Főoldal > SZÉPSÉG > Az ápolt, mesés bőr titka télen is

Az ápolt, mesés bőr titka télen is

arcápolásbőr szépségbőrápolásszépségápolástéli bőrápolástestápolás
0

Írta:

Ahogy megjön a tél előkerülnek a kötött pulcsik, vastag zoknik, sálak és sapkák – beöltözünk, hogy védjük magunkat a hideg ellen. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról sem, hogy bőrünk is ilyenkor gazdagabb ápolásra, több gondoskodásra szomjazik.

A mínuszok, a száraz levegő, a szél, a fűtött helységek mind olyan káros környezeti hatások, amelyek kiszárítják és megviselik bőrünket, ezért a hideg hónapokban érdemes kialakítani egy kifejezetten téli szépségrutint.

   Arcápoláshoz télen a káros anyagoktól mentes, természetes készítményeket válasszuk, mert ezek kíméletesek és mégis hatékonyan védik, táplálják a hidegtől megviselt bőrt. Arctisztítóból mindenképp szappanmentes, gazdagabb textúrájút használjunk, mert a szappan felsérti a bőr külső érzékeny védőrétegét és többnyire kiszárítja. Zsíros bőrre a géles vagy habzó, száraz bőrre pedig pl. a The Body Shop E-vitaminos krémes lemosó a legjobb választás, mert ezek nem roncsolják a bőr felszínén lévő értékes védő olajakat.

A hideg hónapokban gazdag hidratáló hatóanyag tartalmú zsírosabb krémeket használjunk, a kizárólag vizes bázisúak helyett, mert ilyenkor az arcbőr, típustól függetlenül könnyen dehidratálódik. Ezért is fontos, hogy télen kiegészítő készítményekkel védjük és kényeztessük bőrünket.

Egy ilyen csodatevő a The Body Shop Oils of Life arcápoló olaja, amely három esszenciális magolaj, a chilei csipkebogyó, az egyiptomi kömény és a kínai kaméliamag olaj erejével ad új életet a bőrnek. Minden bőrtípust intenzíven táplál, könnyen beszívódik és antibakteriális hatásának köszönhetően a bőrhibákra is tökéletes megoldást nyújt. Nem ragad, nem hagy olajos érzetet, titka abban rejlik, hogy egy innovációnak köszönhetően az olaj szerkezete megegyezik a bőr olajosságát adó anyag szerkezetével, így nagyon könnyen beépül a bőrbe és ott fejti ki gazdag, ápoló hatását. Jobbat nem is kívánhatna bőrünk idén télen.

Kezeink szintén különös odafigyelést érdemelnek télen, ilyenkor ugyanis sokkal hajlamosabbak a kiszáradásra. Erre egyszerű és gyors megoldást nyújtanak a kézvajak, amelyek gazdagabb textúrájuknak köszönhetően táplálóbbak a sima kézkrémeknél. Ilyen például a Kendermagolajos intenzív kézápoló vaj, amely extra hidratálást nyújt a száraz, kirepedezett kezeknek télen. Titka  a kendermagolaj erős regeneráló hatásában rejlik, így egyszerre hidratál és véd a nagy hidegekben. Persze az sem árt, ha kesztyűt húzunk, amikor csak lehet.

Hiába a sok réteg ruha, testünknek is megfelelő ápolásra van szüksége a szép, puha bőr érdekében. Egyszerű testápolóinkat cseréljük táplálóbb testvajakra és bőrünk meghálálja a gazdag hidratálást és extra védelmet. A The Body Shop ünnepi illatai, a Havas szilva, a Cukormázas alma és a Deres áfonya pedig egyszerre kényeztetik a testet és az érzékeket is idén karácsonykor.

Forrás, termékfotó: The Body Shop

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X