Főoldal > SZÉPSÉG > Mit csomagoljon az edzőtáskájába egy igazi férfi?

Mit csomagoljon az edzőtáskájába egy igazi férfi?

bőrápolásdezodorférfi kozmetikumniveasamponszépségápolástusfürdő
0

Írta:

2016 a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság éve. Az izgalmas mérkőzések miatt sok férfi ül a tévé elé, és sokan ilyenkor nem hanyagolják el a saját edzéstervüket sem.

Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy a sportolás utáni felfrissülés igazán üdítő legyen és az edzés utáni jól megérdemelt pihenés közben a férfiak megújult erővel szurkolhassanak kedvenc focicsapatuknak.

Testmozgás közben azért izzadunk, hogy a testünket lehűtsük. De az igazán jó ápolási program többet ad a testnek, nem csupán lehűti azt, hanem energetizál és felfrissít. Az izmaid és ízületeid meghálálják majd, ha az alábbi tippeket betartod.

  • Sportolás után – zuhanyozz hideg víz alatt!

Egy keménykötésű férfinak ez meg sem kottyan! Csak tudd, hogy az atléták a hideg zuhanynál is extrémebb módon hűtik magukat: edzés után jeges vízben fürdenek. A zúzódások és az izomsérülések gyorsabban gyógyulnak hidegben és az izomláz is elkerülhető. Egy hideg zuhany edzés után és máris frissnek és üdének érezheted magad. De a hideg zuhany serkenti a zsírégetés folyamatát is. Miközben a hideg hatására tested maximumra kapcsolja a fűtést odabent, a bőr alatti zsírsejtekből nyer energiát. Mindennek következménye, hogy a zsírsejteket elégeted és így az edzés hatása is tovább tart. A vitalizáló tusfürdők a frissesség érzését csak fokozni tudják.

  • Relaxálj a forró zuhany alatt!

A hideg felfrissülés után válts hőfokot! A meleg víz megnyugtatja izmaidat, de higiéniai szempontból is fontos funkciója van. Edzés közben az izzadás természetes dolog és jelzi, hogy alaposan megdolgoztatod izmaidat, de ez a jelzés már kevésbé imponáló az edzőtermen kívül. A zuhanyzás különösen fontos, ha másokkal együtt sportolsz, amikor előfordulhat, hogy az izzadt tested érintkezik sportolótársadéval. Apró horzsolások, kisebb sérülések elfertőződhetnek az izzadtsággal, ezért érdemes mihamarabb lezuhanyozni sportolás után. Az úszók számára ez ugyanolyan fontos, hiszen a klóros víz kiszárítja a hajat és a bőrt, így edzés után a medencéből kiszállva is a zuhanyzó felé vezessen az utad.

  • Vitaminokkal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal turbózd fel a tested energiatartalékait!

A fentiek különleges szerepet töltenek be a sportolók táplálkozásában és pozitív hatással vannak a szervezetre, egészségessé teszik és erősítik azt. A protein is fontos összetevő. De táplálék-kiegészítő helyett inkább fogyassz magas protein tartalmú ételeket, sovány húsokat, halat, szárnyasokat, mogyorót, babot, tojást vagy tejet.

  • Mondj nemet az alkoholra!

Ez a legfontosabb szabály, ha fitt és egészséges szeretnél lenni, de ez ugyanúgy érvényes a borotválkozásra is. Az arc bőre nagyon érzékeny. Használj borotválkozáshoz és borotválkozás után olyan termékeket, melyek nem tartalmaznak alkoholt, nyugtató összetevői pedig csökkentik a borotválkozás utáni égető érzést.

  • Kerüld a ráncokat!

A rendszeres edzés és testmozgás erősíti az arcizmokat is, de sajnos nem képes csökkenteni a mosoly és az aggodalom okozta ráncokat. Az extrém időjárási körülmények és a napsugárzás is segíti az arc bőrének idő előtti öregedését. Használj hidratáló krémet, mely vitaminokkal és ásványi anyagokkal erősíti bőröd természetes védekezőképességét.

  • Ne feledkezz meg a hatékony napvédelemről, ha a szabadban sportolsz!

A napvédő krémek rendkívül hatékony UVA/UVB-szűrői azonnali védelmet nyújtanak a bőrnek és az ápoló összetevők, mint például a glicerin segítenek megőrizni a bőr megfelelő nedvesség-tartalmát.

NIVEA MEN Active Clean Tusfürdő

Az aktív szénnel gazdagított innovatív formula mágnesként vonzza magához a szennyeződést. Alaposan tisztítja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná. Az ápoltság és frissesség érzését nyújtja.

NIVEA MEN Active Clean Care Sampon

Az aktív szénnel gazdagított innovatív formula mágnesként vonzza magához a szennyeződést. Hatékonyan távolítja el a hajformázó termékek maradványait és a mindennapos szennyeződéseket. Mindennapi használatra minden hajtípusra használható.

NIVEA MEN CREME
Az első, férfiak számára kifejlesztett univerzális krém. Alkalmazható arcra, testre és kézre, bárhol, ahol a bőrnek szüksége van rá. Friss, könnyed formulája lágyítja a bőrt és véd a kiszáradás ellen. Nem ragad és gyorsan beszívódik.

NIVEA MEN Invisible for Black & White Izzadásgátló

Láthatatlan izzadás elleni védelem 48 órán át. Csökkenti a fehér foltok kialakulását a fekete ruhákon és a sárga foltok kialakulását a fehér ruhákon. Férfias illatával a hosszantartó frissesség érzését biztosítja.

NIVEA MEN Protect & Care Izzadásgátló

Innovatív összetétele hatékonyan véd az izzadás és a testszag ellen, miközben az ápoló NIVEA MEN Care komplexnek köszönhetően kíméletes a hónalj bőréhez.

NIVEA MEN Sensitive Borotvahab

Jól bevált, kamillában és E-vitaminban gazdag formulája hamamelis kivonatot is tartalmaz. Alkoholmentes, nem éget és nem okoz kipirosodást.

NIVEA MEN Active Energy Fresh Look Arcápoló Gél

A könnyű, gyorsan felszívódó, koffeinnel, taurinnal, E-vitaminnal, B5-provitaminnal és ásványi anyagokkal gazdagított formula hidratálja és azonnali felfrissülés ad a bőrnek.

NIVEA SUN Protect & Refresh Naptej

Frissítő védelem a napon és intenzív hidratálás a bőrnek. Könnyű, nem zsíros, vízálló formulája és az UVA/UVB-szűrők hatékony rendszere azonnali védelmet nyújt a bőrnek. Könnyen kenhető és gyorsan beszívódik.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X