Főoldal > SZÉPSÉG > Az üde, egészséges bőr titka: hidratálás

Az üde, egészséges bőr titka: hidratálás

bőrápoláshidratálásniveaszépségtestápolás
0

Írta:

Nézzünk szembe a ténnyel, mindannyian egészségtől ragyogó, finom tapintású bőrre vágyunk. A bársonyos bőr titka pedig a hidratálásban rejlik. Így még olyankor sem szabad kihagyni a mindennapi bőrápolási rutinból a test bőrének hidratálását, ha sietős a fürdőszobai készülődés. A megfelelő hidratálás a kulcsa ugyanis annak, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, szánjunk hát időt rá.

A száraz, viszkető bőr érzése amellett, hogy nagyon kellemetlen pillanatokat tud okozni, fakó, ápolatlan bőr látványát nyújtja. De szerencsére van egy nagyon egyszerű megoldás erre a problémára, ez pedig a hidratálás. A hidratáló krémek védelmet nyújtanak az érzékeny bőr számára és képesek javítani a bőr szerkezetét. A megfelelő hidratáltság, így az egészséges bőr érdekében érdemes rendszeres figyelmet fordítani bőrünkre testünk minden területén.

Normál és zsíros bőrre inkább egy könnyebb összetételű krémet, száraz és érett bőrre pedig inkább olajos bázisú krémet válasszunk. Ne feledjük, hogy testünk különböző részeinek eltérő igényei vannak. Ennek oka, hogy a kéz, az arc bőre vagy épp az ajkak bőrének összetétele más, és ezen testrészeink másfajta környezeti hatásoknak is vannak kitéve. Ha az alábbi tanácsokat betartjuk, testünk meghálálja a törődést és könnyedén varázsolhatjuk selymesen simává bőrünket.

Testápolás

Nivea testápolásA legalkalmasabb időpont a testápoló hidratáló krém használatára zuhanyzás, fürdés után van. Ha a testápolót rögtön zuhanyzás vagy fürdés után visszük fel a bőrünkre, a hidratáló hatást még jobban tudjuk fokozni az amúgy is nedves bőrön. Törölközéskor sose dörzsöljük testrészeinket, csak itassuk fel a vízcseppeket, hogy elkerüljük a bőr szükségtelen irritációját. A hosszan tartó és intenzív ápolást nyújtó Smooth Sensation testápoló tej (ajánlott fogyasztói ár: 250 ml – 1289 Ft, 400 ml – 1699 Ft) és krémes testápoló (ajánlott fogyasztói ár: 300 ml – 1699 Ft) tápláló shea vajat tartalmazó gazdag és gyorsan beszívódó formulája ellenállhatatlanul bársonyos bőrérzetet ad egész napon át. A Smooth Sensation testápoló olaj (ajánlott fogyasztói ár: 250 ml – 1699 Ft) természetes avokádó olajat tartalmazó tápláló összetétele pedig a nagyon száraz, feszülő, viszkető bőrnek jelenthet enyhülést a mindennapokban. Érdemes minden zuhanyzás, fürdés után finom mozdulatokkal bemasszírozni a testápoló tejet, krémet vagy olajat a bőrbe, így hatásuk intenzívebb lesz.

Nivea testápolásTestápolás már a zuhany alatt

Noha nagyon csábító, hogy hosszasan lazítsunk egy jó meleg fürdőben, kerüljük a túl forró vízben történő vagy túl sokáig tartó fürdést. A túl gyakori zuhanyozás vagy a kádban töltött hosszú idő hatással lehet a bőr védőrétegére, kiszáríthatja azt. Ezért már a zuhanyzás közben érdemes a hidratálásra is gondolnunk. Használjunk olyan tusfürdőt, mely intenzív ápolást nyújt már tisztálkodás közben. A Creme Smooth krémtusfürdő (ajánlott fogyasztói ár: 250 ml – 769 Ft) ápoló shea vajat tartalmaz, mely puhává varázsolja a bőrt. Ha pedig nincs túl sok időnk, a zuhanyzás közbeni krémes testápoló tejjel (ajánlott fogyasztói ár: 250 ml – 1289 Ft, 400 ml – 1699 Ft) a bőrápolást már a zuhany alatt elvégezhetjük. Elegendő zuhanyzás közben felvinni a megtisztított, nedves bőrre, majd leöblíteni és már kész is vagyunk, bőrünk ápolt és selymesen puha lesz.

Kézápolás

Nivea testápolásA kéz számtalan hatásnak van kitéve nap mint nap a munka, és a házimunka során egyaránt. Emellett a beltéri száraz levegő és a gyakori kézmosások miatt is feszülhet, repedezhet bőrünk. Mindezek együttesen előidézhetik a bőrt védő lipidréteg károsodását, ilyenkor a kézbőr túlságosan kiszárad, érzékenyebbé válik, hajlamos az irritációra, és gyorsabban öregszik. A sértetlen lipidréteg ugyanis megakadályozza a víz és ásványi anyagok elillanását a szervezetből, védi a bőrt a kiszáradás, a külső környezeti tényezők negatív hatása, és a kórokozók ellen. A makadámiadió olajat tartalmazó Smooth Sensation kézkrém (ajánlott fogyasztói ár: 100 ml – 979 Ft) ápoló formulája finommá és puhává varázsolja a kezet már az első használat után.

Ajakápolás

Az ajak bőre nagyon érzékeny és vékony. És mivel faggyúmiriggyel sincs „felszerelve“, nagyon gyorsan kiszáradhat, repedezik és lehámlik. Az ajakrepedezés gyakran eléri az ajakkontúrt is. Sajnos így a rendszeres hidratálást követően sem biztos, hogy teljesen regenerálódik a bőr. Az ajkak ismétlődő kiszáradásakor és repedezésekor a kontúr környékén az enyhe ráncok megmaradhatnak az arcbőrön. Ezért legyen mindig nálunk tápláló ajakbalzsam, mely az ajkakat hidratálja és puhává varázsolja. A Labello ajakbalzsamok (ajánlott fogyasztói ár: 16,7 g – 949 Ft) shea vajjal és mandulaolajjal gazdagított formulája 12 órás hidratálást biztosítanak.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X