Főoldal > SZÉPSÉG > Kényeztesd és ápold a bőröd mézzel!

Kényeztesd és ápold a bőröd mézzel!

arcápolásbőrápolásszépségszépségápolástestápolás
0

Írta:

A sűrű, aranyló folyadék nemcsak kiváló édesítőszer, hanem olyan anyagokat is tartalmaz, melyek az eg&eacute

A sűrű, aranyló folyadék nemcsak kiváló édesítőszer, hanem olyan anyagokat is tartalmaz, melyek az egész szervezet számára jótékony hatásúak. A méz kiváló gyulladáscsökkentő, javítja az alvás minőségét, pozitívan hat a pszichére, gyorsítja a szervezet gyógyulási folyamatait, csökkenti a fáradtságot, támogatja az immunrendszert és áldásos hatásai a bőrön is hamar megmutatkoznak.

A méz nagy mennyiségű cukrot tartalmaz, de ami talán még fontosabb, hogy a szervezet számára is hasznos növényi hormonokban, illóolajokban, aromás vegyületekben, flavonoidokban, vitaminokban, enzimekben, aminosavakban, nyomelemekben és ásványi anyagokban is gazdag. Tele van antioxidánsokkal, antiszeptikus és fertőtlenítő tulajdonságú anyagokkal, ráadásul kiváló energiaforrás. Ezek a jótékony összetevők pedig nemcsak belsőleg fejtik ki hatásukat, hanem külsőleg is!

7 kényeztető mézes tipp

1.    Kezdd jó hangulatban a napot!

Minden reggel fogyassz el egy teáskanálnyi mézet, vagy tégy belőle a reggeli teádba! A méz antibakteriális, tisztítja a szervezetet, segíti az emésztést, megszünteti a hányingert, a puffadást és székrekedés ellen is hatékony.
Extra tipp: Végy 250 ml forró vizet és tégy bele egy csipet őrölt gyömbért, majd facsard bele egy fél citrom levét. Amikor az ital már iható hőmérsékletű, adj hozzá egy teáskanál mézet is!

2.    Puha kacsók

Kezeink a legváltozatosabb külső hatásnak vannak kitéve nap mint nap. A hideg és a gyakori kézmosás hatására a kéz bőre is elveszítheti rugalmasságát, feszül és akár ki is repedezhet. Éppen ezért kell télen még inkább odafigyelnünk kezünk intenzív ápolására. Ne felejtsd el, hogy a jó szappan nemcsak tisztítja, de ápolja is a bőrt! Kézmosás után óvd a kezeid krémmel, vagy néha kényeztesd mézes pakolással! Ehhez keverj össze egy teáskanál mézet egy kanál olívaolajjal, és dörzsöld a keveréket a kéz bőrébe. Ezt a pakolást 30 percig hagyd hatni!
 
Extra tippek: A NIVEA HONEY & OIL folyékony krémszappan természetes méz és jojobaolaj-tartalmának köszönhetően intenzív ápolást nyújt, és gyengéden kényezteti a kezet, miközben megóvja az igénybevett bőrt a kiszáradástól.
Érdemes a táskában is magunkkal vinni egy megbízható kézápolót, ami második kesztyűként védelmezi kezünk. A NIVEA Repair & Care kézápoló balzsam dexpanthenolt és Hydra IQ-t tartalmaz, amelyet kifejezetten a száraz, durva és kirepedezett bőr ápolására fejlesztettek ki. Intenzíven hidratál és megvédi a bőrt a húzódástól, miközben ápolja és puhítja a száraz kezet. Használd naponta többször, legfőképp a kézmosásokat követően.

3.    Mielőtt kiruccannál…

mezes_nivea2.jpg ()A tél a társasági összejövetelek, a fényűző báli események időszaka. Nem csoda, ha az ember tökéletesen szeretne megjelenni egy-egy ilyen alkalommal! De hogyan lehet a lehető legegyszerűbben, mégis nagyon látványosan javítani a bőr állapotán? Az arcpakolásoknak azonnali szépítő hatása van, és amíg a bőröd beszívja a tápláló összetevőket, te is relaxálhatsz kicsit! A mézet akár önmagában is használhatod maszkként! Melegítsd fel a mézet testhőmérsékletűre, vidd fel a bőrre, és hagyd hatni 15 percig.
Extra tipp: Ne feledkezz meg a dekoltázs finom bőréről sem! Nyugodtan kenj a maszkból a mellkasodra is!

