Főoldal > SZÉPSÉG > 10 tipp a téli bőrszárazság ellen

10 tipp a téli bőrszárazság ellen

arcbőrbőrápolásszáraz bőrszépségtél
0

Írta:

Nem elég, hogy télen szürkék a nappalok, hosszúak az éjszakák, még az idő is bőrrepesztően hideg. A nyári barnaság, feszesség és hidratáltság már a múlté. Ne csüggedj, tíz tippünkkel mindezek dacára ragyogóvá varázsolhatod bőrödet az ünnepekre.

 

1. Zuhanyozz!

Ha dideregve hazaérsz, jól esik ellazulni egy kád forró vízben. Ugyanakkor egy fél órás fürdőzés után bőröd akár húsz százalékot is veszthet zsírtartalmából. Tusolj le inkább, és használj nyugtató levendula illóolajjal feltuningolt tusfürdőt.

2. Folyadék minden formában

Télen kevésbé vagyunk szomjasak, pedig a szép bőrt belülről is hidratálni kell. Indítsd a reggelt frissen préselt gyümölcslével. Ha napközben nem kívánod a vizet, akkor igyál helyette legalább 4 bögre zöld teát. Ebédre pedig válassz levest a menüdhöz. A lényeg, hogy estére már 2-3 liter folyadék a bendődben legyen.

3. Mézes ajakpakolás

Reggelente mielőtt otthonról elindulnál, alaposan kend be a szádat ajakápoló balzsammal. Ne felejtsd el napközben ezt többször megismételni. Az esti fogmosás után pedig masszírozd át ajkaidat egy fogkefével, majd kenj rá vékony mézréteget éjszakai pakolásként.
 

4. Hidratálj csodakrémmel!

Nem minden gagyi, ami olcsó. Ennek ékes példája a patikákban kapható gyógyszertári alapkrém, a cremor aquosus. A vizes bázisú krém szuper hidratáló, gyorsan beszívódik, nem ragad. Használhatod a testedre és az arcodra is. Két nap után már látható lesz bőrödön az eredmény!

5. Radírozz!

Hetente legalább két alkalommal használj bőrradír. Állj a zuhany alá, majd mikor már mindenütt vizes vagy, dörzsöld át a testedet jó alaposan bőrradírral. Hagyd magadon 2-3 percig, majd öblítsd le alaposan. Szinte érezni fogod, hogy újra lélegzik a bőröd.

tel nagy.jpg ()

6. Párologtass!

A száraz, meleg levegő rendkívül szárítja a bőrt. Ezért légy akár a munkahelyeden, akár otthon, érdemes párologtató készüléket vagy radiátorra akasztható edénykét használnod. Töltsd meg vízzel, cseppents bele pár csepp illóolajat (például a légtisztító eukaliptuszt). Nem csak bőröd, de álmod is szebb lesz így.

7. Táplálkozz okosan!

Fogyassz minél több magas víztartalmú ételt. Tippjeink: finom hús- vagy paradicsomleves, zöldsaláta, ananász, alma, répa, körte, kaliforniai paprika, spenót.

8. Kerüld az alkoholt!

A hidegben egy kupica pálinka vagy egy kortynyi sherry jól átmelegít, de rengeteg vizet is elvon a szervezettől. Jobb, ha száműzöd a röviditalokat, melyeknek egyébként is magas a kalóriatartalmuk. Helyettük kortyolj el inkább egy pohár minőségi vörösbort.

9. A két fő bűn

A kávé és a cigi amellett, hogy egészségtelen, a bőrödet is szárítja. Igaz, nehéz leszokni róluk, de ha elhagyod őket, szervezeted nagyon hamar (bőröd már két hét után) meghálálja. Kávé helyett próbáld ki a frissítő zöld teát, cigi helyett pedig inkább rágózz!

10. Sportolj!

A télen, szabadban végzett sportok felgyorsítják az anyagcserédet, javítják a vérkeringésedet, szépítik a bőrödet. Síelj, kocogj, korcsolyázz és nemcsak egészséges, de szép is leszel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X