Főoldal > SZÉPSÉG > 10 olcsó szépségápolási trükk

10 olcsó szépségápolási trükk

ápolásbőrszépség
0

Írta: and

Száj- és fogápolás Sütőpor a fehér fogakért Általában tartunk otthon a hétvégi sütihez, de nem is gondolnánk, hogy milyen hatásos szer a foglepedék ellen. A sütőpor ugyanis lúgos anyag, amely semlegesíti a szájban lévő erős savakat, és fehéríti a fogakat. Nem kell mást tenned, mint tegyél egy keveset a fogkefédre és moss vele fogat. A […]

Száj- és fogápolás

Sütőpor a fehér fogakért

Általában tartunk otthon a hétvégi sütihez, de nem is gondolnánk, hogy milyen hatásos szer a foglepedék ellen. A sütőpor ugyanis lúgos anyag, amely semlegesíti a szájban lévő erős savakat, és fehéríti a fogakat. Nem kell mást tenned, mint tegyél egy keveset a fogkefédre és moss vele fogat. A fogínyt hagyd ki!

Almát a fogakra

Hogy a fogaknál maradjunk, más módszert is bevethetünk. Ha a munkahelyen nem szeretnénk fogat mosni ebéd után, együnk meg egy almát. Amellett, hogy rostban gazdag, segíti a nyáltermelést, és eltűntetni a fogunk közé ragadt ételmaradékot is. Persze, a fogmosást nem helyettesíti!

Petrezselyem a kellemes leheletért

Magas klorofiltartalma miatt megköti a kellemetlen szagokat, így ha lehet, ne piszkáld ki a levesből. A zöld fűszernövény egyébként felfázás ellen is hatékony.

Arcbőr ápolása

Pattanásokra fogkrém

Amikor semmi sem segít, nyugodtan kipróbálhatjuk, hiszen fogkrémet mindig találunk otthon. A paszták többsége ugyanis kalciumkarbonátot tartalmaz, ami szárít, mert felszívja a zsírt és a nedvességet. Ha még cinkszulfátot is tartalmaz, a hatás még jobb lesz.

szepseg2.jpg ()Tojásfehérje a feszes bőrért

A tojásfehérjét leginkább a hajápolással hozzák összefüggésbe, hiszen fényes és egészséges lesz tőle a hajkoronánk. Azonban a belőle készített maszkok feszessé varázsolják a bőrt is. Bár kicsit talán macerásnak tűnik, jótékony hatását azonnal érezni lehet. Fel sem kell verni a tojásfehérjét, csak kenjük fel az arcbőrre, majd 10 perc múlva, miután megszárad, langyos vízzel öblítsük le.

Gőzzel a tiszta bőrért

A forró gőz felpuhítja az arcbőrt, megnyitja a pórusokat, így a bőrön éktelenkedő apró fekete pontok, mitesszerek könnyebben eltávolíthatók. Öntsünk forró vizet egy tálba, és hajoljunk a gőz fölé úgy, hogy közben takarjuk le fejünket egy törölközővel. 10 percen keresztül maradjunk így, majd mossuk meg az arcunkat langyos vízzel, és töröljük szárazra. A módszert nátha ellen is hatékonyan alkalmazhatjuk – ilyenkor érdemes kamillát tenni a vízbe.

Joghurttal az üde bőrért

A sima, természetes joghurt remekül felfrissíti a fáradt bőrt. Kenjük fel jó vastagon a megtisztított arcbőrre, a dekoltázsra és a nyakra. Fél óráig hagyjuk hatni, majd alaposan öblítsük le.

Testápolás

Túró az égett bőrre

Bár még messze a nyár, nem árt tudni, hogy napozás után, a megégett bőrt hatékonyan ápolhatjuk túróval. Attól függően, hogy mennyire és mekkora területen égtél meg, keverj össze két evőkanál túrót egy evőkanál tejszínnel, majd rakd a piros területekre. Körülbelül fél óra múlva langyos vízzel távolítsd el.

Narancsbőrre csipkedő-masszázs

Rengeteg krém és módszer van már cellulit ellen, ám ha nem szeretnél vagyonokat költeni csodaszerekre, van egy egyszerű módszerünk: a csipkedés. A fenék és combok közötti részen ujjunkkal csípjük meg a bőrt, húzzuk meg, majd megint engedjük el. Arra vigyázzunk, hogy ezt ne túl erősen tegyük, mert bekékülhet, de azért legyen határozott a mozdulat. Végezzük naponta 5 percig.

Citromlé a szép körmökért és ujjbőrért

A friss citromlé puhítja a körömágyat és fehéríti a körmöket. Vágj félbe egy citromot ,és masszírozd vele a körmeidet. Ragyogóan eltávolítja az ételek, színes körömlakkok okozta elszíneződéseket is az ujjakról.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X