Főoldal > SZÉPSÉG > Szépítő varázsszer: a gránátalma

Szépítő varázsszer: a gránátalma

arcgránátalmaöregedéspakolásrákráncokszépségszépségápolás
0

Írta:

Ha egy olyan gyümölcsöt kellene kiválasztani, melynek története összefonódik a szépséggel

Ha egy olyan gyümölcsöt kellene kiválasztani, melynek története összefonódik a szépséggel, akkor biztosan a gránátalma lenne a befutó. A szépség istennőjének köszönhetjük és a legendásan gyönyörű Trójai Heléné is ezzel ápolta bőrét. Nehéz lenne jobb kozmetikai alapanyagot találni.

A gránátalma Ázsiából származik, de a Földközi-tenger vidékén is őshonos, így nem csoda, hogy az ókori görög mitológia is megemlékezik róla. A legenda szerint a gránátalma a szépség istennőjétől, Aphroditétől származik. Ő ültette az első fácskát Ciprus szigetén, hogy a szegény népnek legyen miben gyönyörködnie. Az antik népek szerint a gyümölcs az isteni szépséget és a termékenységet is örökölte, így a szépségápolásban a kezdetektől használták. Leghíresebb rajongója az éppen szépségéről legendássá vált Trójai Heléné volt. A háború kirobbanásának okát szolgáltató amazon bőrének fiatalságát köszönhette a gránátalma rendszeres használatának, de italként is fogyasztotta a gyümölcs levét és ajkát is azzal pirosította.

Öregedésgátló

Bár akkoriban még nem vizsgálták laboratóriumokban a növények hatóanyagait, de a modern vizsgálatok bebizonyították, hogy a gránátalma szinte tökéletes kombinációban tartalmazza az öregedésgátló hatóanyagokat, míg antioxidáns tartalma háromszorosa a zöld teáénak. A gránátalma jellegzetes illata is igen kellemes. Ha éppen nem jutsz hozzá friss gyümölcshöz, akkor kipróbálhatsz különböző gránátalmás termékeket is.

Wellness Cafe tipp: Dr. Organic bio gránátalma szemránckrém (3540 Ft), Biola gránátalma-argán ránctalanító arckrém (7390 Ft), Weleda gránátalma éjszakai arcápoló krém (5895 Ft), Naturissimo gránátalma anti-ageing testápoló (2585 Ft)

A kozmetikai ipar azért kedveli, mert kiemelkedő hatású aktív hatóanyagaival, kiváló ránctalanító, öregedésgátló, tápláló és hidratáló. Erősíti és védi a bőrt a korai öregedéssel szemben és visszaállítja a bőr rugalmasságát. Bőrregeneráló tulajdonságát klinikai vizsgálatok igazolják, titka, hogy gazdag vitamintartalmával tápanyagot szolgáltat azon bőrrétegek számára, melyek a kollagén és elasztin termelésért és ezen keresztül a bőr tartásáért és rugalmasságáért felelősek. 

Wellness Cafe tipp: Készíts belőle otthoni arcpakolást (keverd el egy kevés joghurttal és mézzel, és 15-20 percig hagyd hatni) vagy szépítő testradírt (2 evőkanál kókusz- vagy olívaolajat, 2 evőkanál kókusz- vagy barnacukrot, 2 ek. mézet, 1 ek. őrölt gránátalma magot, 1 ek. őrölt narancshéjat és 1 ek. rózsavizet dolgozz el jól, majd zuhanyzáskor ezt masszírozd a bőrödbe. Egy csoda: még a gyulladt, ekcémás problémákat is megszünteti!

Magas E-vitamin és antioxidáns tartalma nemcsak külsőleg, hanem a gyümölcsöt elfogyasztva is jótékony hatást gyakorol. Vérkeringésfokozó, “vágyserkentő”, csökkenti a koleszterinszintet és a vérrögképződést, sőt még a ráktól is megvéd.

profimedia-0178810979.jpg ()Így fogyaszd!

Vásárláskor a kemény, fényes héjú gránátalmát keressük. Vágjuk le a gránátalma tetejét, majd a magvakat tartó hártyáknál vágjunk bele a gyümölcsbe. Víz alá merítve, 4-5 perc áztatás után óvatosan nyomkodjuk ki a magokat. Így ezek feljönnek a víz felszínére, míg a felesleges részek az edény alján maradnak.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X