kedvelők találkozóhelye és a kifinomult gasztronómia fellegvára. Ha belépsz a New York Kávéházba, hamisítatlan polgári atmoszféra és a boldog békeidők hangulata fogad. Itt meginni egy feketét maga az időutazás, régi nagy szellemek társaságában, elmerengve […]

Éld át az inspirációt!

A New York több mint egy kávéház: irodalmi életünk örökös helyszíne, a városba látogató turisták, a művészetet kedvelők találkozóhelye és a kifinomult gasztronómia fellegvára. Ha belépsz a New York Kávéházba, hamisítatlan polgári atmoszféra és a boldog békeidők hangulata fogad. Itt meginni egy feketét maga az időutazás, régi nagy szellemek társaságában, elmerengve a múlt nagyságán. Az utóbbi két évben Wolf András Head Chef vezetésével olyan gasztrokultúra alakult ki, amely egyrészt visszahozza a régi korok ízeit – bebarangolva egy kicsit a Kárpát-medencét -, másrészt ihletet merít a mediterrán ízek világából.

nypalace.jpg ()Az étel- és desszertkülönlegességek a legnemesebb alapanyagokból, a 21. század technológiáját felhasználva készülnek. A kávéház kínálatában megtalálhatod az olyan klasszikusokat, mint az Eszterházy, a Sacher vagy a Dobos torta, ám a kollekció a modern gasztronómia zászlóshajóival is kiegészül.

További információk: www.newyorkcafe.hu

Wellness Cafe tipp: Merülj el az élménygasztronómia világában, és csatlakozz te is azokhoz, akik a New Yorkot a világ legszebb kávéházának tartják.

Beszélgess meghitten!

Tökéletes időtöltés, ha egy fárasztó nap után beülsz a patinás Művészbe, a régi rendezők, színészek és írók népszerű találkozóhelyére. A kávéház hírnevét Mándy Ivánnak köszönheti, akinek törzsasztala még mindig látható. Ha betérsz ide, a nyugalom légköre fogad, és érezni fogod, ahogy átjárja lelkedet a hely szelleme.

A falakon lévő olajfestményekben, csodás falikarokban, aranyozott stukkókban gyönyörködve megkóstolhatod a laktató szendvicseket, a különleges főételeket, és ha kedveled a tésztaféléket, garantáltan nem fogsz ellenállni az isteni papardelle-nek. Asztalt itt foglalhatsz: www.muveszkavehaz.hu/mkhaz.php?act=fooldal

Wellness Cafe tipp: Ebéd után jól fog esni egy finom espresso vagy habos kávé, jó időben pedig ücsöröghetsz a teraszon, és élvezheted az Andrássy út forgatagát.

Édesítsd meg a pihenést!

A főváros egyik legszebb, modern stílusú kávéháza a Duna partján található, amely a 30-as évek hangulatát idézi. Tavasszal a Dunapark Kávéház zölddel körbeölelt teraszán kalandozhatsz a mediterrán ízek világában, megismerheted a magyar ételek egyediségét, valamint a távol-keleti konyhakultúrát.

Ha kopog a szemed az éhségtől, a fenséges rákmártogatós, a dijon-i mustáros lazactatár után válaszd a csípős bélszínt jázminrizzsel, vagy a sherryben pácolt garnélát. Édesség iránti vágyadat maximálisan kielégítheted az üvegvitrin mögött rejlő finomságokkal, mint a Chocolate Royal, az erdei gyümölcsös mascarpone, a meggyes flódni, a ropogós pisztácia kocka vagy a moszkauer.

Bővebb információk: www.dunapark-kavehaz.hu

Wellness Cafe tipp: Ne hagyd ki a ház hamísítatlan olasz kávéját vagy a könnyű, hűsítő limonádét.

zilakavehaz.jpg ()Kényeztesd érzékeidet!

A 18. kerületben lévő Zila Kávéház méltán érdemelte ki az Év kávéháza elismerést egy 2005-ös versenyen. A hangulatos bőrkanapék, a télikert üvegteteje, a kerek márvány asztalok és az üvegfallal körbevett platánkert szemet gyönyörködtetőek. A palettán a magyar finomságok (harcsapaprikás túrós csuszával, roston sült libamáj, ropogós malactekercs stb.) mellett megtalálhatod a nemzetközi konyha remekeit (chilis vajban érlelt lazacfilé, görögös csirkemell, kecskesajttal grillezett bélszínsteak) is.

Az itt kapható világújdonság torta egyedülálló, amely Zila László mestercukrász szabadalmi oltalommal védett találmánya – könnyű szelete finom öntetet rejt. Az árnyas gesztenyefákkal büszkélkedő kerthelyiség ideális pihenéshez, akár koktélt, kávét vagy grillvacsorát fogyasztanál.

Részletek: www.zilakavehaz.hu

Wellness Cafe tipp: Kóstold meg a belga bonbonokat kávés, vaníliás vagy epres ízekben.

centralkave.jpg ()Nyiss az újra!

A tradíciót a modernitással ötvözi a belvárosban található Centrál Kávéház. Ha kedved támadna egy zamatos borhoz, csábító édességhez vagy laza vacsorához, esetleg alkotó közönségként vennél részt a hely programján, feltétlenül látogass el az intellektuális központba.

A modern kávéház nélkülözi a magyar konyha nehézkességét, az ipari sütik önismétléseit, a gourmet éttermek szigorúságát. Ehelyett megidézi a múltat és újjáéleszti azt a kulturális szellemiséget, amely egykor a helyet jellemezte. Az ételkínálat gazdag, a klasszikus levesek mellett (Jókai, Újházy, gulyás) fenséges főételeket (tanyasi csirkepaprikás, székelykáposzta, malackarajsült) és mennyei desszerteket (Gundel palacsinta, túrógombóc, almáspite) is megkóstolhatsz.

Bővebb információk: www.centralkavehaz.hu

Wellness Cafe tipp: Tölts el egy délutánt a szép enteriőrrel kialakított kávézóban, és ízleld meg a különleges biokávét, a belga forró csokit, vagy az alkoholmentes Árkádiát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X