Főoldal > SZÉPSÉG > Konyhából a kozmetikába: Kaját a testre!

Konyhából a kozmetikába: Kaját a testre!

kávékezelésmasszázssörszépség
0

Írta: and

Sör, bor, pálinka Nem teli kád sörbe vagy pálinkába akarunk beleültetni, a profik ezt kifinomultabban csinálják. A keserédes sörfürdőhöz például mandulaolajat is öntenek (és persze hígítják az italt). A pórusaidon keresztül könnyedén felszívódik a komlóban lévő nyugtató, antioxidáns hatású B-vitamin és a mandulából származó, bőrpuhító E-vitamin. Választhatod a sörmasszázst is, amely során sör és mandula-, […]

Sör, bor, pálinka

Nem teli kád sörbe vagy pálinkába akarunk beleültetni, a profik ezt kifinomultabban csinálják. A keserédes sörfürdőhöz például mandulaolajat is öntenek (és persze hígítják az italt). A pórusaidon keresztül könnyedén felszívódik a komlóban lévő nyugtató, antioxidáns hatású B-vitamin és a mandulából származó, bőrpuhító E-vitamin.

Választhatod a sörmasszázst is, amely során sör és mandula-, szőlőmag-, napraforgó-, valamint őszibarackolaj keverékével gyúrják-kenegetik a testedet. A krémes keveréket helyben készítik, hogy minél kevesebb tartósítószer legyen benne, szóval bódító, gyümölcsös sörillatra számíts. A masszázs nemcsak felfrissít, de segít eltüntetni az aknét, és az ekcémás bőrre is jótékonyan hat.

Ha inkább boros csaj vagy, csobbanj vörösborban! A finom nedűt veled ellentétben a cellulit nem szereti, szóval amellett, hogy 20 perc zavartalan lazítás vár rád, látványosan simább lesz tőle a combod is.

A legvagányabbaknak pedig jöhet a pálinka sóval! Sűrű testradírként alkalmazva a keverék eltávolítja az elhalt hámsejteket, felpezsdíti a vérkeringést, téged pedig kicsit lenyugtat. Érdemes utána hosszabb bázikus fürdőt venni, még puhább lesz a bőröd, és a testedet körüllengő pálinkaaroma is finomodik kicsit.

Ahol kipróbálhatod: www.danubiushotels.hu

kajat2.jpg ()Kényeztető kancatej

Bár kiskorodban folyton azt halhattad, hogy a tej élet, erő, egészség, valójában nagyon sokan allergiásak rá, nem tudják tökéletesen megemészteni. De ha magadra kened, csak az előnyeit fogod élvezni! Egy nagy kád kancatejben a bőröd megtisztul, tápanyagokkal telítődik, hidratálttá válik. Természetesen itt sem tömény tejről beszélünk, hígítva kerül a kádba, és többféle illóolajat is választhatsz hozzá aszerint, hogy relaxálni vagy felpezsdülni szeretnél-e, esetleg csak meg akarsz szabdulni a télen összeszedett nátha utolsó nyomaitól.

A kecsketej, ha lehet, még jobb a bőrödnek – és otthon is könnyedén bevetheted! A belőle készült szapannal simán tisztíthatod az arcod, nem szárítja, viszont helyreállítja a védelmező savköpenyt és lipidréteget. A mi kedvencünk a levendulás illatú, amely az elalvásban is segít egy húzós nap után.

Ahol kipróbálhatod: www.hotelpelion.hunguesthotels.hu

Kaviár és szarvasgomba

Ezt a két alapanyagot használják a világ legdrágább hajszépítő kezeléséhez. A tincseket először szarvasgombás samponnal mossák meg, ezután a legjobb minőségű, Oroszországból érkező kaviárt pakolják a fejre. A kezelésre 5 nappal korábban kell bejelentkezni, mert ennyi idő kell az alapanyagoknak, hogy összeérjenek. Amíg a pakolás hat a fejeden, kaviáros krémmel masszírozzák a válladat, te pedig pezsgőt kortyolsz a kaviáros szendvicskék mellé. A tokhal ikrájában rengeteg vitamin, nyomelem és ásványi anyag található, igazán hatékony kombinációban, hatására garantáltan olyan hajkoronád lesz, amilyet házi keverékekkel nem tudnál magadnak varázsolni. Madonna ahányszor csak Londonban jár, mindig beugrik egy ilyen kezelésre…

Itthon egyelőre sajnos csak kaviárkivonatos, krémes arckezeléseket kínálnak a szalonok, de ezeket mindenképpen ki kell próbálnod! Elsősorban akkor ajánljuk, ha a sok stressz megviseli a bőrödet, vagy a dohányzás, a kialvatlanság nyomott hagyott rajta. A kaviárból kivont hatóanyagok védenek a szabad gyököktől, ragyogást és rugalmasságot adnak.

Ahol kipróbálhatod: www.spirithotel.hu

Káposzta, felmelegítve

Szó sincs kelkáposztafőzelékről, a leveleket ennél sokkal jobb dologra is lehet használni! A mézes-káposztás pakolás elképesztően hatékony bőrápoló. A méz jó immunerősítő, a káposzta pedig a benne levő A- és C-vitaminnak köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású, jót tesz a fáradt izmoknak, sérült ízületeknek és a kiszáradt, kipirosodott bőrnek. És a legjobbat még nem is mondtuk: igazán szuper érzés, amikor egy forró türülközővel simogatják a hátadat, hogy előkészítsék a masszázsra. Érdemes otthon is kipróbálni – akár a párodat is kényeztetheted így, garantáltan elolvad tőle!

Ahol kipróbálhatod: www.danubiushotels.hu

Fürdő pörkölt kávéval

Töltsd meg a kádat kávébabbal, ülj bele, és relaxálj! Ez a legújabb bőrmegújító japán őrület. A távol-keleti országban koncentrált koffeines fürdőt is vehetnek azok, akik a fekete kávé bőrfeszesítő hatását egészen közelről szeretnék megtapasztalni. A koffein nemcsak téged pörget fel, hanem az anyagcserét és a nyirokáramlást is, ezért tesznek szinte minden fogyókúrás krémbe belőle. A tört kávébabos masszázzsal remekül eltüntethetők az elhalt hámsejtek és a gödröcskék a popsidról, rendszeresen alkalmazva centikben mérhető csökkenés is elérhető vele.

Ahol kipróbálhatod: A fürdő Magyarországon egyelőre nem elérhető, a masszázst itt megtalálod: www.aquaticum.hu

Hasonlóan klassz cikkeket olvashatsz a Maxima magazin legfrissebb számában!

Ezért érdemes a Duna Plazába látogatnod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X