Főoldal > SZÉPSÉG > A tökéletes ápolás problémás hajra

A tökéletes ápolás problémás hajra

fejbőrhajhajápolásprobléma
0

Írta: and

Probléma: száraz, korpás fejbőr Tünetek: vízzel érintkezve, vagy párás időben feszülő érzés és viszketés a fejbőrön, állandóan fennálló erős korpásodás, gyakran alakul ki gyulladás, mely a fejbőr pirosságával, hámlásával jár. Mit tehetsz? A bőr pH értéke savas kémhatású, ami segít megakadályozni a fejbőrön élősködő gombák, baktériumok vagy más élősködők elszaporodását. Ha valamilyen okból ez megváltozik, […]

Probléma: száraz, korpás fejbőr

Tünetek: vízzel érintkezve, vagy párás időben feszülő érzés és viszketés a fejbőrön, állandóan fennálló erős korpásodás, gyakran alakul ki gyulladás, mely a fejbőr pirosságával, hámlásával jár.

hajapolascikk.jpg ()Mit tehetsz?

A bőr pH értéke savas kémhatású, ami segít megakadályozni a fejbőrön élősködő gombák, baktériumok vagy más élősködők elszaporodását. Ha valamilyen okból ez megváltozik, akkor egy gyulladásos folyamat indul el a fejbőrön, ami az epidermisz sejtjeit fokozott osztódásra készteti, ami korpa formájában leválik. Ezek mellett a száraz, korpás fejbőr hátterében más problémák is állhatnak, mint a fejbőr megfázása, vegyi anyagok, pikkelysömör, vagy gyenge immunrendszer.

Sajnos a korpásodás teljesen nem gyógyítható, de ma már a korszerű készítményeknek köszönhetően nagyon jól kezelhető. Ebben nagy segítség lehet, ha a táplálkozásoddal több omega-3 zsírsavat veszel magadhoz, ami segít a bőrproblémák helyreállításában.

Wellness Cafe tipp: Neutrogena T/Gel Fort sampon korpás, viszkető fejbőrre (drogériákban és gyógyszertárakban, 2320 Ft.), Head & Shoulders hairfall defense (drogériákban, 729 Ft.)

Probléma: vékony, tartás nélküli haj

Tünetek: elvékonyodott, erősen töredező hajszálak, úgy tűnik, mintha alaposan megritkult volna a hajad.

hajapolascikkketto.jpg ()Mit tehetsz?

Ezt a problémát okozhatja a szervezet legyengülése, az alacsony vitamin és ásványi anyag bevitel, diéta, melyeken otthon is segíthetsz. Ha ezek a problémád okai, akkor néhány hét alatt egy kis odafigyeléssel rendbe hozhatod a hajszálaidat, azonban ha nem sikerül, mindenképp fordulj orvoshoz, mert komoly anyagcsere betegség is állhat a háttérben.

Ha ezzel a problémával küzdesz, nagyon fontos, hogy mit eszel. Fontos a protein, a C-vitamin, ami segít a kollagén termelésben, valamint a vas, és más anyagok bevitele. Emellett más praktikákkal is javíthatod hajad állapotát: tekerd meleg törülközőbe a hajad 5-10 percre, vagy masszírozd a fejbőröd olívaolajjal.

Wellness Cafe tipp: L’Oreal Elséve Volume Collagene sampon (drogériákban, 860 Ft.), Doliva Intenzív Hajápoló kúra száraz, töredezett hajra (drogériákban és gyógyszertárakban, 1455 Ft.)

Probléma: zsíros tövű, száraz végű haj

Tünetek: gyorsan zsírosodó fejbőr és hajtövek, száraz, töredező hajvégek, gubancolódó, nehezen kezelhető, gyakori mosást igénylő haj.

Mit tehetsz?

Igen gyakori probléma, ami leginkább a hormonális változásoknak tudható be. Állandóan változik a faggyúmirigyek működése, ez okozza a gondot. Sajnos nem sokat tehetsz ellene, és a hajápoló termékek vásárlása is nagy nehézséget okoz, hiszen a legtöbb termék vagy száraz, vagy zsíros hajra van, ez pedig neked nem a legjobb. Mindenképpen olyan terméket válassz, ami jól tisztít, emellett hatékonyan hidratál is, mégsem nehezíti el a hajszálakat. Ha bírod a házi megoldásokat, akkor megpróbálkozhatsz a következővel: egy tojást keverj össze 6 kanál natúr joghurttal, majd kendd be vele a hajtöveidet, és hagyd hatni 15 percig.

Wellness Cafe tipp: Garnier Fructis zsíros tövű, száraz végű hajra (drogériákban, 790 Ft.), Herbal Essences Hidrat-álom sampon (drogériákban, 699 Ft.)

Fotó: Profimedia.hu

Nincs sem időd, sem energiád a szexre?

Itt a jó idő, hozd formába magad! Van egy tippünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X