Főoldal > SZÉPSÉG > Ilyen az élet, ha nem sminkelsz

Ilyen az élet, ha nem sminkelsz

arcbőrarckrémarctisztítássminksminkmentesszépség
0

Írta:

A sminkmentes arcbőr mostanában nagy népszerűségnek örvend. Több külföldi és hazai híresség is megmutatta már smink nélküli arcát, és azok a hétköznapi nők is gyűjtik a bátorságot, hogy ugyanezt tegyék, akik gyakran a sarki boltba is csak kifestve ugrottak le.

 

Ha azok közé a nők közé tartozol, akik el nem hagynák a mindennapi sminkelést, lehet, hogy éppen ennek az új trendnek köszönhetően fedezed majd fel, hogy a természetes szépség is ér valamit. Reggel időt spórolhatsz, kapkodás nélkül reggelizhetsz, vagy akár tovább is alhatsz. Azt a temérdek mennyiségű pénzt pedig, amit eddig sminktermékekre költöttél, másra is költheted.  Nem kell többé azon aggódnod, hogy a sminked túl erős vagy jelentéktelenebb, mint szeretnéd, vagy hogy sportolás vagy sírás közben elkenődik a szempillaspirálod. Mi több, a smink nélküli trendnek köszönhetően könnyen tesztelheted az önbizalmadat is!

5 szabály, hogy smink nélkül is jól érezd magad a bőrödben

1. szabály: Tisztítsd meg az arcod minden reggel és este!

Szánj elég időt az alapos arctisztításra! Az arctisztítás legyen egyfajta fürdőszobai szertartás, amit sem reggel, sem pedig este nem hagysz el a programodból. Csakis a tökéletesen tiszta bőr tud alvás közben zavartalanul regenerálódni, megfelelően „lélegezni“ és hasznosítani a bőrápoló termékek hatóanyagait. Ha az ápoló készítményeket előzetes arctisztítás nélkül alkalmazzuk, a hatóanyagok nem szívódnak fel és a bőr „fulladozik“. Az arcbőr így fáradt és sápadt lesz és veszít az állóképességéből. Ezzel szemben a tiszta arcbőr jól regenerálódik és maximálisan felhasználja a kozmetikumok aktív hatóanyagait, ami a smink nélküli bőrön is meglátszik.

NIVEA tipp: Nyugtató micellás víz, 200 ml ● 1699 Ft

2. szabály: Megfelelő hidratálás

Az egészséges és szép arcbőr hidratált. Fontos a helyes folyadékfogyasztás és a minőségi hidratáló ápolás. Használj olyan krémet, mely nemcsak hidratálja a bőrt, hanem annak védőrendszerét is erősíti. A külső és belső hidratálásnak köszönhetően a bőr megőrzi rugalmasságát és frissességét, ráadásul az idő előtti ráncok kialakulását is megelőzheted, amelyek gyakran nem is az öregedés, hanem a nem megfelelő bőrhidratálás következményei.
NIVEA-tipp: Q10 plus ránctalanító energetizáló nappali krém, 50 ml ● 3699 Ft

3. szabály: Masszírozd az arcodat minden nap

Masszírozd az arcodat minden nap, hogy a bőröd megőrizze fiatalságát és a lehető legjobban felhasználja az arcápolási termékekben lévő hatóanyagokat – a krémeket vagy szérumokat körkörös és ütögető mozdulatokkal egyszerűen masszírozd be a bőrödbe. Ne félj a kicsit erőteljesebb mozdulatoktól! A kozmetikumok kiválasztásánál ne csak a bőrtípust tartsd szem előtt, hanem az életkorodat is – a fiatal bőrnek ugyanis főleg hidratálásra van szüksége, míg az érettebb bőr inkább a magasabb tápanyagtartalmú krémeket és a fiatalító szérumokat hálája meg jobban.

NIVEA-tipp: Q10 plus ránctalanító szérum gyöngyök, 40 ml ● 4119 Ft

4. szabály: Kizárólag krémmel tedd ragyogóvá az arcodat

Arcodat smink nélkül is ragyogóvá és tökéletesebbé teheted. Elég, ha BB krémet használsz, amely felderíti az arcodat. Ezek a krémek többnyire kisimítják a bőrt, így a fény sokkal jobban visszaverődik és az arcod fiatalabbnak és üdébbnek látszik tőle.

NIVEA-tipp: BB 5 in 1 Bőrszépítő hidratáló arckrém, 50 ml ● 2289 Ft

5. szabály: Ne feledkezz meg az ajkaidról!

Smink és feltűnő rúzs nélkül is lehetsz gyönyörű. Elegendő egy finoman színező ajakápoló, amely ápolja az ajkakat és enyhe csillogással teszi még szebbé. Ápold ajkaidat alvás előtt és napközben is, amikor csak eszedbe jut. Időnként használj intenzívebb ajakápolást radír és tápláló pakolás formájában – fogkefével finoman távolítsd el az elhalt bőrt, majd vigyél fel az ajkaidra mézet vagy kend be olívaolajjal. Az ilyen ápolásnak köszönhetően ajkaid mindig puhák és sértetlenek lesznek.

NIVEA-tipp: Labello Hydro Care ajakápoló, 4,8 g ● 849 Ft, Labello Pearly Shine ajakápoló, 4,8 g ● 849 Ft

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X