Főoldal > SZÉPSÉG > Bőrápolási kisokos télre

Bőrápolási kisokos télre

ásványi anyagbőrápolásimmunrendszerszépségszépségápolásvitamin
0

Írta:

Elengedhetetlen, hogy a fagyos hónapokban vitaminpótlással fedezd szervezeted szükségleteit, immunrendszered is erősítheted velük és a bőrödre is jótékony hatással is vannak.

A bőröd tükre az egészségi állapotnak. A téli hónapokban nagyobb igénybevételnek van kitéve, így még fontosabb, hogy óvd és gondoskodj a megfelelő regenerációról.

Vitaminok

  • A-vitamin: Varázslatos hatással van az arcbőrre. Kisimítja a ráncokat, serkenti a kollagéntermelést, javítja a bőrsejtek megújulását, megelőzi a bőr kiszáradását. (Megtalálható: répa, sárgabarack, paprika)
  • B vitamin: A B-vitaminok közül is legfontosabb a biotin, a bőrön kívül a köröm és a haj egészségéért is felelős, szerepet játszik az öregedési folyamatok megelőzésében. (Megtalálható: Húsok, zöldségek, hüvelyesek, tojássárgája, tejtermékek)
  • C-vitamin: Segíti megőrizni a bőr üdeségét, simává teszi és védi az öregedéstől. Fokozza a kollagén termelődését. (Megtalálható: citrusfélék, saláták, brokkoli, alma, paradicsom, paprika)
  • D-vitamin: A bőr egészsége szempontjából kiemelten fontos. A téli időszakban kevés napfénnyel találkozunk, ilyenkor a megfelelő mennyiséget táplálkozásunkkal biztosíthatjuk. (Megtalálható: csirkemáj, tojás, halak)
  • E-vitamin: Öregedésgátló, és csökkenti a ráncok kialakulását. Hidratálja a bőrt, javítja annak textúráját. Sokféle arcápolókrém kapható E-vitaminnal dúsítva. (Megtalálható: napraforgó-, tökmag-, olívaolaj, mogyoró, mandula, édes burgonya, húsfélék, tojás)

Az arcápolás megfelelő lépései

  1. Tisztítás: arcmosás bőrtípusnak megfelelő lemosóval, ezt követően radírozás az elhalt hámsejtek eltávolításához (a radírozás nem szükséges minden nap)
  2. Tonizálás: feszesítő, fertőtlenítő hatású tonik megnyugtatja a bőrt, összehúzza a pórusokat
  3. Hidratálás: megfelelő arckrém használata: nedvességpótlás, hatóanyagok bejuttatása az arcbőrbe. Estére éjszakai arckrémet használj, mely öregedésgátlót tartalmaz.
  4. Szemkörnyék ápolás: itt a legvékonyabb a bőr, leghamarabb ezen a területen jelennek meg a ráncok, ne hagyd ki az ápolását

+1 Gőzölés: kitágulnak a pórusok, könnyebben tisztítható a bőr és a hidratálók gyorsabban felszívódnak. Javasolt időnként arcmaszk használata, amely egy 10 perces gőzölést követően intenzívebb hatást fejt ki.

Soha ne hagyd ki a smink eltávolítását, mert hosszútávon öregítheti és károsíthatja a bőrt.

Beautiful young woman with moisturizing cream dots on face. Isolated over white background. Copy space.

Kozmetikai arckezelések

  • Hydroabrázió: hámlasztás vízsugárral, az elhalt hámlemezek eltávolítása, a bőr önmegújító folyamatainak ösztönzése.
  • MesoStyle: Arcfiatalítás, lifting, bőrfeszesítés: a  kezelés során a hatóanyagok a bőrbe jutnak, és kifejtik hatásukat.
  • Arcformáló lifting kezelés: A plasztikai sebészet kozmetikai alternatívája.
  • Lift expert: simít, feléleszti a bőrt, kitűnő relaxáló is.
  • Prémium cselekvő kaviárkezelés: Bárkinek, bármely életkorban, aki szeretné, hogy energiával és vitaminokkal teljen fel a bőre. Igazi luxus a bőrnek.
  • Peeling kezelések: képesek gyorsan és látványosan megfiatalítani, kisimítani a bőrt, csökkenteni a ráncokat és felfrissíteni, megújítani a bőrt.
  • Led maszk kezelés: az anti-ageing kezelések legújabb generációja, hatékonyabb és biztonságosabb. Titka a bőr DNS újra ébresztése, tökéletes alap az igazi fiatalításhoz, bőrmegújításhoz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X