Főoldal > szex > Fogyás? A szexnek is jót tesz!

Fogyás? A szexnek is jót tesz!

diétafogyásfogyókúraorgazmusszerelemszex
0

Írta:

Tudományos kutatások sorra bizonyítják be, hogy a gyakori szex jót tesz az egészségnek. Sok dolog létezik, amitől jobbá is varázsolhatod az együttlétet. Ám most még az is bizonyosságot nyert, hogy fogyás után a szex is jobban élvezhető.

Kalóriaégetés és testmozgás

Az egészségi állapot és a kiegyensúlyozott szexuális élet között szoros összefüggés áll, a harmonikus szexuális élet hozzájárul a testi-lelki egészség megőrzéséhez. Az együttlét során számos élettani változás megy végbe a szervezetben, melyek hasonlók akár egy kardioedzés hatásaihoz. A pulzus és légzésszám megemelkedik, a vérkeringés élénkül, az izmok vérellátása fokozódik, a vérnyomás megnő. Szokás megemlíteni a szex zsírégető hatását: hozzásegíthet a fogyás kialakulásához, hiszen mint testmozgás, a szex is égeti a kalóriákat. A rendszeres szex a szervezet védekezőképességét is aktiválja. A heti két – három alkalommal való együttlét segít a különböző fertőzések elleni védekezésben is.

Létezik a szex diéta?

Még a legjobb, zsírégető, kalóriaszegény, rostban gazdag diéta sem ér sokat, ha nem társul hozzá aktív testmozgás. Lehet ez futás, kondi, vagy éppen a szex. De, hogy kombináld össze? A szexdiéta lényege, hogy a kalóriaszegény étrendbe olyan ételeket csempész, melyeknek vágyfokozó hatásuk van, így este (vagy reggel) biztosan kedvet kapsz egy kis testmozgásra, amit az edzőterem helyett az ágyban, a pároddal végezhetsz el.

A szex nemcsak a kalóriákat égeti el, de szervezetedben endorfin hormonokat szabadít fel, ettől pedig kiegyensúlyozottabb leszel, szervezeted jobban ellenáll az olyan külső hatásoknak, mint például a stressz, ráadásul az anyagcseréd is fokozódik. A diéta során szervezeted megtisztul, könnyebbnek és életerősnek érzed magad.

April 24, 2013 - Schaumburg, Illinois, U.S. - FALLON FOX trains at her local gym. Fallon found herself in the spotlight after coming out as a transgender fighter in mixed martial arts., Image: 167840382, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Fogyasztó afrodiziákumok

Ilyen a fahéj, zeller, eper, szegfűszeg, datolya, bazsalikom, gyömbér, méz, füge, rozmaring, grépfrút, vanília, petrezselyem, csokoládé, spárga, avokádó, padlizsán, banán, ánizs, őszibarack, curry és a szerecsendió. Sőt a hagyma is, de ezt együttlét előtt inkább nem ajánljuk.

Fogyás hatása a szexre és rád

Amikor megérik benned az elhatározás, hogy fogyni szeretnél nem biztos, hogy elsőként a szexuális együttlét javulására gondolsz. Viszont az összefüggés szoros. Vékonyabb alkat, karfiol fenék helyett, feszes popsi, esetleg egy-két számmal kisebb fehérnemű biztos, hogy olyan fokú magabiztosságot – pszichés erősödést – ad, ami se neked, se a párodnak nem lesz ellenére. A harmonikus szexuális élet a mentális egészség oda-vissza működik. A jó szex – ahogy a jó alak is – magabiztossá tesz, javítja a belső kisugárzást, és segíti a valós testkép kialakulását.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X