Főoldal > SZÉPSÉG > 6 ok, amiért nem tudsz megszabadulni a pattanásoktól

6 ok, amiért nem tudsz megszabadulni a pattanásoktól

aknearcbőrarctisztításbőrbőrápolásmitesszerpattanás
0

Írta:

Gyönyörű, selymes bőrre vágysz, de egymás után jönnek ki rajtad a pattanások? Ha már a csodakencék sem segítenek, itt az ideje kezedbe venned a dolgokat! Eláruljuk Neked azt a 6 okot, amiért nem tudsz kivergődni a pattanások köréből.

Először is: a pattanások, az aknék és a mitesszerek kosszal és szennyeződésekkel eltömődött pórusokból keletkeznek, amit csak rendszeres és alapos arctisztítással tudunk kikerülni.

Ennek ellenére, tinikorban, különösen stresszes periódusokban, extra meleg időjáráskor, valamint terhesség-, illetve menstruáció alatt meggyengül a bőr hormonális szerkezete, ezért ilyenkor hajlamosabbak vagyunk még több pattanást felfedezni magunkon.

Ezt sajnos nem tudjuk kiküszöbölni, de vannak olyan helyzetek, amikor szinte észrevétlenül, saját magunk okozzunk a pattanásainkat… Tegyünk ellene!

1. Nyomkodod magad

Van pár, szinte észrevétlen pattanás az arcodon, téged mégis nagyon zavarnak? A legrosszabb megoldás, ha elkezded őket kinyomogatni! Ezzel csak azt segíted elő, hogy még nagyobbak és még feltűnőbbek legyenek, de az sem kizárt, hogy több pattid lesz, mint előtte!

Wellness tipp: Ha mégsem bírod megállni, hogy ne kezdj velük semmit, akkor borogasd őket speciális pattanásra való tonikkal, ami segít lelohasztani a duzzanatot és a gyulladást.

2. Napközben többször megérinted az arcodat

Ugye te sem mosol non-stop kezet, egész álló nap? Akkor ne is tapogasd az arcod! Csak gondolj bele: a buszon, a boltban, az irodában, az iskolában stb. csupa olyan dologhoz érsz hozzá, ami biztosan nem tiszta. Ez a sok mocsok, ami a kezedre ragad, az arcodon landol – így könnyű célpontja leszel a pattanásoknak!

Wellness tipp: Mindig hordj magadnál antibakteriális kéztisztítót, ami nagyon jól jöhet akkor, amikor megigazítanád a sminkedet vagy bekapnál egy gyors harapnivalót!

3. Este nem mosod le a sminked

Ha nem hordasz sminket, az arctisztítás ugyanúgy érvényes rád! Teljesen mindegy, hogy a sminkedre, vagy a saját arcodra tapad rá a napközben felgyülemlett szennyeződés, a lényeg, hogy mielőbb szabadulj meg tőle!

Wellness tipp: Ha nagyon lusta vagy, próbáld ki a micellás vizet, ami igazi 3 az 1-ben arctisztító: lemossa a sminket, tisztítja a pórusokat és hidratálja az arcot! A másik nagy jolly joker a sminklemosó kendő, amit percek alatt tudsz használni.

51237327 - beauty, people and skincare concept - young woman cleaning face with exfoliating sponge over violet background

4. Nem radírozod rendszeresen az arcod

Nem az mondjuk, hogy minden este radírozd le az arcodról az elhalt hámsejteket, mert az sem jó, de 1-2 hetente mindenképpen érdemes feltenned egy arcradírozó maszkot, ami belülről táplálja a bőröd és megszabadít a száraz, kirepedezett bőrtől. Így semmi esélye sem lesz a mitesszereknek, mert megelőzöd azok kialakulását.

Wellness-tipp: A radírt nyugodtan használd a tested többi részére is  – meg fogja hálálni a bőröd!

5. Túl sok sminket viselsz

Van rajtad egy réteg alapozó, aztán korrektor, meg pirosító és sminkfixáló is, és persze, a sminkalapról és a highlighterről se feledkezzünk meg… Minek ennyi smink az arcodra? Ennyi réteg már önmagában eltömíti a pórusokat és pattanásokat okoz, semmi szükség itt más szennyeződésre!

Wellness tipp: Az összes sminkalap tökéletesen helyettesíthető egy színezett hidratálóval vagy BB krémmel, ami elfedi az arcod egyenetlenségeit, mégsem nehezíti el azt.

6. Túl sokat stresszelsz

A stressznek semmi értelme: csak magadnak, illetve a testednek teszel rosszat vele, az idegeskedéssel semmit sem javítasz a helyzeten, szóval ne idegeskedj. Ha különösen feszült vagy a napokban, próbáld meg higgadtan átgondolni a dolgokat és be fogod látni, hogy a stresszel nem fogsz menni semmire. Ezt nemcsak a bőröd, de az egészséged is meg fogja hálálni.

Wellness tipp: Amennyiben nem tudod kiereszteni a gőzt, utazz el, kezdj el sportolni, sétálj nagyokat, engedd ki a hangod, vagy színezz a manapság olyan népszerű, felnőtteknek való színezőfüzetekben. Segíteni fog, hidd el.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X