Főoldal > SZÉPSÉG > Kén a kozmetikában: szép bőr MSM-mel!

Kén a kozmetikában: szép bőr MSM-mel!

szépségszépségápolás
0

Írta:

Ismerd meg a sportos téli trendeket az F&F-től Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet j&

Ismerd meg a sportos téli trendeket az F&F-től

Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

Hol fordul elő?

A természetben vulkángőzökben fordul elő, illetve a kőolaj-finomítás melléktermékeként is keletkezik. Vulkanikus kőzetek és fosszilis palák lepárlásából juthatunk az egyik ismert, 10%-os kéntartalmú anyaghoz, az ichtiolhoz. Ennél is magasabb, 27% a Holt-tengeri iszapból nyert ichtamol kéntartalma. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, kozmetikus elmondta, hogy az értékes ásványi anyaghoz növényekből is juthatunk, az uborka-, hagyma-, fokhagyma tartalmú készítmények, pakolások, ampullák is kiváló kénforrások.

Mikor érdemes használni?

A kén felhasználása a kozmetikumokban igen széleskörű. Tartalmazzák szőrtelenítő készítmények, fürdősó, megtalálható a dauervízben, samponokban. Az egyes  készítményekben a kén különböző koncentrációban fordulhat elő: az elérni kívánt hatástól függően hámképző, vagy hámoldó is lehet. Kedvező tulajdonságai miatt alkalmazását főként a következő bőrproblémák esetében javasoljuk: tág pórusú bőr, túlzott faggyúműködés, szeborrea és ekcéma.

mask2.jpg ()Milyen hatása van a bőrre?

Az MSM tartalmú krém hatását lassan fejti ki, így ne számítsunk azonnali változásokra. A vendégek elmondása alapján azonban a javulás pár héten belül már szemmel látható – számolt be a kozmetikus. Puhább bőr, a bőrgyulladások fokozatos mérséklődése, halványodó hegek, gyorsabb sebgyógyulás és csökkent bőrviszketést tapasztalnak a legtöbben.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X