Főoldal > SZÉPSÉG > Őszi szépségápolás 6 lépésben (X)

Őszi szépségápolás 6 lépésben (X)

bőrápolás
0

Írta:

Az ősz fontos átmeneti évszak, hogy regenerálhasd az erős nyári nap okozta lehetséges hámkárosodást és felkészíthesd bőrödet a télre. Bőrünk sokoldalú szerv: megvédi szervezetünket a környezet káros külső hatásaitól, ezért a hőmérséklet, a páratartartalom és más szezonális időjárásbeli változások miatt is sokféle ártó folyamatnak lehet kitéve az évszakoktól függően.

A hidegebb hónapokban a bőr kevesebb olajat termel, ráadásul a hűvös idő és a fűtés száraz levegője miatt is fokozott ápolásra szorul. Bőrtípustól függetlenül, erre a három alapelemre jó, ha odafigyelsz:

  1. Állítsd vissza a nyári napozás miatt kialakult bőrszárazságot!

Az arcradír legelemibb feladata, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket és megtisztítsa az eltömődött pórusokat, ezáltal serkentve a bőrmegújulást és a kollagéntermelést. Ha érzékeny a bőröd, szemcsés termékek helyett gyümölcssavas maszk peelinget ajánlunk.

  1. Töltsd fel bőröd ápoló vitaminokkal!

Az arcszérumok egyik alapvető tulajdonsága, hogy kis molekula méretük folytán a bőr mélyebb rétegeibe is képesek eljuttatni nélkülözhetetlen hatóanyagaikat, így intenzívebbé válik a bőr vízmegkötő képessége. Hidratáló faktoruk miatt különösen ajánljuk a tiszta jojoba-, szőlőmag-, csipkebogyó- és sárgabarackmag-olaj kivonatokat!

  1. Fokozd és tartsd meg bőröd nedvességtartalmát!

A szépségipar szuperhőse már hosszú évek óta a hialuronsav. Ez a testazonos hatóanyag grammonként akár hat liter folyadékot is képes megkötni, így használatával a bőr teltebbé, feszesebbé válik, és az apró ráncok kisimulnak. Válassz olyan krémet, ami amellett, hogy bőröd mélyebb rétegeit hidratálja, védőréteget is képez rajta, megóvva ezzel a kiszáradástól.

+1 Óvatosan a forró fürdőkkel!

Nincs kellemesebb egy hosszú fürdőnél, ám a forró víz bőrünket sajnos nagyon hamar kiszáríthatja! Ezt elkerülendő, használj közben szappanmentes krémtusfürdőt, rögtön fürdés után pedig egy azonnal felszívódó mélyhidratáló testvajat, hogy bőröd visszanyerhesse természetes nedvességtartalmát.

 

Szeretnél több figyelmet fordítani bőrödre, de nem tudod, hogyan kezd el? Az őszi szépségápoló rutin leghasznosabb 6 lépését, itt találod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X