Főoldal > SZÉPSÉG > Ragyogj a tél közepén is: tippek a szép arcbőrért!

Ragyogj a tél közepén is: tippek a szép arcbőrért!

bőrhajszépségszépségápolás
0

Írta: and

A legtöbb nő nyáron sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a bőrápolásra, télen pedig inkább hanyagolja azt.

A legtöbb nő nyáron sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a bőrápolásra, télen pedig inkább hanyagolja azt. Az való igaz, hogy a melegebb hónapokban nagyobb bőrfelületet engedünk láttatni, de az arcbőrünket egész évben fontos ápolni, hiszen az egész évben ki van téve a környezeti hatásoknak. A téli hideg szél, eső és hó pedig legalább annyira megviseli, mint nyáron az erősebb napsugárzás és hőség. Nem csoda, ha január közepére már fakónak és fáradtnak tűnik a tükörképed. Ha viszont betartod a téli bőrápolás alapszabályait, ragyogóbb leszel, mint a friss hó!

Ne feledkezz el a fényvédőről!

Azért a biztonság kedvéért télen se feledkezz el a fényvédelemről. Különösen, ha síelni indulsz vagy kirándulni a hegyekbe. A hó ugyanis visszaveri a napsugarakat, így azok két irányból is érik az arcodat. Ráadásul a hidegben csak az UVB-sugarak erőssége csökken, a bőröregedésért felelős UVA-sugarak ugyanolyan intenzívek télen is. Ezért a legjobb, ha télen is olyan nappali krémet használsz, ami tartalmaz SPF-szűrőt.

tel2.jpg ()Radírozz télen is!

Való igaz, hogy télen ritkábban van szükség a bőrradírozásra, de azért ne maradjon ki teljesen az arcápolási rutinodból! Hetente vagy kéthetente masszírozd át az arcod a bőrtípusodnak megfelelő radírral, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket. Nagyrészt ugyanis ezek felelősek a fakó arcbőrért. Sőt, a hideg hónapok tökéletesek egy intenzívebb arcmegújító kúrára is (például gyümölcssavas bőrradírok, mikrodermabrázió), hiszen nem kell félned a nyári napsugaraktól.

Ragyogásfokozó vitaminturbó

Télen kevesebb természetes vitaminforrást fogyasztunk, és ez bizony az arcbőrünkön (sőt hajunkon) is meglátszik. Ilyenkor sajnos már nem elég, ha naponta eszel zöldséget és gyümölcsöt, mivel ilyenkor azok vitamin- és ásványi anyag tartalma is kevesebb. Ezért télen mindenképp szedj valamilyen vitaminkészítményt. Az extra C-, B- és E-vitamintól villámgyorsan újra tündöklő lesz a bőröd!

Ki a szabadba!

Csak azért, mert kint röpködnek a mínuszok, még nem kell hetekre bezárkóznod. Öltözz fel jó melegen, és irány a legközelebbi park! Nem muszáj futni, elég, ha sétáltok egy jó nagyot a pároddal, vagy akár kirándulni is mehettek a barátaiddal. A friss levegő csodás hatással lesz a pórusaidra, sőt még extra energiával is feltölt, így megéri egy kicsit cidrizni. Utána pedig iktass be egy kis szaunázást, és tényleg olyan lesz a bőröd, mintha kicserélték volna.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X