Főoldal > szepseg > Jön a szmog, így védd a bőrödet ellene

Jön a szmog, így védd a bőrödet ellene

arcbőrbőregészséggyulladáshidratáláslégszennyezettségszépségszmog
0 0

Írta:

A fűtési időszakban megemelkedik a légszennyezettség, ami jelentős mértékben károsítja arcbőrünket. A megfelelő méregtelenítés és hidratálás elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljük az akár súlyos gyulladásokkal is járható bőrproblémák kialakulását.

Hazánkban a légszennyezettség a fűtési szezon kezdetével mindig emelkedik, hiszen a szén és fa tüzelés az egyik fő oka kialakulásának. Jelenleg Salgótarjánban már most piros jelzést adtak ki, de a fővárosban és az ország számos más pontján is narancssárga, azaz tájékoztatási fokozat van érvényben. Talán nem is gondolnánk, de a szmog nem csak a légzőszerveinket károsíthatja, de arcbőrünket is.

“Amennyiben nem tisztítjuk meg arcbőrünket a szmogból lecsapódó méreganyagoktól, és nem tápláljuk utána megfelelő hatóanyagú készítményekkel, úgy számos bőrproblémával kellhet a későbbiekben szembenéznünk. Ezeknek súlyos esetben akár komoly szövődményei is lehetnek” – mutat rá Oláh Róbert, a Natics organikus termékcsalád vezető termékfejlesztője.

A szakértő szerint erőteljes légszennyezettség esetén a bőr pórusai eltömődnek, az oxigén nem jut el a sejtekhez, ezáltal az arcbőr elszürkül, dehidratálttá válik, miközben a mimikai ráncok elmélyülnek. “Hazaérve éppen ezért rendkívül fontos, hogy megszabadítsuk arcbőrünket a méreganyagoktól, hogy aztán megfelelően hidratáljuk és tápláljuk is azt” – teszi hozzá.

Azt javasolja, egy három lépésből álló arcápolási rutint alkalmazzunk, melynek első elemeként egy aktív szenes, detoxikáló, ám kíméletesen tisztító arclemosót használjunk. Ennek hatékonyságát két-háromnaponta fokozzuk egy szintén aktív szenet és magnetitet tartalmazó organikus arcmaszkkal.

A tisztítás és méregtelenítés után vigyünk fel egy mélyhidratálót, szemkörnyékünk ápolását pedig olyan készítménnyel végezzük, amely esszenciális hialuronsav mellett természetes koffeint is tartalmaz, így a vérkeringés fokozásával jelentős mértékben halványítja a szem alatti karikákat.

Forrás: Natics


További cikkeink a témában

arcápolásarcbőr

A téli arcápolás öt aranyszabálya

Írta:
13 órája 0 0

Télen a gyakran szélsőséges időjárás megviselheti arcbőrünket. A benti száraz, meleg levegő után szabályosan sokként éri bőrünket a kinti hideg, csípősen szeles idő. Az arcbőrünk kipirosodik, kiszárad, mikrosérülések alakulnak ki, amelyek szélsőséges esetben akár ekcéma-szerű tüneteket is okozhatnak. Megfelelő arcápolással azonban megelőzhetjük a bőrproblémák kialakulását, és a téli időjárási körülmények között is megőrizhetjük arcbőrünk puhaságát.

arcfelnőttkori pattanások

Mit tehetünk a felnőttkori pattanások ellen?

Írta:
tegnap 0 0

A pattanások nem kímélik a tinédzsereket, de sokan felnőttként sem szabadulnak meg tőlük. Ma már számos pattanástalanító készítmény, kozmetikai kezelés áll rendelkezdésre, és egyre többen keresik fel ezzel a problémával a kozmetikusokat, bőrgyógyászokat. Mayer Petra, a Budai New Beauty Orvos-esztétikai Központ kozmetikusa otthonosan mozog a témában, segítségül saját tapasztalatait és szakmai tudását összegzi.