Főoldal > Utazás > Élvezd a téli sportok örömeit!

Élvezd a téli sportok örömeit!

síeléssnowboardozássporttél
0

Írta:

A legszürkébb téli délutánokat is feldobhatja egy csendes esti séta, egy bögre forró csoki vagy forralt borozás a pároddal és egy jó társasággal. Ezeket a programokat talán csak akkor élvezheted még inkább, ha összekötöd valami újdonsággal – például a síeléssel, a snowboardozással vagy egy eddig számodra ismeretlen síterep megismerésével. Haverok, buli, siklás Ha barátokkal mennétek […]

A legszürkébb téli délutánokat is feldobhatja egy csendes esti séta, egy bögre forró csoki vagy forralt borozás a pároddal és egy jó társasággal. Ezeket a programokat talán csak akkor élvezheted még inkább, ha összekötöd valami újdonsággal – például a síeléssel, a snowboardozással vagy egy eddig számodra ismeretlen síterep megismerésével.

Haverok, buli, siklás

Ha barátokkal mennétek síelni, és nemcsak a sport, hanem a buli is fontos számotokra, az ausztriai Bergbahnen Sölden síterepet ajánljuk számotokra. A Sölden közelében található, 149 kilométernyi sípályával rendelkező területen nemcsak nappal, hanem bizonyos részeken akár éjszaka is síelhettek. Ezen kívül snowboardozhattok, szánkózhattok, bérelhettek sífutó felszerelést, de vár rátok a vidámpark, a korcsolyapálya, a curling pálya és lovasszánok is! Ha pedig túrázni támadna kedvetek, 30 km hosszú téli kiránduló útvonalat járhattok be a környéken.

Ami az árakat illeti, a heti bérlet felnőtteknek szezontól függően 225-250.50 euróba, diákoknak 172.50 euróba, gyerekeknek pedig 133 euróba kerül. A napijegyek 42.50 – 43.50, illetve diákoknak 35.50, a legkisebbeknek pedig 28 euróért kaphatók.

További információ és szálláshelykereső >>>

A snowboardosok mekkája 

si2.jpg ()Elsősorban a snowboard szerelmese vagy? Akkor számodra a svájci Flims Laax Falera síterepe biztosan nem okoz majd csalódást, hiszen ezt a területet a snowboardosok mekkájaként is emlegetik. A lesiklópályák hossza összesen mintegy 220 km, és a lejtők 70 százaléka 2000 méter felett fekszik, így a hó mennyiségére és minőségére sem lehet panasz. A Vorab gleccser pedig 3018 méteres magasságban októbertől áprilisig biztosítja a téli szórakozást.

Szállást szinte az utolsó pillanatban is találhatsz a környéken, de azért azt javasoljuk, ne bízd a véletlenre, és foglald le időben a szobád. A Panoramahotel Malixerhofban például kétágyas szobát 64 svájci franktól (14 ezer Ft) kaphatsz egy éjszakára, családi, 4-8 férőhelyes szobát pedig 168 franktól (36 ezer Ft).

A szállodáról és a foglalásról itt tájékozódhatsz >>>
 
További információ és síbérletárak >>>

Ha a síelés családi program

Gyerekekkel is érdemes síelni, mivel a kicsik talán még a felnőtteknél is jobban élvezik a havas lejtőkön való siklást, és olykor könnyebben bele is tanulnak a lécekkel és botokkal való egyensúlyozásba.
A Großglockner-Resort Kals ideális választás lehet számodra, ha gyerek(ek)kel indulsz útnak: az összesen 110 kilométernyi sípálya mellett többek közt síiskola, síovi, vidámpark és korcsolyapálya gondoskodik arról, hogy a kicsiknek is nagy élmény lehessen a havas vakáció. A szállásfoglalásnál két felnőtt és két gyerek esetén egy hétre legalább 500 euróval számolj, amiben az ellátás még nincs benne!

További információk, bérletárak és szállásfoglalás >>>

Remek síterep – kezdőknek és sportolóknak is! 

Ha kiváló minőségű pályákon szeretnél síelni, akkor máris foglalj szállást az olaszországi Bormio környékén, ahol mintegy 120 km hosszan várnak rád is a kiváló sípályák. A vidék a kezdők és a családosok mellett a sportolók igényeit is kielégíti, sőt, többször rendeztek már itt világkupa- és világbajnoki futamokat.

A sípálya környékén sok és sokféle szállást találsz, az aprócska nyaralótól a luxushotelig. Mi a Chalet „Le Betulle”-t ajánljuk. Itt hat éjszakára egy kétágyas szobát 342 euróért is kibérelhetsz, de egy elegáns spa hotelben akár több ezer eurót is elkérhetnek egy szebb szobáért, ugyanennyi időre.

További információk >>>

Síelj télen-nyáron!

Idén télen mégsem tudsz elutazni síelni? Akkor szervezd nyárra a síelésed! A Stubaier Gletscheren, Ausztriában például ez is lehetséges, mivel olyan magasan helyezkedik el (1750-3210 méter), hogy a legmelegebb évszakokban sem olvad el rajta a hó.

Szállást itt is érdemes előre foglalni. Számos kisebb szálloda, panzió és apartman közül válogathatsz, például a Haus Danlerben január végén, 6 éjszakára egy kétágyas szobát reggelivel 330 euróért vehetsz ki >>>

A többi szálláshelyet itt találod >>>

További információk >>>
 
Forrás: http://www.sihotelek.hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X