Főoldal > SZÉPSÉG > Az 5 legjobb étel a tökéletes arcbőrért

Az 5 legjobb étel a tökéletes arcbőrért

arcbőrszépségtejzöldség
0

Írta: and

Nemcsak a férfiakhoz, a gyönyörű arcbőrhöz is a gyomron át vezet az út. Amikor a szervezetedben nincs egyens&

Nemcsak a férfiakhoz, a gyönyörű arcbőrhöz is a gyomron át vezet az út. Amikor a szervezetedben nincs egyensúly, az először az arcbőrödön látszik meg. Ha nem a megfelelő tápanyagokat fogyasztod, az arcod figyelmeztet erre, és jelzi, hogy mire van és mire nincs szüksége. Teremtsd meg a bőröd és a gyomrod jó kapcsolatát az alábbi egyszerű ételekkel. Csodás, egészséges arcbőröd lesz, miközben távol tartod a kórokozókat is.

Töltsd fel magad probiotikumokkal!

Amikor a gyomor természetes bélflórája felborul a stressz, a különböző fertőzések vagy az antibiotikumok szedése miatt, emésztési gondokat, fáradtságot és olyan bőrproblémákat okoz, mint a pattanások, a pikkelysömör vagy az ekcéma. Ha a bélbaktériumok egyensúlya felborul, a mérgező baktériumok mikroszkopikus lyukakon át beszűrődnek a béltraktus falán, végigutazva az egész testet, beleértve a bőrt is, gyulladást okozva és megakadályozva annak megfelelő működését. Érdemes probiotikumot szedned (már az összes gyógyszertárban és táplálék-kiegészítőt árusító boltban kaphatók) vagy sok erjesztett élelmiszert fogyasztanod, mint a kefir, a joghurt és az író. 

yoghurt2.jpg ()Fedezd fel a prebiotikumokat is!

A prebiotikumok emészthetetlen tápanyagok, amelyek segítik a jó baktériumok növekedését a gyomorban. Hogy megelőzd a problémákat, tápláld az emésztőszerveid jó baktériumokkal, amelyek bevonják a bélfalat, erősítve azt, így a nem kívánt anyagok többé nem tudnak kiszivárogni és gondot okozni. Fogyassz sok teljes kiőrlésű gabonát, banánt, hagymát és fokhagymát.

Hagyd el a cukrot!

Nemcsak a derékvonaladnak okoz problémát, ha túl sok cukrot eszel. A cukor a bőr számára is valóságos méreg. Gyulladást okoz, és idő előtt öregíti a bőrt. A véráramba jutva megköti a fehérjéket és felgyorsítja az AGE-k (előrehaladott glikációs végtermékek) növekedését. Ezek az úgynevezett AGE-k arra ösztönzik az enzimeket a bőrben, hogy elpusztítsák a kollagént és az elasztint. Ezeknek a lebomlása pedig ráncos, petyhüdt és egyenlőtlen bőrtónushoz vezet. Nem véletlen, hogy a különböző kutatások is azt bizonyították, hogy a sok cukrot fogyasztó emberek sokkal öregebbnek néznek ki. Kerüld tehát a cukrot minden formájában, sőt a gyümölcsök cukortartalmára is figyelj oda. Az sem mindegy, hogyan fogyasztod. Ha egy darab kekszet vagy egy gombóc fagyit eszel ritkán, az kevésbé rossz, mintha hirtelen sok káros szénhidrátot viszel be a szervezetedbe egyszerre, amivel az egekbe röpíted a vércukorszinted.

Igyál kevesebb tejet!

Bebizonyosodott, hogy kapcsolat van a diéta és az akné megjelenése között, amikor fogyókúrád része a tejivás. Körülbelül 60 hormon van egy átlagos pohár tejben (akár bio, akár nem) és néhány androgén (mint a tesztoszteron) növeli a faggyútermelést, így aknés bőrt okoz. Sőt mi több, a tej fogyasztása serkenti az inzulin termelődését, amely hatására megjelennek a pattanások. Ha elhagyod a tejet, egészítsd ki a diétád más kalcium és D-vitamin forrásokkal (pl. szezámmagot, mandulát, répát, parmezán sajtot). 

Fogyassz zöldeket!

Ha lúgosító ételeket fogyasztasz, hamarosan jelentősen megszépül a bőröd és a hajad. A kiegyensúlyozatlan diéta hatására a szervezet elsavasodik, ez pedig kimossa a lúgos ásványokat, mint a kalcium, a magnézium és a kálium. Lelassítja a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait, amelyek csökkentenék a bőrirritációt és elűznék a méreganyagokat a bőrből. Egyél sok mandulát, körtét, almát, petrezselymet, kelkáposztát és citromot, mert ezek lúgosítják a szervezetet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X