Főoldal > SZÉPSÉG > Ne csak edd, kend is! Szépítő gyümölcs- és zöldségpakolások

Ne csak edd, kend is! Szépítő gyümölcs- és zöldségpakolások

arcápolásarcbőrbőrbőrápolásgyümölcsmaszkpakolásszépségzöldség
0

Írta:

A rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztást nem lehet eleget szajkózni. Ám nem csak belsőleg, külsőleg is élvezhetjük csodás hatásaikat. Például egy-egy arcpakolás formájában. Ezeket a természetes szépítőmaszkokat neked is kötelező kipróbálni.

Mézes-zabos banánpakolás

Még megenni sem lenne utolsó ezt a csodás arcpakolást, ám most kivételesen kend a bőrödre. A banán ugyanis rengeteg tápanyaggal és vitaminnal tölti fel a bőrt, hogy az még szebb és fiatalosabb maradhasson. Egy banánt törj össze villával, és keverj hozzá egy-egy evőkanál zablisztet és mézet. Oszlasd el az arcodon, majd hagyd rajta 30 percig. A banán mellett a méz és a zab is táplálja az arc bőrét, így sokkal tovább őrizheted meg szépségedet.

Narancsos-tejfölös pakolás

Ezt az egyszerű pakolást vízhiányos, száraz bőrre érdemes alkalmazni, ami ilyenkor télen kifejezetten aktuális. Egy-két evőkanál tejfölbe csöpögtess néhány csepp narancslét (annyit, amennyit körülbelül egy gerezdből ki tudsz préselni), majd kend az arcodra. Pihenj 15-20 percet, majd langyos vízzel öblítsd le. Ha a bőröd idejekorán beszívja a pakolást, kenj rá újabb és újabb réteget, hogy a végeredmény tökéletesen hidratált, ragyogó bőr lehessen.

maszk.jpg ()

Joghurtos almapakolás

Az alma igazi csodagyümölcs, ami a külsődre is rendkívül jótékony hat. És nem csak akkor, ha megeszed. Reszelj le egy almát, keverd össze annyi joghurttal, hogy az kenhető állagúvá váljon, és vidd fel az arcodra. Nem kell túl sokáig fennhagyni annak érdekében, hogy száraz és érzékeny bőrödet hidratálja. Megszabadítja a bőr felső rétegét az elhalt hámsejtektől, és ha kamillateával áttörlöd, még extra megnyugvást is adsz az arcodnak.

Répás-céklás pakolás

A céklalé egészségre gyakorolt pozitív hatásait a végtelenségig lehetne sorolni, akárcsak a sárgarépáit. Akkor miért ne lehetne őket egyesíteni akár csak egy szuperszépítő pakolás erejéig? Ha egy evőkanál cékla- és ugyanennyi répalevet összekeversz, és a kapott elegyet vattakoronggal felviszed a bőrödre, fantasztikusan puha és életteli bőr lesz a jutalmad. Elég, ha 10 percig hagyod állni, ez a két csodás zöldség már ennyi idő alatt is kifejti a hatását.

Burgonyapakolás

Talán meglepő, hogy burgonyából is lehet bőrfiatalító és hidratáló pakolást készíteni, pedig így van. Hámozz meg két kisebb nyers krumplit, reszeld le, majd keverj hozzá egy kis mézet és egy tojássárgáját. Kend az arcodra az elkészült masszát, majd 15-20 perc elteltével mosd le. Vitalizáló, fiatalító hatását szinte azonnal érezni fogod.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X