Főoldal > SZÉPSÉG > Így legyen makulátlan a bőröd

Így legyen makulátlan a bőröd

bőrápolásbőrproblémamakulátlan
0

Írta: and

Az alapok Először is tudatosítani kell, hogy a dohányzás, az alkohol, de a túl sok púder sem tesz jót a bőrnek. A bőr frissítését először is az elhalt hámsejtek bőrradírral történő eltávolításával kell elkezdeni hetente egyszer, majd kend be vastagon az arcod a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel. Csillogó bőr Bár furán hangzik, de az olajos, […]

Az alapok

Először is tudatosítani kell, hogy a dohányzás, az alkohol, de a túl sok púder sem tesz jót a bőrnek. A bőr frissítését először is az elhalt hámsejtek bőrradírral történő eltávolításával kell elkezdeni hetente egyszer, majd kend be vastagon az arcod a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel.

Csillogó bőr

Bár furán hangzik, de az olajos, csillogó bőr ellen olajjal tudod felvenni a küzdelmet. Ha a bőrödet durva tisztítóval és olajmentes krémekkel kened, a bőröd szinte ki lesz éhezve a nedvességre, és még több olajat fog termelni, hogy védje magát a kiszáradástól. Ezért száműzd a teljesen olajmentes készítményeket, és válassz helyette olajat tartalmazót, főleg akkor, ha száraz a bőröd. Ha pedig továbbra is fénylene a bőröd, a felesleges olajat itasd fel, úgy, hogy azért a sminkedben ne tegyél kárt!

Pattanás

arcbor2.jpg ()Nincs is bosszantóbb, mikor egy esemény előtt jó feltűnő helyen kibújik egy jól megtermett pattanás. Ha sürget az idő, és nem tudsz elmenni kozmetikushoz, ne ess neki nyomkodni, mert csak még feltűnőbb lesz. Helyette Aspirinből és vízből készíts masszát, és kend rá a pattanásra. Majd mosd le, és készítsd el a sminked, a kényes pontra vigyél fel korrektort, de csak finoman, nehogy pont emiatt legyen még feltűnőbb a bőrhiba.

Sötét karikák

Szinte mindenki kelt már fel úgy, hogy a szemei alatt éktelen sötét karikák díszelegtek. Egy kis szem alatti masszázs segíthet ezen. Dolgozd meg finoman a bőrt, mely ellátja oxigénnel a szem alatti területeket, így a fekete karikák is elhalványulnak. Ezek után kend be hidratátó krémmel a kényes részt.

Bőrpír

A bőr számtalan okból kifolyólag képes elvörösödni, ilyen lehet rozácea, a stressz, a túl magas hőmérséklet. Mosd le a bőröd érzékeny bőrűeknek szánt tisztítóval, mely lehetőleg legyen illatanyag- és alkoholmentes, majd pedig kend be az arcot aloe verát tartalmazó nappali hidratáló krémmel.

Táskás szemek

Nemcsak a sötét karikák, hanem a lidikűr méretű táskák sem nyújtanak túl esztétikus látványt a szem alatt. Ezt okozhatja allergia, sírás, a hideg idő, alkohol, így a víz a szemed alatti területeken gyűlik össze. Egy gyors, uborkát és kamillát tartalmazó pakolással enyhítheted puffadást a szemeid alatt.

Finom ráncok

Ha a nagy esemény előtt akarod láthatatlanná tenni aprócska ráncaidat, akkor használj kollagént tartalmazó készítményt, mely ideiglenesen feltölti, és láthatatlanná teszi a finom ráncokat.

Eltömődött pórusok

Sűrűn előfordul veled is, hogy sminkestől térsz nyugovóra? Akkor bizony ne lepődj meg, ha a kosz és a baktériumok eltömítik a pórusaidat. A legfontosabb, hogy lefekvés előtt, bármilyen fáradt is vagy, gondosan mosd le a sminked, és hetente egyszer tüntesd el az elhalt hámréteget, és kend be agyagmasszkkal, mely felszívja a felesleges olajat a bőrödről.

Cellulitisz

Nem csak a súlyfelesleggel küszködők kiváltsága a narancsbőr. A vékony nők is ugyanúgy szenvedhetnek tőle. Bár véglegesen nem tudsz megszabadulni tőle, de enyhíteni tudod a problémát. Miután lezuhanyoztál, kend be a bőröd koffeintartalmú cellulitisz krémmel , és jól dolgozd bele a bőrödbe.

Izzadságfoltok

Bizony, mindenkivel előfordulhat, hogy a ruháján áttűnik egy-két feltűnő izzadságfolt. Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy az izzadásra vagy éppen kánikula van, vigyél magaddal váltás felsőt és törülközőt. Ha nincs alkalmad zuhanyozni, akkor a mosdóban cseréld le az átizzadt ruhadarabot, és törölközz meg, vagy papírtörlővel itasd fel az izzadságot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X