Főoldal > SZÉPSÉG > Vitaminbomba a bőrödön is

Vitaminbomba a bőrödön is

arcápolásarcbőrniveaszépségtestápolás
0

Írta:

Ha egészséges életmódot folytatsz, és ez számodra teljesen természetes is, arcbőröd szépségéért még mindig rátehetsz egy lapáttal. A legjobb, ha testedet kívülről-belülről vitaminokkal turbózod fel.

Ez a szépségtrükk bármikor alkalmazható: a mindennapi szépségápolás rendszeres részeként vagy csak időről időre, de különösen akkor, ha fontos, hogy jól nézz ki másnap és ragyogni szeretnél. Testedet és arcbőrödet tápláld rendszeresen vitaminokkal, a természetes vitaminforrásokat pedig kombináld aktív anyagokat tartalmazó kozmetikumok használatával.

A-vitamin – véd és fiatalít

E z az összetevő szinte varázslatos hatással van az arcbőrre. Kisimítja a ráncokat, serkenti a kollagéntermelést, javítja a bőrsejtek megújulását, minimalizálja a pórusokat, megelőzi a bőr kiszáradását és érdessé válását. Az A-vitamin legerősebb formája a retinol, amelyet hatása miatt a korrekciós bőrgyógyászati eljárásokban koncentrált formában is alkalmaznak. Az A-vitamin provitaminja – a béta-karotin – szintén pozitív hatással van a bőrre. Védi a bőrt az UV-sugárzás következtében felszabadult szabad gyökökkel szemben, elősegíti a bőr barnulását, antioxidáns hatású, segít megelőzni a bőr öregedését és a ráncok kialakulását.

NiveaMiben található? Tojássárgája, répa, sárgabarack, paprika, dinnye. Nagyszerű vitaminbombát készíthetsz reszelt sárgarépa (béta-karotin), paradicsom és paprika (C-vitamin) és olívaolaj (E-vitamin) keverékéből – a vitaminok erősítik a béta-karotin hatását, ami páratlan védőpajzsot emel a szabad gyökök ellen.

Tippünk: Amennyiben a nyár végén esküvőt vagy családi ünnepséget tervezel, már most használj béta-karotint tartalmazó napozótermékeket, amelyek védelmet nyújtanak és gyönyörű, tartós aranybarna árnyalatot kölcsönöznek bőrödnek, hogy a nagy napon ragyogóan szép lehess.

Naptej béta-karotinnal FF 6 : Elősegíti a tartós barnaság kialakulását és hidrolipid komplexumának köszönhetően védi a bőrt a kiszáradástól. Ajánlott fogyasztói ár: 200 ml 2399 Ft

B5-vitamin – nyugtat és feszesít

Ezzel a vitaminnal (pantoténsav) állandó barátságban kellene lenned, főleg, ha stresszes a munkád vagy nehéz időszakon mész keresztül. Enyhíti a stressz negatív hatásait a bőrre, segít megelőzni a bőr hámlását, feszesít, támogatja a bőrbetegségek gyógyulását és enyhíti az irritációt.

Miben található? Zzöldségek, hüvelyesek, tojássárgája, tejtermékek, napraforgómag

Tippünk: Részesítsd bőrödet intenzív B5-provitamin kúrában arcpakolás f ormájában. Elegendő, ha a fontos esemény előestéjén  B5-provitamint tartalmazó tápláló krémet használsz, vastagabb rétegben vidd fel a megtisztított arcbőrre és hagyd hatni. A felesleget 20 perc után töröld le. Ezt az esti procedúrát kövesse elegendő alvás, hiszen a szépséget az is nagyban befolyásolja.

Tápláló és regeneráló éjszakai krém: Természetes mandula olajjal és B5-provitaminnal. Ajánlott fogyasztói ár: 50 ml 1799 Ft

C-vitamin és polifenolok – ragyogóvá varázsol

A C-vitamin hatásai ismertek, elősegíti a kollagéntermelést és nélkülözhetetlen az üde és egészséges arcbőrhöz. A polifenolok olyan anyagok, amelyek hozzájárulnak a kapillárisok védelméhez, keringésserkentő hatásuknak köszönhetően üdévé varázsolják az arcbőrt. Ezen kívül csökkentik a pigmentfoltokat, illetve lassítják a melanin szintézisét.

Miben található? Polifenolokat tartalmaz a szőlőmag, a fekete ribizli, a zöld tea; C-vitamin források a citrusfélék, a kivi, a pirospaprika, a fekete ribizli és a brokkoli

Tippünk: A szükséges vitaminokat ne csak belülről, hanem kívülről is add meg a bőrödnek, használd a megfelelő ápoló kozmetikumokat, amelyek csökkentik a ráncokat és a finom vonalakat, üde, friss kinézetet kölcsönöznek a bőrnek. Az egyszeri alkalmazás azonban nem elegendő, elengedhetetlen a rendszeres használat.

Hidratáló ránctalanító nappali krém: Szőlőmag olajat és E-vitamint tartalmaz, UV-szűrővel. Ajánlott fogyasztói ár: 50 ml 2289 Ft

E-vitamin – hidratál

Az E-vitamin jelentős antioxidáns, a szépség vitaminjának is nevezik. Védi a bőrt a szabad gyökökkel szemben, hidratál, nyugtat és segíti a sejtregenerációt. A C-vitaminnal együtt tökéletesek, méregtelenítő hatásuk felerősödik és együttes erővel maximális védelmet nyújtanak a szabad gyökök ellen.

Miben található? Mandula, olívaolaj, spenót, paradicsom, napraforgómag, brokkoli

Tippünk: Hogyan biztosíthatod, hogy a bőröd mindig bársonyos, ragyogó, tökéletesen hidratált legyen és a mély kivágású térd fölött végződő ruhákban is szépen mutasson? Koncentrálj a testápolásra! Naponta, minden fürdés után, esetleg minden reggel is, ápold bőrödet E-vitamint tartalmazó testápoló kozmetikumokkal, amelyek táplálják, puhává és üdévé teszik a bőrt.

Tápláló testápoló tej rendkívül száraz bőrre: Mandula olajat és E-vitamint tartalmazó táplálóan ápoló összetétel. Ajánlott fogyasztói ár: 250 ml ● 1289 Ft, 400 ml ● 1699 Ft

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X