Főoldal > SZÉPSÉG > Nem csak a tinik bőre lehet zsíros, problémás!

Nem csak a tinik bőre lehet zsíros, problémás!

arcápolásarctisztításbőrápoláskrémszépségszépségápolástonikzsíros bőr
0

Írta:

A legújabb kutatási adatok szerint a tinédzserek több mint 80%-a, a felnőtt nőknek pedig közel 40%-a szenved a

A legújabb kutatási adatok szerint a tinédzserek több mint 80%-a, a felnőtt nőknek pedig közel 40%-a szenved a mitesszerektől és a pattanásoktól, melyek leggyakrabban a zsíros bőrtípus esetében jelennek meg. A NIVEA új, zsíros, problémás bőrre kifejlesztett arcápoló termékcsaládja magnólia kivonattal segít csökkenteni a bőr zsírosodását, és megelőzni a pattanások, mitesszerek kialakulását.

A bőrproblémák először tizenéves korban jelennek meg, és kivételes helyzetben van az, aki nem tapasztalja meg a kamaszkori hormonális változások miatt fokozódó faggyúmirigy működés hátrányait. Szerencsére ez az időszak viszonylag gyorsan lezárul, és vele együtt a bőrproblémák is feledésbe merülnek.

Más a helyzet akkor, ha a bőrtípus sajátja a fokozott faggyútermelés, így a kamaszkor után is zsíros, vagy bizonyos területeken zsírosodásra hajlamos az arcbőr. A kitágult pórusok, a kifényesedő, olajosan csillogó bőr, a mitesszerek és pattanások megjelenésére való hajlam mind-mind ismerős jelenség. A stressz, a hormonális változások és bizonyos élelmiszerek pedig még inkább növelhetik a faggyútermelést, és ronthatják a bőr állapotát.

Speciális igények

A zsíros bőrtípusnak speciális igényei vannak, melyeket szem előtt kell tartanunk a napi bőrápolási rutin kialakításánál. A tisztítás, tonizálás és hidratálás hármas aranyszabálya a zsíros bőrtípus esetében is áll, de kiemelten fontos, hogy a különböző műveletekhez a bőrtípusnak megfelelő termékeket válasszuk. A NIVEA új, zsíros, problémás bőrre kifejlesztett magnolia kivonatot tartalmazó termékcsaládját kifejezetten ezeknek a speciális igényeknek megfelelően fejlesztették ki.

A kínai orvoslásban nagy hagyománya van a Magnolia officinalis és grandiflora kérgéből nyert magnólia kivonat használatának. Aktív hatóanyagai (például magnolol és honokiol), antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásúak.

1.    Tisztítás

Fontos, hogy az arctisztító olajmentes legyen, lehetőleg gél alapú, mely nem hagy filmréteget a bőrön. A túlzásba vitt arctisztítás azonban kiszáríthatja a bőrt, ami még intenzívebb működésre készteti a faggyúmirigyeket.
A bőr rendszeres radírozása, az elhalt hámsejtek eltávolítása kiemelten fontos: így csökkenthető a pórusok elzáródásának, a mitesszerek és pattanások kialakulásának esélye.

3 AZ 1-BEN ARCTISZTÍTÓ

Praktikus többfunkciós termék természetes magnólia kivonattal és fehér agyaggal.
•    Arclemosóként alaposan tisztít és mattít, órákon keresztül megelőzheti az arcbőr kellemetlen csillogását.
•    Arcradírként használva alaposan tisztítja a pórusokat, segít megelőzni a mitesszerek, és pattanások kialakulását.
•    Maszkként alkalmazva javíthatja a bőr állapotát, és üde arcszínt kölcsönöz.
(Ajánlott fogyasztói ára 1699Ft•150ml)

niveazsiros2.jpg ()MÉLYTISZTÍTÓ RADÍROZÓ ARCLEMOSÓ

Kettős hatású formulája aktív magnólia kivonattal és tejsavat tartalmazó kék gyöngyökkel: segít megnyitni az eltömődött pórusokat és megakadályozni a mitesszerek kialakulását. Finoman hámlasztja és kiegyenlíti az arcbőrt.

2.    Tonizálás

Az acne kialakulásában fontos szerepet játszik a Propionibacterium acnes nevű baktérium, mely egyébként a természetes bőrflóra része, és a legtöbbünk bőrén kimutatható. Csak akkor okoz problémát, ha elszaporodik, a megfelelő tonikkal azonban kordában tarthatjuk a baktériumok számát. Az ideális tonik antibakteriális hatásán kívül segít megtartani a bőr természetes savköpenyét, és összehúzza a pórusokat is.

CONTROL SHINE PÓRUSTISZTÍTÓ ARCTONIK

Alkoholmentes arctisztító tonik magnólia kivonattal, mely segít megelőzni a pattanások és mitesszerek képződését. Kíméletesen távolítja el a faggyút és a szennyeződéseket anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt.

niveazsiros3.jpg ()3.    Hidratálás

A zsíros bőr számára is elengedhetetlen a hidratálás, de oda kell figyelni arra, hogy a hidratáló krém olajmentes, könnyű és gyorsan beszívódó legyen, esetleg tartalmazhat mattító pigmenteket is, hogy csökkentse a bőr kifényesedését.

NIVEA NAPPALI ARCKRÉM ZSÍROS, PROBLÉMÁS BŐRRE

Könnyen felszívódó formulájú arckrém természetes magnólia kivonattal, mely hosszan tartó hidratálást nyújt a pórusok eltömítése nélkül. Segít megelőzni a mitesszerek és pattanások kialakulását, finomítja a pórusokat, és csökkenti az arcbőr kellemetlen csillogását.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X