Főoldal > SZÉPSÉG > A bőr barátja: vitaminpótló rózsavíz

A bőr barátja: vitaminpótló rózsavíz

arcápolásbőrbőrápolásrózsarózsavízszépségszépségápolás
0

Írta: and

Van egy különleges nedű, ami amellett, hogy szép bőrt eredményez, stresszcsökkentő hatású, javítja

Van egy különleges nedű, ami amellett, hogy szép bőrt eredményez, stresszcsökkentő hatású, javítja az egészséget és még sütemények, italok hozzávalója is lehet.

Ősi erő a szirmok között

A rózsák története sokszínű és igencsak hosszú. A rózsa a szerelem, a szépség szimbóluma, vagy éppen a háborúé. Az egyik legismertebb virágfajta, melynek szirma valódi kincs. A rózsavíz ismertsége már a 10. században elterjedt, elsősorban Perzsiában számított közkedvelt szépészeti kelléknek. Igen, akkoriban még csak azt gondolták róla, hogy a nők csodaszere, és más egészségügyi hatásait kevésbé ismerték. Egyiptomban Kleopátrának is nagy kedvence volt, ő főleg a férfiak elcsábításához vetette be.

Hasznos vitaminforrás

Az illatos virágok esszenciális vitaminokat tartalmaznak. Az A-vitamin, B-vitamin, B3-vitamin, C-vitamin, D- és E-vitamin gazdag táptalaja, ugyanakkor antioxidánsok, flavonoidok és cink is található benne. A rózsavíznek számos pozitív egészségügyi hatása ismert: segít az emésztési problémák kezelésében, csökkenti a keringési zavarokat, és fiatalítja a bőrt.

rozsaviz2.jpg ()

Természetes megoldás

Akik nem a gyógyszerek hívei, pontosan tudják, hogy a természetes gyógymódok a rózsavíznél kezdődnek. A rózsaszirom csersavtartalmának köszönhetően megfelelő gyógyír mandulagyulladásra és bélhurutra, erősíti a sejtfalakat, és tonizáló hatásának köszönhetően eltünteti a pattanásokat, kisimítja a szemkörnyéki ráncokat, karikákat. Sminklemosóként is nagyszerűen alkalmazható. Eredménye a garantáltan friss, tiszta, eleven bőr. A rózsavizes fürdő rendkívül nyugtató, csökkenti a stresszt és ezáltal a szívbetegeket is. A belőle készített tea pedig húgyúti fertőzések, gyomorproblémák kezelésében hatásos.

Elkészítési módja

Könnyedég kivitelezhető a „csináld magad” változat, de, aki az egyszerűbb megoldásokat szereti: bioboltban is beszerezheti. Házi készítésnél fontos, hogy a főzethez kizárólag vegyszermenetes rózsák szirmait használd fel, mivel a forralás után a káros anyagok is kioldódnak, melyek a használat során az egészségre ártalmasakká válnak. Miután hideg vízzel alaposan átöblítetted a rózsaszirmokat, tedd fel őket forrni. Ehhez éppen annyi vizet önts a szirmokra, hogy fedve legyen az összes. Miután felforrt, csak annyi a dolgod, hogy hagyd állni egy üvegedényben két napig. Kevergesd gyakran, hogy a szirmok víz alatt maradjanak. Két nap után a letisztult folyadékot egy jól zárható üvegbe öntve tárolhatod, és használhatod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X