Főoldal > SZÉPSÉG > 6 tipp, hogy jobban érezd magad a narancsbőrödben

6 tipp, hogy jobban érezd magad a narancsbőrödben

cellulitcellulitisznarancsbőrszépség
0

Írta: and

A bőr középső rétegén, azaz a kötőszöveten áttüremkedő zsír teszi egyenetlenné, narancsh

A bőr középső rétegén, azaz a kötőszöveten áttüremkedő zsír teszi egyenetlenné, narancshéjszerűvé a bőrünk felszínét. Bár teljesen nem lehet megszabadulni tőle, de sokat tehetünk azért, hogy kevésbé legyen észrevehető!

Űzd el a zsírt kardióval!

A cellulit is egyfajta zsír, a zsír eltűntetésének pedig van egy kipróbált és bevált módja: hogy elégetjük. Az intenzív kardió edzés, mint a futás, kerékpározás, túrázás a hegyekben vagy a célzott edzőtermi edzés a legnagyobb fegyver. Vedd figyelembe, hogy akár több hónapig is eltarthat, hogy százalékban is mérhetően csökkenjen a teljes testzsírod, és észrevedd a különbséget a bőröd állapotán.

Tedd tónusosabbá az izmaidat!

Ha csökken a zsír a testedben, eljön az erős, szálkás izmok felépítésének az ideje. Választhatod a súlyzós edzést, de jót tesz a jóga is. A lényeg, hogy erősítsd a kar-, láb- , fenék- és vázizmaidat, és persze ne feledkezz meg a hasizmodról sem!

Helyes étkezés

Természetesen az egészséges táplálkozás kéz a kézben jár az egészséges testsúly megtartásával. Minél kevesebb zsír van a szervezetedben, annál kevesebb narancsbőr fog megjelenni rajtad. Az étrended legyen gazdag gyümölcsökben, zöldségekben, sovány fehérjékben, egészséges zsírokban és teljes kiőrlésű gabonákban.

cellulit2.jpg ()Légy mindig hidratált!

A bőrödön lévő gödröcskék megjelenését a legegyszerűbben egy pohár természetes folyadékkal (víz, ízesítetlen gyógynövény tea) is csökkentheted. Ha mindig odafigyelsz, hogy kellően hidratált legyen a szervezeted, azzal javítod a bőröd textúráját, hiszen ha mindig kap utánpótlást, nem fog feleslegesen tartalékolni.

Aludj eleget!

Minden este add meg a kellő pihenést a szívednek, ezzel a magas vérnyomás kockázatát is csökkented, ráadásul a fogyásban is segít. És ez még nem minden! A rendszeres minőségi alvás is segít megszabadulni a narancsbőrtől. Ez legalább 7-8 óra pihenést jelent éjszakánként.

Fogadd el magad!

Odafigyelhetsz a helyes étkezésre, izzadhatsz bármennyit az edzőteremben, pihenhetsz eleget, de a narancsbőr soha nem fog 100%-ig eltűnni. Ezért a legfontosabb tanács: fogadd el magad! Ne töltsd az idődet megszállottan azzal, hogy néz ki a feneked és a combod. Csak kapd fel a bikinidet, és élvezd a nyarat! Ne feledd, a nők 80%-a küzd a cellulitisszel (a géneknek és annak az egyszerű ténynek köszönhetően, hogy nőnek születtek), ezért hunyd le a szemed, és képzeld magad elé a nők egyetemes erejét. Ez sokszor többet ér, mint egy önbizalom-növelő tréning.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X