Főoldal > SZÉPSÉG > Esti arcápolási rutin a természet erejével

Esti arcápolási rutin a természet erejével

arcápolásarckrémarctisztításAvonbőrápolás
0

Írta:

Arcápolási tippek az AVON bárápolási szakértőjétől

Bőrünk a nap során rengeteg hatásnak van kitéve. Gondoljunk csak bele, hogy arcunk az egyetlen olyan bőrfelület, amely minden időben és évszakban közvetlenül is érintkezik a külvilággal. Ennek következtében rengeteg por és szennyeződés telepedik meg rajta, amint kitesszük a lábunkat az utcára. Ezt sok esetben nap végére akár maszkhatásként is érzékelhetjük, ami nem engedi bőrünket kellőképpen lélegezni. Így a rendszeres és alapos esti arcápolási rutin nagyban hozzájárulhat bőrünk szépségének megőrzéséhez.

Bőrünk külsejét és minőségét az oxigénfelvétel nagyban befolyásolhatja. A szükséges oxigénhez a mélyebb rétegekben a véráramlás útján jut hozzá bőrünk, viszont az oxigénfelvétel leginkább a külső hámrétegeken keresztül történik. Amennyiben azonban főleg belső rétegekből jut levegőhöz, akkor csökkenhet a sejtmegújulás folyamat és fakó, egészségtelen kinézetűvé válhat. Ebből kifolyólag, amikor este hazaérünk egy fárasztó nap után, gondoskodjunk arról, hogy bőrünket kellőképpen megtisztítsuk, hogy az fellélegezhessen, és az éjszaka folyamán regenerálódhasson. Az alapos arctisztítás emellett segít növelni az arckrémek és pakolások hatását is.

Nézzük, hogy Istenes Kata, az AVON bőrápolási szakértője szerint miből áll egy alapos esti arcápolási rutin:

  1. Kezdjük az esti arcápolást sminkünk eltávolításával. A Nutra Effects kétfázisú szemfesték lemosójával még a vízálló sminket is könnyedén lemoshatjuk. A vizes fázis alaposan tisztítja, frissíti a bőrt és hidratált érzést kölcsönöz, míg az olajos fázis a makacsabb smink eltávolításában segédkezik, egészséges külsőt hagyva maga után. Használat előtt rázzuk fel a lemosót, hogy a két fázis elvegyüljön, majd egy vattapamacsra csepegtetve finoman töröljük át vele szemünk környékét.
  2. Ezt követően jöhet az arc többi része. Napjaink egyik meghatározó trendje az úgynevezett „double cleansing” azaz a dupla arctisztítás, melynek lényege, hogy a legideálisabb hatás elérése érdekében duplán tisztítsuk meg arcunkat, két különböző funkciót ellátó termék segítségével. Ennek megfelelően először egy krémes arctej segítségével távolítsuk el a bőr felszínéről a szennyeződéseket. Ideális választás lehet ehhez a Nutra Effects Regeneráló arctisztító tej, mely az arcunkról gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és a maradék sminket, mindemellett nyugtatja és táplálja is bőrünket. Ezt követően második lépésként a Nutra Effects Habzó arctisztítót használva mossuk meg alaposan arcunkat, majd bő vízzel öblítsük le azt, hogy a pórusok mélyéről is eltávolítsuk a megakadt szennyeződéseket. A hatékony tisztításban mindkét termék esetén a természetes mosódiómag-kivonat gondoskodik.
  3. Annak érdekében, hogy eltávolítsuk a bőr elhalt hámsejtjeit és felvegyük a harcot a mitesszerekkel szemben, érdemes hetente legalább kétszer arcradírt használnunk. A Nutra Effects Ápoló 3 az 1-ben arcradír gyengéden tisztítja, ápolja és hidratálja, apró radírozó szemcséinek köszönhetően pedig selymes tapintásúvá és üdévé tehetjük a bőrt.
  4. Ezt követően töröljük át és egyben frissítsük fel arcunkat a Nutra Effects Micellás vízzel. A micella egy gömb alakú molekulahalmaz, melynek egyik oldala nagyon ragaszkodik a vízhez, míg a másik taszítja azt. Ennek köszönhetően vizes közegben ezek a molekulák gömbformát alkotnak és a bőrrel érintkezésbe lépve kinyílnak, majd ismét összezáródnak. Közben azonban magukkal ragadják, szinte elnyelik a bőrfelszínen található szennyeződéseket, így rendkívül hatékony a sminkeltávolításban, illetve a faggyúmirigy túlműködés szabályozásában is. A micellás víz segítségével így az arctisztítást és a tonizálást egyesíthetjük egy lépésben a normál vagy kombinált bőrtípusoknál.
  5. Utolsó lépésként pedig jöhet a hidratálás, mely az esti arcápolásnál sem maradhat el. Ehhez válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő Nutra Effects éjszakai krémek közül, melyek olyan értékes összetevőkkel táplálják és kényeztetik arcbőrünket, mint a chia-, papagájvirág- vagy a gránátalma-magkivonat.

Forrás: AVON / Well PR


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X