4.    Mézes élményzuhany

A téli hidegben nincs is csábítóbb egy forró zuhanynál, vagy fürdőnél. Érdemes a gazdag, tápláló, vagy akár olajos tusfürdőket választani, hiszen a fűtés, az alacsony páratartalom és hőmérséklet hajlamossá teszi a bőrt a kiszáradásra.
Extra tippek:
Mit szólnál egy kellemes fürdőhöz a NIVEA Natural Oil olajtusfürdővel? Ha extrém bőrszárazsággal küzdesz, ez az olajos formula segíthet megoldani a problémát.
Ha pedig illatos kényeztetésre vágysz, próbáld ki a NIVEA legújabb Honey & Milk krémtusfürdőjét, és élvezd, hogy a tejproteinnel gazdagított ápoló formula lágy habjával ápolja és bársonyosan puhává varázsolja a bőrt, miközben a méz illata kényezteti az érzékeid!

5.    Remek kikapcsolódás!

Túl vagy egy fárasztó napon? Kimerített a munka, a főzés, vagy a takarítás? Intézd úgy, hogy maradjon magadra is egy kis időd! Hidd el, hogy jobban fog esni a vasárnapi ebéd, ha a szokásos sütirengeteg helyett most csak egy félét készítesz, de sokkal mosolygósabb, frissebb vagy! Gondolj magadra is: ülj le, kortyolj el egy bögre forró, mézes teát, és hagyd, hogy az elméd lecsendesüljön, vagy lazulj el egy jó könyv lapozgatása közben!
Extra tipp: Ha pedig pihensz, miért is ne szépülhetnél közben? Készíts egy illatos lábfürdőt, hogy kellemesen ellazulj és átmelegedj!

6.    Téli kabát a bőrödnek!

Télen lelassul, 8 °C alatt pedig szinte leáll a bőr faggyútermelése, mely egyébként tökéletes védelmet nyújtana a bőr kiszáradása ellen. A bőrünk sokkal könnyebben kiszárad, érzékenyebbé válik és kevesebb védelmet kap. Ezeket a negatív hatásokat pedig akkor sem kerülhetjük el, ha bőrünket ruha fedi. Éppen ezért fontos, hogy ebben az időszakban a könnyű hidratáló termékek helyett használjunk testesebb testápoló kozmetikumokat, melyek védik a bőrt, erősítik a védőrétegét, és segítik természetes folyadék-egyensúlyának visszaállítását.
Extra tipp: A NIVEA Repair & Care testápoló formulájában lévő dexpanthenol és Hydra IQ növeli a bőr hidratáltságát, és 48 órán át biztosítja megfelelő nedvességtartalmát. Rendszeres használatával megőrizhetjük a bőr természetes puhaságát és tartósan enyhíthetjük a bőrszárazsággal járó kellemetlen tüneteket.

mezes_nivea3.jpg ()

7.    Óvd meg ajkaid puhaságát!

Az ajkak védelméről, télen sem szabad megfeledkeznünk, hiszen a hideg, és szeles idő nem kíméli ezt az érzékeny területet sem. Hatására könnyen elkezdhet hámlani, akár ki is repedezhet az ajkunk, ezért érdemes mindig magunknál tartani egy ajakápolót, hogy szükség esetén bevethessük. Alkalmanként egy régi praktikát is alkalmazhatunk, ami ráadásul még ízes, és illatos is: dörzsöld be az ajkaid egy csepp mézzel!
Extra tipp: A Labello Repair & Beauty ajakápoló kettős hatásának köszönhetően búcsút mondhatsz a kicserepesedett ajkaknak! A fehér, belső mag dexpanthenol tartalma felelős a száraz, repedezett ajkak regenerálásáért, a külső, halvány rózsaszín pigmenteket tartalmazó réteg pedig rózsás ajkakat varázsol és gyönyörű, ápolt megjelenést biztosít.

Ha még több kényeztető tippre vágysz, keresd fel a www.nivea.hu/teliapolas oldalt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X