Főoldal > SZÉPSÉG > 7 lépés a fiatalos bőrért

7 lépés a fiatalos bőrért

arcarcápolásbőrbőrápolásfiatalszépség
0

Írta:

Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza a legjobb tippekkel szolgál. 1.    Arctisztít&

Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza a legjobb tippekkel szolgál.

1.    Arctisztítás

A lefekvés előtti időszakban kihagyhatatlan lépés az arctisztítás, ugyanis a napi szennyeződések, a baktériumok, a maradék smink irritálhatják a bőrt, eltömíthetik a pórusokat, pattanásokat okozhatnak. A kíméletes arctisztítás után 10-15 perccel az anti-aging hatóanyagok is mélyebbre jutnak a bőrben. Mivel 40 éves kor fölött csökken a bőr faggyútermelése, reggelente nem szükséges a szárító hatású arctisztítás, elég csak langyos vízzel megmosni az arcot. 

2.    UV-védelem

A fiatalosabb bőr érdekében a legfontosabb teendő a napi fényvédelem, ideális esetben 30 SPF faktoros készítménnyel. Az UVA sugárzás ugyanis nem csak a bőrdaganatok kialakulásának esélyét növeli, de a ráncok kialakulásának, a bőr öregedésének is fő faktora. Jó megoldás, ha a nappali arckrém tartalmaz fényvédőt, ha nem, akkor a fényvédelemről gondoskodni kell. Nyáron és nyaraláskor naponta többször célszerű fényvédő krémet használni. 

3.    Stressz kezelés

Egyes kutatások szerint a tartósan jelenlévő érzelmi hullámvölgyek akár 5 évvel idősebbnek mutatják a bőrt, mint a valós életkor. Az állandó szorongás ugyanis növeli a kortizol nevű hormon jelenlétét, ami gyulladásokhoz vezethet, és csökkenti a kollagén termelődését. Kialakulhat bőrpír, megjelenhetnek az aknék és petyhüdtebbnek tűnik a bőr.  A gyulladás csökkentésére érdemes antioxidánsokban gazdag élelmiszereket fogyasztani, mint a bogyós gyümölcsök, a citrusfélék és a spárga. A stressz kezelésében pedig számos módszer segíthet, a meditációtól a jógáig. 

fiatalbor2.jpg ()4.    A-vitamin

Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő apró ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért különböző módszerekkel arcápoló készítményeket is dúsítanak vele. A-vitaminban (pontosabban béta-karotinban) gazdag táplálék a sárgarépa, a brokkoli, a zeller, az áfonya, a kelkáposzta, a paraj, a sütőtök, a petrezselyem, a máj, a tengeri halak.

5.    Omega-3

Az Omega-3 nem csak „okosabbá”, de szebbé is tesz, ugyanis hozzájárul a bőr hidratáltságához, így feszességéhez is. Ugyanez nem mondható el a telített zsírsavakban gazdag élelmiszerekről, például zsíros tejtermékekről, húsokról, amelyek a szabadgyök képződést gyorsítják, vagyis gyorsítják a bőr öregedését. Ezekből a napi bevitelt ajánlatos 17 grammban limitálni.

6.    Rendszeres mozgás

Bizonyítható, hogy a rendszeresen mozgó nőknek feszesebb a bőre, mint azoknak, akik nem mozognak. Ennek oka, hogy a sport tulajdonképpen oxigén és tápanyag-infúzióhoz juttatja a bőrt, ami beindítja a kollagén termelődést. Minimum napi 30 perc pulzusemelő hatású mozgást érdemes beiktatni.

7.    Orvosi segítség

-Ma már számos olyan esztétikai kezelés elérhető, amely akár 10 évet is képes lefaragni a valódi életkornak megfelelő megjelenésből – ismerteti Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza. – Ilyen például a GUNA Biolifting, amely nem kizárólag a ráncnál fejti ki hatását, hanem az arc egész területén indít el egyfajta szöveti megújulást. Az injekciós kúra során csak természetes hatóanyagú készítményeket alkalmazunk, amelyek nem feltöltik a ráncokat, jóval inkább egy fokozatosabb és folyamatos anyagcsere javulást eredményeznek, optimalizálják a bőr működését az arc eredeti formájának, mimikájának a megőrzésével. Szintén jó hatásfokú a Trinity lézeres kezelés, amely hármas hatást képes produkálni: színkorrekciót, bőrfeszesítést és frakcionált ránctalanítást. Az ilyen típusú bőrfiatalító technikákat nevezzük „lunchtime” beavatkozásoknak, hiszen a gyors, látható hegek nélküli kezelések után ugyanúgy folytatódhat a nap, mintha mi sem történt volna.

Forrás: www.oxygenbeautyclinic.hu

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X