Főoldal > SZÉPSÉG > Reggeli arcápolási rutin a természet erejével

Reggeli arcápolási rutin a természet erejével

arcápolásarcbőrarckrémAvonbőrápolásszépség
0

Írta:

Arcápolási tippek az AVON-tól

A reggelt mindenki máshogy éli meg. Van, aki korán kelő és van, aki hétalvó, aki kávézik, és aki teázik, aki szépen lassan élénkül fel, és aki rögtön a maximumon pörög. Ahány ember, annyi szokás, egy dolog azonban mindenkire igaz; egy reggeli frissítő arcmosás után rögtön más színben látjuk a világot, és ahogy bőrünk elkezd éledezni, úgy teszi ezt az egész testünk is. A kellő ápolásról azonban ilyenkor sem szabad megfeledkezni, a megfelelő reggeli arcápolási rutin kialakítása ugyanis nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy bőrünk sokáig szép és üde kinézetű maradjon.

Ébredés után arcbőrünket is fel kell ébresztenünk. Egy frissítő, langyos vízzel történő arcmosás igazi felüdülést jelenthet ilyenkor. Ezzel azonban nem csupán az álmot mossuk ki szemeinkből, hanem az éjszaka során felgyülemlett méreganyagokat is. Szervezetünk ugyanis nem tétlenkedik addig sem, ameddig mi alszunk, esténként intenzív méregtelenítő folyamatok mennek végbe benne, és a kártékony anyagok egy része bőrünkön keresztül távozik.  Ezért nem szabad az arcmosást sem kihagyni a reggeli rutinból, és arctisztító készítményeket is érdemes bevetnünk annak érdekében, hogy arcbőrünk gyönyörű és ápolt legyen egész nap.

A reggeli arcápolási rutint kezdjük a Nutra Effects Frissítő arctisztító géllel, mely természetes mosódiómag-kivonatot tartalmaz, így gyengéden tisztítja a bőrt. Langyos vízzel nedvesítsük be arcunkat, majd nyomjunk egy borsónyi adagot kezünkbe a gélből. Gyengéden masszírozzuk be arcunkba, majd bő vízzel öblítsük le. A langyos víz hatására így arcbőrünk felfrissül és eltávolítjuk az éjszaka felgyülemlett szennyeződéseket is.

Ezt követően jön a tonizálás, melyet sokan hajlamosak kihagyni az arcápolási rutinjukból, pedig ez egy nagyon fontos eleme. A tonizálás lényege, hogy az arctisztítás után visszaállítsuk bőrünk természetes Ph-ját, összehúzzuk a pórusokat és eltávolítsuk az esetleg megmaradt szennyeződéseket is. Ehhez, amennyiben zsíros a bőrünk, használjuk a Nutra Effects Mattító tonikot, mely amellett, hogy frissíti és tonizálja bőrünket, megszabadít bennünket a pórusokban felgyülemlett felesleges faggyútól is. Amennyiben normál vagy száraz bőrünk van, töröljük át arcunkat a Nutra Effects Micellás vízzel. Mindkét esetben cseppentsünk néhány cseppet egy vattapamacsra és annak segítségével gyengéden töröljük át bőrünket.

Ezután egy bőrtípusunknak megfelelő nappali arckrémmel hidratáljuk bőrünket, hogy az selymesen puha és rugalmas tapintású legyen. A Nutra Effects nappali krémek közül mindenki megtalálhatja a számára legalkalmasabb verziót. Lehetőség szerint válasszunk olyan krémet nappalra, mely fényvédőt is tartalmaz, így megóvja az érzékeny arcbőrt a nap káros sugaraitól. A termékcsalád mindegyik tagja parabén-, ftalát-, és színezékanyag-mentes, így érzékeny bőrűek számára is tökéletes választást jelentenek. A Nutra Effects bőrápoló készítmények titka a természetben előforduló összetevőkben rejlik, mint a chia-, papagájvirág- vagy a gránátalma-magkivonat, melyek hatékony megoldást nyújtanak a különböző bőrproblémákra.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor egységesítsük bőrszínünket egy könnyed BB krém segítségével. A BB krémek, azaz „Beauty Balmok” előnye, hogy tökéletes fedést nyújtanak, mégsem nehezítik el az arcbőrt. Egységesítik a bőrtónust, miközben hidratálják és ragyogást kölcsönöznek bőrünknek. Válasszuk ehhez az új Nutra Effects BB krémek valamelyikét, hiszen ezek között mindenki megtalálhatja a bőrtípusához és bőrtónusához leginkább illeszkedő darabot. A hagyományos verzió a normál, míg a matt a zsíros bőrűeknek nyújt látványos megoldást.

Ez a reggeli arcápolási rutin nem vesz igénybe 5 percnél többet, de higgyük el, megéri, hiszen bőrünk hálás lesz érte. Ezt pedig ápolt, gyönyörű és egészséges külsővel köszöni meg.

Forrás: Well PR / AVON


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X