Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tuti tipp hajhullás ellen

5 tuti tipp hajhullás ellen

egészségfejbőrhajápoláshajhullásvérellátás
0

Írta: and

A fűtés, a kinti zimankó és a vastag kötött sapkák sem tesznek jót a fejbőrnek. Ha a te hajadat is megviselte a tél, még nem kell pánikba esned. Minden hajszálnak van életciklusa, tehát napi 80 hajszál kihullása teljesen természetes. Amennyiben ennél többet hullatsz, már érdemes odafigyelned az okokra. Kis Éva holisztikus hajgyógyász segítségével utánajártunk, hogyan […]

A fűtés, a kinti zimankó és a vastag kötött sapkák sem tesznek jót a fejbőrnek. Ha a te hajadat is megviselte a tél, még nem kell pánikba esned. Minden hajszálnak van életciklusa, tehát napi 80 hajszál kihullása teljesen természetes. Amennyiben ennél többet hullatsz, már érdemes odafigyelned az okokra. Kis Éva holisztikus hajgyógyász segítségével utánajártunk, hogyan előzheted meg a hajhullást, hogy újra egészséges tincsekkel büszkélkedhess.

Tankolj fel vitaminokkal!hajhullascikk.jpg ()

Az egészséghez, így a hajéhoz is elengedhetetlen a vitamindús táplálkozás. A B-vitamin, a vas és a cink segíti a hajnövekedést , ezért fogyassz minél több halat, tojást, sötétzöld zöldségeket, hüvelyeseket, banánt, kölest, lenmagot, diót, szójatermékeket és búzacsírát. Lehetőleg kerüld a marha-, és sertéshúst, valamint az olajban sütött vagy tartósított élelmiszerek fogyasztását. A finomított cukor és a só is szerepeljen tiltólistán, erősen savasító hatásuk miatt.

A gyógyszertárak polcain már megtalálhatóak speciális, úgynevezett szépségvitaminok is, melyek a bőrre, hajra és körömre vannak jótékony hatással. Amennyiben úgy érzed, az étrendeddel bevitt vitaminok nem elegendőek, a készítmény megvásárlása előtt érdemes egy vérvétellel ellenőrizni, valóban szenvedsz-e valamilyen hiánybetegségben.

Fokozd a vérellátást!

A hajhagymákat hajszálerek hálózata táplálja. A legegyszerűbb lépés, amit a hajadért tehetsz, hogy fokozod a fejbőr vérellátását. A rendszeres fejmasszázs nem csak kellemes, de nagyon hasznos is. Felkelés után és lefekvés előtt masszírozd át a fejed és a fülcimpád, ugyanis a reflexológia szerint így lehet hatni a fejbőrre.
Ügyelj arra is, hogy lehetőleg valamilyen természetes anyagból válassz magadnak fésűt, vagy kefét. Sokan esküsznek a vaddisznósörtére és a fából készült kefékre.

pantenesampon.jpg ()pantenebalzsam.jpg ()Csak természetesen!

Minél kevesebb mesterséges anyaggal kerülsz napi kapcsolatba, annál jobban jársz. Ha élettelennek és elvékonyodottnak érzed a hajad, nézd végig, milyen termékeket használsz. A dauer, festék, lakk és zselé mind hozzájárulhat a problémákhoz. Ha van rá lehetőséged, keress természetes anyagokat tartalmazó, tartósító- és illatanyagmentes készítményeket.

Wellness Cafe tipp: Pantene Aqua Light könnyed tápláló sampon és balzsam (799 Ft/db), VICHY Dercos Aminexil® SP94™, Intenzív Kezelés Hajhullás Ellen Nőknek (12 db Ampulla 9640 Ft), Nisim hajhullás elleni sampon normál-száraz hajra (3190 Ft)

Változtass a szokásaidon!

Rengeteg olyan szépségápolási rutinunk van, ami nem a legegészségesebb. Ha hajhullással állsz szemben, ideje megreformálni a hajápolási szokásaidat. Egy héten maximum kétszer ideális hajat mosni, ugyanis, ha többször teszed, csak fokozod a fejbőr zsírosodását. A törölközővel finoman száríts, sose dörzsöld erősen vagy csavard ki a vizet a hajadból. Mindig szárítsd meg a fürtjeidet, és ne hagyd vizesen a fejbőröd, így a későbbiekben sok kellemetlenségtől kíméled meg magad. Már kaphatóak olyan hajszárítók, melyeken szabályozható a hőmérséklet, ugyanis a túlzott hő sem tesz jót a lokniknak.

Egyenesen a konyhából

Némely, nagyanyáink által is ismert recept valóban csodákat tehet. A sörélesztő magas B-vitamin tartalmával segít a hajhullás elleni harcban. Az olívaolaj a mediterrán nők egyik ősi fegyvere – hidratálja a fejbőrt és csökkenti a kiszáradást. A ricinusolaj és tojássárgája keverékéből előállított pakolás pedig nedvességgel tölti fel a szálakat, és fényes, erős hajat varázsol. Ha az utóbbit választod, érdemes több időt szánni a szépülésre: a keveréket 20 percig a hajon tartva és jó erősen kiöblítve érhetsz el szép eredményt.

+1

Ha nem tapasztalsz javulást, érdemes orvos vagy hajgyógyász segítségét kérni. A hajhullásnak számos kiváltó oka lehet, a genetikai tényezőkön át számos rejtett betegségig. Egy kivizsgálással könnyen kideríthető, mi áll a háttérben és a kellemetlen helyzet is sokkal hamarabb rendeződni fog.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X