Főoldal > FOGADOM > Tökéletes hétvégi kikapcsolódás: otthoni wellness

Tökéletes hétvégi kikapcsolódás: otthoni wellness

illóolajkikapcsolódáspihenéswellness
0

Írta:

Érdemes néha egy-egy hétvégét egyedül tölteni és időt tölteni a feltöltődésre. Ha esetleg akadna a nyári fesztiválszezonban egy-két nyugodt napod, akkor kényeztesd magad: aludj sokáig, vásárolgass és sétálj a városban vagy mondjuk építsd ki a saját wellness központodat otthon.

Mindannyiunknak szüksége van egy kis egyedüllétre, testileg és lelkileg is sokkal gyorsabban feltöltődünk, ha néha elmerülhetünk a saját gondolatainkban. Nem feltétlenül kell ehhez egy profi wellness szállodába vagy wellness központba vonulnod, hiszen a saját otthonodban is megteremtheted a tökéletes békét, mutatjuk, hogy hogyan.

Atmoszféra

Ahhoz, hogy tényleg el tudj lazulni, megfelelő körülményeket kell teremtened az otthonodban. A zene lehet az egyik segítőtársad ebben, vedd elő azt a lejátszási listát, ami igazán megnyugtat. Ha viszont a csend jobban inspirál, kapcsolj le minden hang és zajforrást. Másik fontos kellék a hangulat eléréséhez, az illatosított gyertya, a hangulatvilágítás ugyanis nagyon sokat tesz azért, hogy el tudj szakadni a mindennapok gondjaitól.

Fürdő az érzékeknek

A legnagyobb wellness központokban is a fürdőn, azon belül is a vízen van a hangsúly. Megsúgjuk, hogy az optimális vízhőmérsékleten is sok múlhat, ideális esetben 30-32 fokos fürdővizet kell varázsolnod a kádadba. Ha sokkal magasabb a hőmérséklete, akkor a vérnyomásod hamar leesik és rosszul fogod magad érezni. Szereted a habos fürdőket vagy inkább a különböző aromák, olajok híve vagy? Szerencsére egy jól felszerelt drogériában mindent megtalálhatsz, ami kényeztethet ezen a hétvégén, az illatmentes habfürdőktől egészen a léleknyugtató olajokig. Pár csepp természetes olajat akkor is érdemes a vízbe csöppentened, ha nem igazán szereted az illatos szépségápolási szereket: az aromaterápia jótékony hatásait senkinek sem kell bemutatnunk, már ősidők óta alkalmazott módszer, egészen biztos, hogy Te is megtalálod a megfelelő aromát.

A leghatásosabb és legnépszerűbb illóolajok

Bazsalikom: fűszeres illata mellett rengeteg jótékony hatása is van, ezért a konyha mellett érdemes a fürdőszobában is használni. A bazsalikom fájdalomcsillapító, csiraölő, általános élénkítő és frissítő szer.

Rozmaring: friss-fűszeres illatától és fejfájást, hajhullást, korpásodást, reumát, sportsérüléseket gyógyító erejéről ismert, de emellett az alacsony vérnyomásra is jó hatást gyakorolhat.

Rózsa: édes illata ellenére nagyon erős gyógyítóerővel rendelkezik, a rózsa fertőtlenítő, nyugtató, epehajtó, szíverősítő, görcsoldó, érszűkítő, vérzéscsillapító, sőt, nemi vágyat gerjesztő csodaszer.

Fahéj: aromás, karácsonyi ünnepeket idéző illata inkább a téli hidegben lehet jó választás. Univerzális szer: antiszeptikus, gombaölő, szélhajtó, étvágyjavító, görcsoldó és vérzéscsillapító is egyben.

Bőrápolás

Minél több időt töltesz a vízben, annál több szépségápolási trükköt tudsz hatékonyan elvégezni, érdemes tehát most időt szánni azokra a dolgokra, amiket egy sima hétköznapon nem feltétlenül engedhetnél meg magadnak. Ilyen például a bőrhámlasztás, ehhez használhatsz olyan természetes anyagokat is, mint például a cukor vagy a kávézacc, ezeket belekeverheted egy natúr illatú természetes összetételű tusfürdőbe. Ehhez jó választás lehet mondjuk a CD vízililiomos tusfürdője, ami gyengéden ápolja a bőrödet. De most például arra is juthat időd, hogy az idei év nagy slágerét, az aktív szenes arcmaszkokat.

Forrás: Goodwill


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X