Főoldal > Utazás > Romantikázz Český Krumlov-ban!

Romantikázz Český Krumlov-ban!

kikapcsolódásreneszánszromantikaszállásvárosnézés
0

Írta: and

Reneszánsz történelem Český Krumlov hangulata és szépsége mindenkit magával ragad. Ha csak egy hétvégét töltesz itt, érdemes hamarabb érkezned, hogy mindenre jusson időd, hisz annak ellenére, hogy nem túl nagy területről van szó, számos kikapcsolódási lehetőség kínálkozik. A szabad királyi város történelme szorosan összefonódik a 300 éven keresztül itt uralkodó Rožmberk nemzetségével. Kastélyát, mely a […]

Reneszánsz történelem

Český Krumlov hangulata és szépsége mindenkit magával ragad. Ha csak egy hétvégét töltesz itt, érdemes hamarabb érkezned, hogy mindenre jusson időd, hisz annak ellenére, hogy nem túl nagy területről van szó, számos kikapcsolódási lehetőség kínálkozik.

ceskylead.jpg ()A szabad királyi város történelme szorosan összefonódik a 300 éven keresztül itt uralkodó Rožmberk nemzetségével. Kastélyát, mely a prágai vár után a legnagyobb hasonló komplexuma Csehországnak, évszázadokon át ezen nemzet formálta teljessé. A várkertekben található barokk színház és a forgó nézőteres színház csodás látnivaló. Utóbbinál a nézőtér forog, nem a színpad, ami egyedi látvány és a mai napig tartanak rajta előadásokat.

Český Krumlov az UNESCO világörökség része, környező parkjai a mai napig teljes pompájukban tündökölnek, csakúgy, mint a városka Óvárosi főtere és utcácskái. Városnézésed során látogass el a Szent Jakab templomba, a Szentlélek templomba és a Mária-szoborhoz is. 

Wellness Cafe tipp: A vár látogatásakor több várkörből válogathatsz. Magyar nyelvű bemutató sajnos nincsen, de az itt élő magyar idegenvezetők szívesen körbevezetnek.

ceskycikksor.jpg ()Ínyencségek zongora kíséretében

A vár és az óváros utcácskáin való barangolást követően biztosan megéhezel. A cseh gasztronómia egyik sajátossága, hogy a főzéshez kevés alapanyagot használnak. A helyiek körében nagyon népszerűek a sertéshúsból készült ételek, a pisztrángos, pontyos fogások és az elmaradhatatlan burgonyás knédli.

Az óvárosban hangulatos kis éttermek várnak, ahol zongoraszó mellett falatozhatsz, barátságos áron kóstolhatod meg a helyi jellegzetességeket, egyes helyeken pedig nyílt tűzön sütik előtted az isteni csülköt. Sör terén érdemes belekortyolnod a helyi krumlovi sörfőzde sörébe, az Eggenberg sörbe, illetve a nálunk is jól ismert Budejovický Budvarba, amelynek sörgyára a szomszédos České Budějovice városában található.

Gyönyörködj a tájban!

Igazán romantikus program az esti városnézés tutajról. A nagy, 12 fából készült székkel ellátott tutajokon körbeutazhatod a belvárost, amelyet körülölel a Moldva folyó.

Ha az aktív kikapcsolódást kedveled, jó hír, hogy Krumlov számos pontján lehetőséged nyílik kerékpárkölcsönzésre. Ugyanígy megtekintheted a közeli, mesés Hluboká nad Vltavou kastélyát, vagy az UNESCO világörökség további pontját, Holašovice faluját, illetve Csehország „Balaton”-ját, a Lipno tavat. Ez utóbbi és környéke nyáron a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma.

Wellness Cafe tipp: Ha jut rá időd, bérelj bicajt, és barangold be Budějovicét!

Kajakra fel!

Krumlovban a tutajozás mellett a kajakozás és a vadvízi evezés is népszerű időtöltés. A parton bérelhetsz hajókat, és így ellátogathatsz Zlatá Koruna (Arany Korona) településére, amely magyar vonatkozással is bír. A II. világháború végén az itt állomásozó magyar honvédek a falu védelme során életüket vesztették a németekkel vívott csatában, ennek tiszteletére közös sír emlékezik meg a cseh és magyar katonákról.

ceskycikkkajak.jpg ()Wellness Cafe tipp: Május 8-án, idén is, ahogyan minden évben a II. világháború utolsó napját ünnepelve, a Magyar Nagykövetség a Prágai Magyar Kulturális Intézettel és Zlatá Koruna város vezetőségével egész napos kulturális programot szervez, magyar zenészekkel, művészekkel, amelyet a cseh és magyar himnusz zár.

Találd meg a legjobb szállást!

Český Krumlovban megszámlálhatatlan kis panzió található, általában legfeljebb 10 szobával. Ezek a szállók szinte egymás mellett fekszenek, hiszen az Óvárosban már kevés a lakóépület, így ha nagyobb társasággal érkezel, ne riadj vissza attól, ha a csoportot több panzióba osztják szét. Szállásokat itt böngészhetsz: http://hu.marys.eu/csehorszag/cesky-krumlov/, www.krumlovhotels.cz, http://www.ckrumlov.info/php/hu/

Szexuális problémákkal küzdesz? Kattints ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X