Főoldal > szex > Fájdalmas a szex? 8 ok, 8 megoldás

Fájdalmas a szex? 8 ok, 8 megoldás

fájdalomklimaxorgazmuspéniszszerelemszexvagina
0

Írta:

Ha a szex nem mindig igazán élvezetes számodra, sőt inkább kellemetlen, először is tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Egy 2009-es felmérés szerint a nők 30%-a számolt be fájdalmas közösülésről. Másodszor: azért, mert mások is átélik, nem jelenti azt, hogy ez rendben van. Tudsz változtatni!

 

A szex közbeni fájdalom nem csak a pillanatot teszi tönkre, sokkal nagyobb következményekkel is járhat: félelem a szextől, csökkenő nemi vágy és az intimitás teljes elvesztése. A fájdalommal a szervezeted jelzi, hogy valami nincs rendben. Tegyél egy lépést hátra és vizsgáld meg a problémát!

Ha az alábbi helyzetek közül bármelyik is ismerős számodra, ne aggódj, mert itt a megoldás!

1. tettes: túl gyors tempót diktál a fiúd

A nőknek több idő kell, hogy „bemelegedjenek”, ezért van szükség a hosszabb előjátékra. Ha már tudod, mi válik be nálad, az fél siker!

A megoldás: előjáték, előjáték és előjáték. Vannak nők, akik a csókolózástól és a simogatástól indulnak be, mások erotikus videót szeretnek nézni a párjukkal, de szép számmal akadnak olyanok is, akik az orális stimulációtól gerjednek be igazán. Ha már tudod, mi indítja be nálad a vérbőséget, célzottan foglalkozhat a párod az adott területtel. Figyelj és koncentrálj, amíg ezt ki nem kísérletezitek!

2. tettes: a síkosító hiánya

Ha nincs elég nedvesség, nagyon fájdalmas lesz a behatolás. A hüvelyi szöveteknek legalább 5-7 perc kell, hogy „olajozottá” váljanak, ezután vagy már agyilag is benne a játékban. A meleg zuhany vagy a kádfürdő is elvonja a hüvelyi váladékot. Nem beszélve az allergia elleni tablettákról és egyes fogamzásgátlókról, amelyek szintén kiszáradást okozhatnak.

A megoldás: mindig legyen kéznél egy tubus síkosító, így azonnal akcióra késszé válhatsz! Lehet, hogy nem lesz rá minden alkalommal szükséged, de ha mégis úgy alakul, hatalmas segítséget nyújthat.

3. tettes: a stressz és a feszültség

Körülbelül egymillió dolgod van nap mint nap, ismerős? Sajnos az ebből adódó feszültséget tovább viszed az ágyba is. Pedig a kipihentség fontos szerepet játszik abban, hogy készen állj a szexre.

A megoldás: közös lazítás. Masszírozzátok meg egymást szerelmeskedés előtt, így testileg és lelkileg is el tudtok lazulni és tökéletesen rá tudtok hangolódni az együttlétre. Általánosságban pedig érdemes jógáznod vagy meditálnod, hogy a stressz ne tegye tönkre a napjaidat.

4. tettes: nem tökéletes a passzent

Lehetséges, hogy a partnered szerszáma az átlagosnál nagyobb, a te vaginád pedig kicsit szűkebb. Ez egyenes út a fájdalomhoz.

A megoldás: lassítsatok a tempón, váltsatok pozitúrát. Nagyon kellemetlen lehet, ha a srác pénisze folyamatosan a méhnyakadnak ütközik. Inkább te legyél felül, így nálad a kontroll a sebesség és a behatolás mélysége felett is.

13175839 - young lovely couple lying in a bed, happy smile

5. tettes: genitális fertőzések

Számos genitális fertőzés, leggyakrabban a herpesz, a trichomoniázis és a gombás fertőzések miatt kényelmetlen az együttlét. Még a tünetmentes nőknek is lehetnek kisebb változások a hüvelyükben, amelyek fájdalmat okozhatnak.

A megoldás: a legtöbb nemi fertőzés könnyen szabályozható és gyógyítható, egy jó nőgyógyász pedig pontosan fel tudja ismerni, mivel állsz szemben. Célzott gyógyszeres kezelésekkel gyorsan visszatérhetsz a ringbe!

6. tettes: endometriózis

A nők mintegy 7%-át érinti ez a rejtélyes betegség, amely során a méh nyálkahártyasejtjei a méh üregén kívül jelennek meg. Gyulladást okoznak maguk körül, ezenkívül letapadások, összenövések keletkeznek, amelyek krónikus fájdalmat okozhatnak és a hüvelyi behatolást is igazán elviselhetetlenné tehetik.

A megoldás: sajnos az endometriózist laparoszkópos műtét során tudják igazán feltárni, de már a kritikus helyek beazonosítása is olyan, mintha gigászi csatát nyertél volna. Ha fájdalmat érzel szex közben, és a családod nőtagjainak van vagy volt hasonló betegsége, ideje felkeresned az orvosodat, aki először ultrahanggal térképezi fel a méhedet.

7. tettes: IBS, azaz irritábilis bél szindróma

Igaz, hogy néhány ember szereti a szexet és a kakit egyszerre, de az IBS egy alattomos betegség, és a fájdalmas közösülés okozója is lehet. Az irritábilis bél szindróma leggyakoribb tünetei az időszakos bélgörcsök, a ciklikus székrekedés és/vagy hasmenés. Ha ezeket felismered magadon, irány az orvos!

A megoldás: az állapotodtól függően a doktor a megfelelő kezelést fogja javasolni. Valószínűleg változtatnod kell az étrendeden, esetleg a már szedett gyógyszereiden és csökkentened a stresszt. Senki nem tudja miért, de amint az IBS-t kezelik, a vaginális fájdalom is megszűnik.

8. tettes: a változókor

A menopauza során a vaginában lévő változások nem csak arról szólnak, hogy a hüvely szárazabbá válik, ennél sokkal összetettebb a dolog. A vagina és a vulva egyes részei is érzékennyé válnak, ezért is lehet, hogy ami korábban örömet szerzett, most fájdalmat okoz.

A megoldás: több módja is van, hogy enyhítsd a klimax kéretlen tüneteit. Menj el a nőgyógyászodhoz, mondd el a tüneteidet, majd a vizsgálat után a számodra leginkább megfelelő terápiát fogja javasolni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X