Főoldal > SZÉPSÉG > 4 tuti módszer narancsbőr ellen

4 tuti módszer narancsbőr ellen

cellulitnarancsbőrszépségszépségápolás
0

Írta:

A női kötőszövet sajátos szerkezete folytán a hölgyek többségét érintheti a cellulit /narancsbőr/ problémája. Miért?

Nem szép és nem is egészséges

A mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás hatására a kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata növekszik, a salakanyagok egyre nehezebben tudnak eltávozni a szervezetből. Ennek hatására a bőr megváltozik, narancshéj-rajzolatúvá, súlyosabb esetben hideg tapintásúvá válik. Tudni kell, hogy az esztétikai hátrányon kívül ez a probléma jelentősen rontja a vér- és nyirokkeringést, hosszútávon pedig a kötőszövet elgyengülését okozza.

4 hatékony fegyver a cellulit ellen

A narancsbőr megjelenési helyei főként a comb, a fenék, a has, a csípő és a tricepsz. A kezelés során elsődleges cél, hogy ezeket a területeken fokozzuk a vérkeringést és közvetve elősegítsük a lerakódott salakanyagok eltávozását. A leglátványosabb eredményt kiegyensúlyozott táplálkozással, rendszeres mozgással és a leghatékonyabb módszerek kombinálásával érhetjük el – hangsúlyozza Bárdos Ferenc masszázs szakmai vezető.

1. Infraszauna

A narancsbőr elleni kezelés első lépése az infraszauna, mely segíti a kötőszövet fellazítását. Az infrakabin 35 fokos levegőhőmérséklete anélkül segíti a méreganyagok eltávolítását és a verejtékezést, hogy megterhelné a vérkeringést. Az infravörös meleg az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően továbbhalad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább magával és osztja el az egész szervezetben, így fejti ki azután pórustisztító és sejtregeneráló hatását.

 

2. Masszázs

Az infrakabin jótékony hatását fokozhatjuk a következő lépésben kézzel, vagy géppel végzett masszázs segítségével. A masszázs helyi vérbőséget okoz, ezáltal segíti a lerakódott salakanyagok elszállítását.

cellu2.jpg ()

3. LPG

A narancsbőr elleni masszázs gépi változata az LPG. A készülék lehetővé teszi a szövetek oly mélységű stimulációját, mely korábban szinte elképzelhetetlen volt. A speciális forgó hengeres eljárás képes a kötőszövetet minden irányban megmozgatni, a kezeléssorozat által pedig helyrehozni az elváltozásokat. A kezeléseket mindenképpen személyre szabottan kell felépíteni, hiszen más eljárást igény a feszesítés, mást a narancsbőr- vagy a zsírlebontás. És bár a cellulit-kezelések nem mindig kellemesek, az LPG-vel való kezelés nagy előnye, hogy még fájdalommentes is. A kezelés ráadásul speciális ruhában történik, így a szemérmesebbek is bátran kipróbálhatják.

4. Hypoxi

Az úgynevezett Hypoxi program legfőbb célja a test bőrképének javítása, valamint a makacs kilók elleni célzott kezelés. Az edzés egy tojás alakú gépben történik, melynek belsejében vákuum és túlnyomás váltakozik. A kezelés során a vendégnek bicikliző mozgást kell végeznie, a tréner által meghatározott intenzitással és ellenállással. A Hypoxi alapvető hatása, hogy a kevésbé jó vérellátottságú területeken felpezsdíti a vérkeringést, ami által megújul a bőr és csökken a zsírraktárak tartalma. Vagyis a kritikus női pontokon beindul a karcsúsodás és feszesedés.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X