Főoldal > SZÉPSÉG > A ragyogó arcbőr 5 aranyszabálya

A ragyogó arcbőr 5 aranyszabálya

arcápolásbőrragyogószabály
0

Írta: and

1. Válaszd a megfelelő arctisztítót Ügyelj arra, hogy olyan arctisztítót válassz, ami nem túl

1. Válaszd a megfelelő arctisztítót

Ügyelj arra, hogy olyan arctisztítót válassz, ami nem túl erős, hogy ne borítsa fel a bőröd természetes olajtartalmát. A pattanásos bőrre ajánlott termékek ugyanis túlzottan kiszáríthatják az arcod, így pedig a bőröd érzékenyebbé válhat, és jobban ki lehet téve a veszélyes környezeti tényezőknek. Válaszd ezért az érzékeny bőrre ajánlott, természetes kivonatokat tartalmazó arcápolókat, hogy elkerüld az arcbőr szárazságát és foltosodását.

Wellness Cafe tipp: Arctisztító érzékeny bőrre: Faith In Nature arctisztító tonik (150 ml, 2250 Ft)

bioderma.jpg ()2. Foglalkozz rendszeresen a bőröddel

Rendszeresíts egy bőrápolási rutint, és ragaszkodj hozzá, hogy rendszeresen elvégezd, így a bőröd is szebb állapotban lesz. Minden éjszaka lefekvés előtt győződj meg arról, hogy eltávolítottad a sminkedet, és ha kimész a napra, kend be az arcodat, a nyakadat és a dekoltázsodat fényvédő krémmel. Ezt tedd meg még akkor is, ha nem tűz a nap, hogy megvédd magad a bőrrák kialakulásától, valamint fiatalon és feszesen tartsd a bőröd.

Wellness Cafe tipp: Napvédő krém: Bioderma Photoderm AR SPF 50 Krém (30 ml, 4545 Ft)

decubal.jpg ()3. Hidratálj

Azok számára, akik rendszeresen szenvednek a bőrszárazságtól, különösen fontos, hogy minden nap hidratálják a bőrüket egy olyan arcápoló krémmel, ami glicerintartalmának köszönhetően segít a nedvességet megtartani a bőrben. A száraz bőrre kifejlesztett hidratálókrémek célja, hogy feltöltsék a bőrt, valamint bezárják és helyreállítsák a nedvességtartalmat. 

Wellness Cafe tipp: Ahava hidratáló bőrszépítő arckrém nagyon száraz bőrre (50 ml, 9301 Ft), Decubal Intenzív krém (100ml, 3145 Ft)

drorganic.jpg ()4. Radírozz

Rendszeresen radírozd a bőröd, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől, és javítsd a sejtek megújulási képességét. Így a bőröd textúrája puha és üde lesz. Masszírozd az arcradírt körkörös mozdulatokkal a bőrödbe, hogy fokozd a véráramlást.

Wellness Cafe tipp: Dr. Organic bio rózsa arcradír (125 ml, 2080 Ft)

5. Gondolkodj holisztikusan

Ne csak kívülről, belülről is ápold a bőröd! Igyál rengeteg szénsavmentes ásványvizet, emellett pedig fogyassz rendszeresen (naponta több alkalommal) magas víztartalmú gyümölcsöket és zöldségeket, ezektől a bőröd ugyanis teltebb és sugárzóbb lesz. Emellett aludj naponta legalább 8 órát, ez elengedhetetlenül fontos a bőröd éjszakai regenerálódásához.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X