Főoldal > SZÉPSÉG > Tudd meg az ázsiai nők szépségének titkát!

Tudd meg az ázsiai nők szépségének titkát!

0

Írta: and

A szépségápolás egész mást jelent egy ázsiai, mint egy európai nő számára. Amíg mi szemránckrémekkel és feszesítő krémekkel kenegetjük magunkat már-már bosszúsan, csak úgy „muszájból’, addig az ázsiai nők kész rituálékat tartanak a fürdőszobában. Közben nem azon munkálkodnak, hogy szépséghibáikat eltüntessék, hanem az egész testüket és lelküket kényeztetik – pusztán szeretetből. Az általunk annyira áhított […]

A szépségápolás egész mást jelent egy ázsiai, mint egy európai nő számára. Amíg mi szemránckrémekkel és feszesítő krémekkel kenegetjük magunkat már-már bosszúsan, csak úgy „muszájból’, addig az ázsiai nők kész rituálékat tartanak a fürdőszobában. Közben nem azon munkálkodnak, hogy szépséghibáikat eltüntessék, hanem az egész testüket és lelküket kényeztetik – pusztán szeretetből. Az általunk annyira áhított harmóniát úgy érik el, hogy szeretik a testüket, szeretettel bánnak vele, és nem a hibáikra koncentrálnak, hanem arra, hogy minél szebbé tegyék azt a testet, amiben élnek.

1. Arctisztítási rituálé

A szép bőr három titka az ázsiai nők szerint: arcmasszázs, mélytisztítás és intenzív hidratálás. Reggelente algás szappannal mossák meg az arcukat. Ez mélyen tisztítja, és egész nap frissen és simán tartja a bőrt. Ezután gyengéden átmasszírozzák a bőrüket egy tápláló krémmel. Az arcmasszázs serkenti a vérkeringést és rugalmassá teszi a bőrt. Esténként habzó, zöld teás arctisztítóval mossák meg az arcukat, ami antioxidáns hatása miatt meggátolja a bőr öregedését és segíti a méreganyagok kiürülését. Végül intenzív hidratáló krémmel kenik be tökéletesen letisztított arcbőrüket.

azsiai2.jpg ()2. Hajszépítő rituálé

Az ázsiai nők a hajukat is éppúgy kényeztetik, mint a bőrüket. Minden este finoman végigfésülik fafésűvel, fürdés közben pedig különböző tápláló olajokat masszíroznak bele. A kamélia-olaj erősíti és fényessé teszi a hajukat, a bőrüket pedig kiválóan hidratálja és puhává varázsolja.

3. Rituális fürdés

A fürdés nem pusztán tisztálkodás az ázsiai nők számára. Sokkal inkább egy összetett rituálé, ami nemcsak a testre, hanem a lélekre is jótékony hatással van. Először hámlasztással megtisztítják a bőrüket a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. Miközben a zuhany alatt állva érdes kesztyűvel és hámlasztó géllel végigmasszírozzák az egész testüket, felpezsdül a vérkeringésük. Csak ezután jöhet a fürdési rituálé fő része, a megmártózás a 38-39 fokos vízben. A fürdővíznek gondosan kiválasztott tápláló alapanyagokat, aromákat kell tartalmaznia: szójatejet, szantálfaolajat, tengeri sókat, rizslevest és cseresznyevirágokat. 15-20 perces relaxálás után kényelmes pamut köntösbe bújnak, és 10 percig az ágyban maradnak, a takaró alatt. Ezután kétrétegnyi, mandulaolajjal gazdagított testápolót kennek magukra.

+ 1 kényeztető tipp: Akupresszúra

Az akupresszúra egy ősi kínai gyógymód, amellyel helyreállítható a szervezet energia-áramlása. Ha testünk energiapályáin, a meridiánokon egyensúlyban vannak az energiák, akkor megszűnnek a betegségek, hiszen a szervezet meggyógyítja önmagát. Az akupresszúra során kézzel, könyökkel, vagy különböző segédeszközökkel nyomkodják a test meghatározott pontjait. Közben felpezsdül a vérkeringés, felgyorsul az anyagcsere, teljesen ellazulnak az arc izmai, így a bőr rugalmasabbá, ránctalanná válik. Akupresszúrás kezelésért nem kell Ázsiáig utaznod, itthon is számos szépségszalonban kipróbálhatod ezt a gyógyító-szépítő technikát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X