Főoldal > szex > 7 dolog, amit az intim testrészeidért tehetsz

7 dolog, amit az intim testrészeidért tehetsz

egészséghüvelyintimpunciszerelemszextampontestrész
0

Írta:

Ha nemcsak a külsődön, de a bugyid alatt is meg akarod őrözni a fiatalságodat, fogadd meg a következő tanácsainkat!

1. Eddz odalent is!

Őszintén: lényegében a medenceizmod fogja össze az összes nemi szervedet, ami az idő múlásával megereszkedik, meggyengül, veszít a tartásából stb. Ahhoz, hogy ezt a folyamatot lelassítsd, bizony tornáztatnod kell magad! A Kegel-gyakorlatokat és intimtornákat  például pont erre találták ki.

Tudtad? A medence és gátizom erősítése jól fog jönni terhességkor és a szülés után is: azok, akiknek meggyengül ez az izmuk, megtapasztalhatják az inkontinencia kellemetlenségeit.

2. Fontold meg a szőrtelenítést!

A nemi szervek szőrtelenítése miatt több baktérium és gomba juthat a szervezetünkbe – manapság főként ezért olyan gyakoriak a hüvelygombás fertőződések. Amennyiben viszont kisebb mértékben szőrtelenítesz, ezek a problémák jóval kevésbé veszélyeztetnek, csakúgy, mint a benőtt szőrtüszőkkel és a bőrirritációkkal kapcsolatos kellemetlenségek.

3. Kerüld el a dörzsölést!

Az, hogy minden nap alaposan meg kell tisztítani az intim testrészeinket, egy nagy mítosz! Az intim kendők és az intim mosakodók biznisze tulajdonképpen erre a tévhitre, és a hüvelygombás fertőzésekre alapozódott meg. A nemi szerveink öntisztítóak, magyarul semmi szükség rá, hogy szappannal, tusfürdővel stb. dörzsöljük, súroljuk őket!! Sőt, ezzel csak még több ellenanyagot viszel be a szervezetedbe, amire természetesen reagálni fog a tested is.

Wellness tipp: A tisztálkodásra használj ph-semleges, illatanyagmentes szappanokat és bőséges vizet. Csakis kívülről tisztítsd le a szerveid, belülről semmiképp!

4. Ne szenvedj feleslegesen!

Neked is extra erős vérzéseid és fájdalmaid vannak, már tini korod óta? Nem vagy egyedül! Európában a nők 1/3-a szenved ezektől a tünetektől – a legtöbben pedig még a nőgyógyászuknak sem mesélnek róla. Ahhoz, hogy a panaszaid csökkenjenek, bízz meg a nőgyógyászodban és keresgéljetek együtt a hatásos megelőző módszerek közül!

43465415 - beautiful slim body of a woman in lingerie

5. Ne érezd kellemetlenül magad a „szelek” miatt!

Akármilyen cikinek is gondolod, teljesen természetes, ha a vaginád rövid, pattanó hangot ad ki – ez akkor történik, amikor túl sok levegő jut be a testedbe: például önkielégítés, szex, guggolás és sportolás közben, de tampon felhelyezésnél-eltávolításnál is gyakori lehet. Ha viszont téged idegesít és zavarban vagy a partnered előtt, a gátizom erősítő gyakorlatok helyes (és rendszeres) alkalmazásával egyre kevesebbszer fogod hallani!

6. Ne mellőzd a nőgyógyászt!

Bármilyen problémád (folyás, fertőzés stb.) van, fordulj nőgyógyászhoz! Egyedül úgysem fogod tudni megszüntetni a problémát, ami csak rosszabbodik az idő elteltével! Ha hirtelen közti vérzésed lép fel (és nem vagy tablettaszedő, nem keletkezett sérülés a vaginádon, vagy nem vagy nagyobb stressznek kitéve), azonnal fordulj a nőgyógyászodhoz! Ne bagatellizálj el semmilyen nem hétköznapi dolgot, amit a bugyidban tapasztalsz – és ezzel nem viccelünk!

7. Gyakran cseréld a tamponod!

Ha erős a vérzésed és több, mint három óránként cseréled a tamponod, könnyen lehet vérmérgezésed és gombásodásod, vagy toxikus sokk szindrómád! Ez azért van, mert a testben maradt, megalvadt vér, mérgező anyagokat bocsát ki magából.

Tudtad? Éppen ezért, egyre kevesebb nőgyógyász ajánlja a tamponok használatát. Ha a betétet választod, ez a probléma egyáltalán nem érint, mert a mai modern betétek már teljesen felszívják a folyékony testnedveket.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X